8 företag

Diet & Hälsa

ReviewsBird

Diet & Hälsa

En bra kost är viktig för din kropp och dina processer. Det är viktigt att du äter en balanserad kost rik på alla näringsämnen för att säkerställa att det inte finns några brister eller hormonella obalanser i kroppen. Näring är också viktigt för dig för att stärka din immunitet och ge den förmågan att bekämpa sjukdomar. En dålig kost påverkar den fysiska och mentala hälsan eftersom en hälsosam kost gör att människor kan träna mer. Två tredjedelar av människor som äter färsk frukt och grönsaker dagligen rapporterar att de inte har psykiska problem. Wellness kan skyddas genom att se till att vår kost är rik på essentiella fetter, komplexa kolhydrater, vitaminer och mineraler. Vårt immunförsvar är vårt försvar mot sjukdomar, men dålig kost är den vanligaste orsaken till immunbrister i världen. För att hålla ditt immunförsvar uppe behöver du äta rätt vitaminer och mineraler. En balanserad kost av frukt, grönsaker och mat med låg fetthalt hjälper till att stödja ett hälsosamt immunförsvar.

En bra kost är viktigt

Livsmedel som tomater, bär, avokado, nötter och fisk innehåller alla vissa vitaminer och mineraler som är bra för huden. Tomater innehåller till exempel C-vitamin som hjälper till att bygga kollagen, får din hud att se fastare ut och bromsar för tidigt åldrande. Bär är fulla av antioxidanter och vitaminer, och att äta dem främjar cellförnyelse för ny hud. Våra kroppar får sin energi från maten och vätskorna vi äter. De viktigaste näringsämnena vår kropp använder för energi är kolhydrater, fetter och proteiner. Vatten behövs för att transportera näringsämnen och uttorkning kan leda till energibrist. En järnbrist kan leda till trötthet, irritabilitet och låg energi. Mat som är rik på järn inkluderar skaldjur, fågel, ärtor och mörkgröna bladgrönsaker som spenat. För att bättre ta upp järnet från dessa livsmedel är det bäst att ta C-vitamin samtidigt. Din kropp behöver mat för att överleva, men processen att bryta ner näringsämnen från maten, som kallas ämnesomsättning, anstränger kroppen. Att äta för mycket innebär mer stress på kroppen och kan leda till en kortare livslängd. En kost rik på näringsämnen och fri från processade livsmedel har visat sig ha en positiv effekt på den förväntade livslängden. 

Läs recensioner om kost

Om du har bestämt dig för att det lönar sig att besöka en webbplats inom kost och hälsa är det viktigt att känna till de olika typerna. Alla är inte lika kvalificerade, så gör en bakgrundskontroll innan du anställer en. Vissa nutritionister är också licensierade som dietister och kan hjälpa dig att göra en anpassad kostplan. Nutritionister som inte är certifierade som dietister kan vanligtvis bara ge råd inom vissa områden, till exempel idrottsnäring. På ReviewsBird har vi samlat ett antal hemsidor inom hälsa och kost, där du även kan läsa recensioner och erfarenheter om dessa.