19 företag

Semestrar & Resor

ReviewsBird

Semestrar & Resor

När vi åker på semester kommer vi tillbaka fräscha och laddade och kan fokusera igen. Vissa företag kräver till och med att deras anställda tar ledigt. Semester kan till och med ha en positiv inverkan på ditt personliga resultat: att återhämta sig på semestern är mycket viktigt och kan leda till mer produktivitet på jobbet i efterhand.

Semester behöver inte nödvändigtvis innebära en lång resa. Det roliga ligger i att åka till en plats som skiljer sig från din vardag. Det kan vara en kort bilresa hemifrån, en längre roadtrip eller en tur till andra sidan stan. En vän hyrde ett strandhus 16 km från sitt hem till sin familj.

Medan en spontan utflykt kan vara spännande, visar forskning att stressen av en dåligt planerad semester kan omintetgöra de positiva effekterna av tid borta. Att planera en månad i förväg och fokusera på detaljerna istället för att låta saker ligga till semestern har visat sig leda till en bättre semesterupplevelse med mer positiva resultat. Att planera framåt ger oss också något att se fram emot – något Gretchen Rubin, författare till The Happiness Project, säger inte bara får oss att känna oss bekväma, utan också ger en "atmosfär av tillväxt" till våra liv och får oss att känna oss optimistiska. Även om du bara ska åka tvärs över stan kan du fundera på vilka dagar du vill ta ledigt och vad du vill planera framåt.

Viktigt med avkoppling

Den perfekta semestern är olika för var och en av oss. Vad är din idé om avkoppling? Vad gör att du kan ladda batterierna? Vad ger dig näring? För vissa är det att slicka solen vid vattnet. För andra är det en kreativ strävan att utforska en ny plats, prova ett nytt kök eller en äventyrssport. När du väl vet detta kan du få reda på möjliga resmål och aktiviteter. Du kanske inte kan gå på en förortsmatlagningskurs, men du kan ändå gå ut på landsbygden, få en gourmetupplevelse och laga provensalsk mat.

Det är fördelaktigt att vistas i naturen både mentalt och fysiskt. Dessutom, oavsett om du är i en nationalpark eller en stadspark, kommer du att skörda dessa fördelar för så lite som två timmars tid i naturen varje vecka. Oavsett om du reser eller stannar hemma, planera tid utomhus på semestern, oavsett om det är en morgonpromenad, rockshopping vid en sjö, titta på vågorna på stranden eller en picknick i en liten park. Att spendera tid utomhus ger också öppna ytor och mer social distans (förutom en och annan trångt monument eller besökscenter).

Minska stress på semesterm

Semester är också en bra tid att skapa varaktiga, positiva minnen. Flera studier har visat att att minnas glada stunder kan förebygga stress, ångest och depression – något som är välbehövligt i våra hektiska liv, än mindre i dagens värld. Eftersom det är lätt att fånga de bästa ögonblicken av vår semester med våra smartphones, varför inte spela in sång runt lägerelden medan du äter smördeg? Ta bilder av landskapet, picknicken, fisken eller pusslet i tusen bitar som din familj satt ihop. Du kommer gärna se tillbaka på dessa minnen under de kommande månaderna och åren.

Hur lätt det än kan vara att fortsätta arbeta och hoppa över semester, gör det inte. Genom att följa förslagen ovan kan du få en upplevelse som kommer att lämna dig utvilad och fräsch, och du behöver inte resa långt för att göra det. Så packa ihop och ge dig ut på vägen. Du kommer att vara glad att du gjorde det.

Vi ser alla fram emot vår semester. Lite planering och några trovärdiga recensioner på ReviewsBird kan räcka långt för att göra hela processen smidig och avkopplande.