1 företag

Krediter & Lån

ReviewsBird

Krediter & Lån

Du kan börja söka efter enskilda långivare online genom att söka på internet. För att effektivisera din sökning kan du även använda en webbplats som ReviewsBird, där du kan läsa recensioner från olika användare om olika kreditbolag. Du kan också se dina bästa alternativ på webbplatserna på ett ögonblick och sortera dina resultat efter beräknad APR, återbetalningsvillkor, månatliga betalningar och mer. Låntagare med riktigt bra krediter kan till exempel hitta attraktiva erbjudanden, som ett lån utan stängnings- eller förskottsavgifter och till en potentiellt låg APR.

Lån är för alla

Du kan förmodligen hitta ett privatlån, eller blancolån som det också kallas, för nästan alla lagliga ändamål, men enskilda lån kan komma med begränsningar för hur de kan användas. Innan du ansöker, se till att du kan använda pengarna för det ändamål du vill. Payoff-lån, till exempel, är speciellt utformade för att hjälpa låntagare att konsolidera kreditkortsskulder med låga räntor och få eller inga hanteringsavgifter. Om du vill använda pengarna för att reparera din bil måste du hitta en annan långivare.

Även om onlineföretag har drivit tillväxten av personliga lån under de senaste åren, erbjuder de flesta banker och kreditföreningar också personliga lån. Räntor och avgifter hos banker kan vara mindre konkurrenskraftiga, speciellt om du inte redan har en relation med en bank. Men om du har en relation med en bank och din kreditvärdighet är utmärkt kan det vara värt att kolla upp din banks erbjudande.

Kolla in alternativen för 0% saldoöverföring som erbjuds av introduktionen. Om din kreditvärdighet är bra, kan du redan vara översvämmad med 0%-saldoöverföringserbjudanden på kreditkort. Beroende på dina förutsättningar kan dessa vara ett lönsamt alternativ till att ta ett privatlån, förutsatt att du kan betala tillbaka ditt saldo innan introduktionsperioden går ut och du debiteras normal ränta. Gör den matematiken (med hänsyn till överföringsavgifter) för att se till att du kommer fram till slut.

Jämför lån

Att jämföra räntor, villkor, avgifter och lånebelopp med blotta ögat går snabbt överstyr. Vad värre är, för de flesta av oss är det helt enkelt inte möjligt att ta reda på exakt hur dessa olika faktorer kommer att påverka dina månatliga betalningar och totala kostnader. En lånekalkylator är ett snabbt och smärtfritt sätt att krossa siffrorna. Med en sådan miniräknare kan du jämföra många alternativ och ändå fatta ett snabbt beslut.

Att förbättra din kreditvärdighet, även gradvis, kan ge dig en bättre ränta och bättre villkor, oavsett var på skalan din poäng sjunker. Men om din kreditvärdighet är i mellanklassen eller lägre kan det vara särskilt värdefullt att optimera din poäng när det är möjligt. Beroende på hur mycket tid du har för att förbättra din kreditvärdighet, här är några sätt att tjäna viktiga poäng:

Hitta en långivare som arbetar med låntagare som bygger eller bygger om sin kreditvärdighet. Även om din kreditvärdighet verkligen behöver hjälp, kan du hitta fantastiska möjligheter hos välrenommerade långivare. Låntagare i den nedre delen av kreditvärdighetsskalan betalar vanligtvis högre räntor och avgifter och bör överväga att lägga till cosigners till sina lån eller ge säkerhet för lägre räntor.