20 företag

Hem & Inredning

...

  Hem & Inredning

  Vi har gjort en översikt över alla nätbutiker som erbjuder allt inom heminredning: soffor, möbler, badrum, sovrum och kök. Här hittar du allt du behöver för vardagsrummet eller resten av huset. Det finns många onlinebutiker, så vilken ska du välja? Innan du bestämmer dig för en butik är det viktigt att få svar på dina frågor.

  Från konsertbiljetter till tvättmaskiner, matvaror till helgdagar, det finns definitivt en webbplats som säljer precis vad du vill ha. Om det finns ett visst varumärke eller butik du gillar kan du gå direkt till deras webbplats, eller så kan du besöka en shoppingwebbplats som eBay eller Amazon, som har ett brett utbud av nya och begagnade artiklar. Om du är en fyndjägare kan du använda en prisjämförelsesida som moneysupermarket.com, som listar de webbplatser som säljer din produkt efter pris.


  Hem & Inredning

  Hur hanterar nätbutiker beställning, returer eller reparationer? Hur länge ska du vänta på att stolen ska repareras eller bytas ut? Hur lång är leveranstiden eller måste du hämta varan själv? Vad är din erfarenhet? Vem vet var man hittar de bästa rabatterna eller specialerbjudandena när man köper utställningsmodeller? Kan du förhandla i vissa butiker? Se alla svar här. Vi på ReviewsBird erbjuder en översikt över alla recensioner så att du kan göra det bästa valet.

  E-handel (elektronisk handel) är köp och försäljning av varor och tjänster eller överföring av pengar eller data via ett elektroniskt nätverk, främst Internet. Dessa affärstransaktioner sker antingen som business-to-business (B2B), business-to-consumer (B2C), consumer-to-consumer eller consumer-to-business. Termerna e-handel och e-handel används ofta omväxlande. Termen e-tail används också ibland i samband med de transaktionsprocesser som utgör online-detaljhandeln.

  Under det senaste decenniet har utbredd användning av e-handelsplattformar som Amazon och eBay bidragit till en betydande tillväxt inom online-detaljhandeln. Under 2007 stod e-handeln för 5,1 % av den totala detaljhandeln. 2019 var e-handeln 16,0 procent.

  Hur fungerar e-handel?

  E-handel drivs av internet, där kunder kan komma åt en onlinebutik för att bläddra igenom och göra beställningar av produkter eller tjänster via sina egna enheter.

  När beställningen görs kommer kundens webbläsare att kommunicera fram och tillbaka med servern som är värd för webbutikens webbplats. Data som rör ordern vidarebefordras sedan till en central dator som kallas orderadministratören - vidarebefordras sedan till databaser som hanterar lagernivåer, ett handelssystem som hanterar betalningsinformation (med hjälp av applikationer som PayPal) och en bankdator - innan de cirkulerar tillbaka till orderhanteraren. Detta för att säkerställa att lager och kundmedel är tillräckliga för att ordern ska behandlas. När ordern har validerats meddelar orderadministratören butikens webbserver, som sedan visar ett meddelande som meddelar kunden att deras order har behandlats. Orderchefen skickar sedan orderdata till lagerstället eller leveransavdelningen för att produkten eller tjänsten ska skickas till kunden. Vid denna tidpunkt kan konkreta och/eller digitala produkter skickas till en kund eller tillgång till en tjänst kan beviljas.

  Plattformar som är värd för e-handelstransaktioner kan omfatta onlinemarknadsplatser som säljare helt enkelt registrerar sig för, till exempel Amazon.com; SaaS-verktyg (programvara som en tjänst) som gör det möjligt för kunder att "hyra" infrastrukturer för onlinebutiker; eller verktyg med öppen källkod som företag kan använda intern utveckling för att hantera.

  Typer av e-handel

  E-handel mellan företag (B2B) avser elektroniskt utbyte av produkter, tjänster eller information mellan företag snarare än mellan företag och konsumenter. Exempel är online-listor och produkt- och leveransutbyteswebbplatser som gör det möjligt för företag att söka efter produkter, tjänster och information och initiera transaktioner via e-upphandlingsgränssnitt.

  År 2017 förutspådde Forrester Research att B2B-e-handelsmarknaden kommer att toppa 1.1 biljoner dollar i USA år 2021 och står för 13% av all B2B-försäljning i landet.

  I den här guiden visar vi dig hur du hittar en produkt online och gör en transaktion.

  Följ dessa steg-för-steg-instruktioner för att lära dig hur du köper online

  Sök efter en produkt med Google Shopping

  Ange namnet på objektet du vill köpa i sökrutan på en sökmotor som Google - till exempel "Roberts radio" - och klicka på Sök eller tryck på enter på tangentbordet.

  Du kommer att se en mängd olika webbplatser, från faktiska varuhus som John Lewis till stora webbplatser som helt enkelt ägnas åt shopping, till exempel Amazon. Du kan också använda Shopping-alternativet på Google själv. Genom att klicka på detta får du tillgängliga artiklar baserat på produktrecensioner och pris. Du kan också bara be om resultat som finns i butiker nära dig genom att klicka på "Tillgänglig i närheten".

  Hitta ett objekt du gillar med Google Shopping

  Om du klickar på någon av de föreslagna artiklarna ser du produktinformation samt detaljer om tillgängliga säljare. Tänk på att dessa sponsras av handlarna och det kan finnas andra säljare tillgängliga i ditt område eller online.