ReviewsBird

Allmänt

Det är bekvämt att handla online eftersom du kan surfa runt, hitta de bästa priserna och få dina paket levererade direkt till dörren utan att behöva lämna huset. Men för att få en bra affär online behöver du göra mer än att bara hitta det lägsta priset. Du vill vara säker på att produkterna kommer fram i tid, att kvaliteten lever upp till dina förväntningar, att varorna kommer med en ordentlig garanti och att du har möjlighet att returnera produkter eller få support om du har frågor eller problem. Använd dessa tips för att förbättra säkerheten för din shoppingupplevelse.

Om din dator inte är skyddad av potentiellt skadlig programvara riskerar du att få din ekonomiska information och lösenord stulet (och allt annat du lagrar på din dator eller gör online). Detta koncept är så grundläggande att endast en bråkdel av den amerikanska befolkningen skyddar sina datorer på ett adekvat sätt. Använd en säker anslutning och se till att din dators brandvägg är aktiverad.

Om du lagrar online över ett trådlöst nätverk måste det krypteras så att ingen som lurar utanför kan fånga upp din data. Undvik finansiella transaktioner över ett offentligt nätverk, eftersom du kanske inte vet om det har äventyrats.

Om du redan känner till butiken är det väldigt säkert att handla där. Du kan alltid kontakta den lokala butiken om problem skulle uppstå och känner du andra som har haft genomgående positiva erfarenheter av webbutiken kan du vara säker på kvaliteten på hemsidan.

Om du inte känner till butiken kan det ändå vara det bästa valet, ta bara några fler försiktighetsåtgärder. Gör din egen bakgrundskontroll genom att titta på webbplatser som handlar om e-butiksrecensioner. Om butiken inte är betygsatt eller inte har positiva recensioner, beställ inte från dess hemsida.

Varje online shop som lovar för mycket till för lågt pris är misstänkt. Om priset är för lågt, kontrollera om butiken har köpt varorna lagligt, om du någonsin kommer att få varorna du betalat för, om varorna faktiskt är det angivna märket eller en billig ersättning, om varan fungerar om du kan returnera skadade varor – eller om verksamheten tjänar extra på att sälja din ekonomiska information. Engelska nätbutiker kan – liksom deras motsvarigheter i butik – erbjuda ett absurt lågt pris och sedan hävda att varan är slutsåld för att sälja dig något annat – en klassisk bluff.

Om presentkortet är till en annan person, se till att företaget är seriöst, att personen kommer att använda företaget och att det inte finns några problem att hoppa över.

Räkna med att tillhandahålla en betalningsmetod, leveransadress, telefonnummer och e-postadress, men om återförsäljaren ber om mer information, undvik detta. Lämna aldrig ut dina bankkontouppgifter, personuppgifter eller körkortsnummer. Vissa företag ställer frågor om dina intressen, men dessa bör alltid vara frivilliga och du bör vara försiktig med att tillhandahålla denna information. Kommer företaget att sälja vidare, hyra ut eller dela din information? Kontrollera webbplatsens sekretesspolicy för att förstå hur öppen din information kan vara. Många butiker anger tydligt att de inte delar, säljer eller hyr ut sina kunders information – andra säger att de äger din information och kan använda (eller missbruka) den som de tycker är lämpligt. Håll dig till de företag som respekterar din integritet.

Du blir ofta ombedd att skapa ett konto med ett lösenord när du gör ett köp. Vanligtvis kan du välja att inte göra det, och om du inte använder e-butiken ofta bör du inte skapa ett konto. Om du väljer att skapa ett konto, se till att använda ett unikt och säkert lösenord.

Innan du anger personlig information eller kreditkortsinformation på en shoppingsajt, se till att webbadressen börjar med "https:" och inte "http:". De små “s”n betyder att webbplatsen är säker och din data är krypterad. ReviewsBird har gjort det bästa för att ge dig en tydlig överblick över människors erfarenheter av olika företag så att du kan göra ett välgrundat val