13 företag

Vintersport

...

  Vintersport

  När du frågar om folk föredrar vinter- eller sommarlov kommer du att märka att många har svårt att välja. Vissa av oss älskar vintersport. Medan andra hatar det. Vissa människor kan inte tänka sig en semester utan sol, strand och värme och andra kan ofta inte få nog av snö och skidbackar och väljer alltid en aktiv skidsemester. Kanske är du en av dem? Föredrar du att åka skidor, slalom eller snowboard? De flesta gillar fortfarande att hänga afterski i den lokala baren. Populära alpina resor till vintersportdestinationer är fortfarande Norge, Österrike, Frankrike och Schweiz. Men visste du att Tjeckien också blir alltmer populärt som en skiddestination?

  Kanske är du ute efter att fly undan din vardag. Och koppla bort från det ständiga närvarande trycket av att vara tillgänglig via telefon, e-post eller sociala medier. 

  Därför är en avkopplande semester precis vad du behöver för att förnya dig själv. I årets Virtuoso Luxe-rapport angav 44 procent av de tillfrågade detta som en anledning till varför människor älskar att resa. Avkopplande natur och bra väder är vanliga ingredienser för den R&R-fokuserade resan. Men allas idé om den perfekta föryngrande semestern är olika. En person kanske vill gå genom en regnskog. En annan kan vara poolen på en mexikansk resort. En annan kunde välja en välbefinnande retreat i bergen. Vad är din typ av kopplande semester? Hitta alla recensioner och tips på din nästa semester här.


  Vintersport

  Vintersäsongen behöver inte bara vara kall, grå och tråkig. Det är upp till dig vad du gör det till. Du kan antingen klaga på vädret när du är hemma, eller så kan du dra nytta av snön och göra den till ett oförglömligt minne.

  De flesta av oss älskade att leka i snön när vi var små. Några av oss skulle bygga en snögubbe och dekorera den med en snygg mössa, stickad halsduk, lite kol och såklart en morot. Några av oss älskade att bygga snöfästningar som vi modigt skulle försvara. Och några kommer att ta med sig pulkabrädor och springa till pulkabackar.

  Planera din vintersemester

  Är det dags för vintersemester? Det är klokt att börja planera i förväg. Tänk först och främst på vad du vill ha ut av din semester. Vart vill du resa, var vill du bo och vilka aktiviteter vill du ha med. Vinteraktiviteter har alltid varit populärt och många vill gärna göra något under vinterlovet, vilket gör att alla vinterdestinationer och stugor snabbt kan bli fulla. Se till att boka ditt boende i god tid så att du inte behöver bli besviken när allt är fullt. Priserna kommer också att stiga när säsongen närmar sig.

  Investera tid och forskning för att hitta det perfekta stället att bo på, oavsett om du väljer ett hotell, resort eller vill hyra en stuga för din familj eller en grupp vänner. Kolla in vilka aktiviteter och attraktioner som finns på den plats du vill ha och vilka möjligheter du har. Det är också en bra idé att kolla lokala restauranger och livsmedelsbutiker, och om det inte finns några i närheten, se till att ta med mat och förnödenheter för din vistelse.

  Allt du behöver för nya vinteraktiviteter

  Beroende på vilken typ av aktiviteter du planerar för kommer du att behöva föremål som kläder och utrustning. Om du är intresserad av att åka skidor eller snowboard bör du besöka nätbutiker som säljer all relevant utrustning. Det kan snabbt kosta dig mycket pengar, men om du planerar och köper det du behöver under lågsäsong kan du hitta bra erbjudanden och reor.

  Underskatta inte vädret, se till att vara beredd på de kallaste snöstormarna. Skaffa en bra och varm jacka, skidbyxor och välisolerade pjäxor som håller dina fötter varma och torra. Yllekalsonger är ett måste förutom en yllemössa, halsduk och så klart handskar eller vantar. Se till att semestern inte slutar med att du blir förkyld.

  Sist men inte minst är det inte alla av oss som vet detta, men solen kan vara ganska stark även på vintern. Det är särskilt viktigt för din skidresa under påsklovet. Se till att ta med dig en bra solkräm på din resa, så kommer du att tacka dig själv senare.

  Vet du när säsongen startar och vilket resmål du vill välja? Tar du risken att fastna i en bilkö med din bil, eller föredrar du att resa med flyg eller tåg? Vilken resebyrå är billigast och under vilken period hittar du de bästa erbjudandena? Vi har gjort en översikt över alla reseföretag som erbjuder vintersportsemester. Läs recensioner, erfarenheter, åsikter och klagomål skrivna av personer som har rest på dessa turer före dig.