5 företag

Vintersport

...

  Vintersport

  När du frågar om folk föredrar vinter- eller sommarlov kommer du att märka att det är många som har svårt att välja. Vissa tvekar inte att erkänna att de älskar vintersporter. Andra hatar det och vill inte ha annat än sol, strand och värme. Andra får ofta inte nog av skidbacken och väljer hela tiden en aktiv skidsemester. Du kanske är en av dem? Föredrar du att åka skidor, slalom eller snowboard? De flesta gillar fortfarande att hänga på afterski i den lokala baren. Populära alpina resor till vintersportdestinationer är fortfarande Österrike, Frankrike och Schweiz. Men även Tjeckien börjar bli mer populärt.

  Om du letar efter anledningar att resa är det nu dags att arbeta med en expert. Gå till vår interaktiva katalog för att hitta en virtuos reserådgivare. Alla rådgivare du väljer kommer gärna att prata om fördelarna med att resa med dig, hjälpa dig att upptäcka ditt personliga varför och designa en resa som uppnår allt du önskar. Vilka av dessa anledningar till att människor älskar att resa resonerar mest hos dig? Eller har du en annan motivator? Dela gärna dina tankar i en recension som du skriver på ReviewsBird.


  Vintersport

  Men när börjar säsongen? Och vilket resmål ska du välja? Tar du risken att fastna i en bilkö med din bil, eller föredrar du att resa med flyg eller tåg? Vilken resebyrå är billigast och under vilken period hittar du de bästa erbjudandena? Vi har gjort en översikt över alla reseföretag som erbjuder vintersportsemester. Läs recensioner, erfarenheter, åsikter och klagomål skrivna av personer som har rest på dessa turer före dig.

  Vi tror att det inte borde vara svårt att resa runt i världen: Det är faktiskt något alla borde kunna göra minst en gång i livet. Oavsett om du väljer att tillbringa några år eller bara några månader på att resa denna vackra planet, är det viktigt att se vad som finns där ute. Det är upp till dig att förverkliga drömmen och ta det första steget. Starta TripPlanner för att sätta ihop och prissätta din idealiska rutt. Är du osäker på var du ska börja? Du kan alltid ringa någon av våra resekonsulter och få kostnadsfri rådgivning!

  Resor öppnar dina ögon.

  Om du är öppen och villig kommer resor att göra dig till en otroligt mer välrundad människa. Och det är verkligen målet, eller hur? Om du inte vet var du ska börja, kolla in vår Around the World-planeringsguide.

  Att resa hjälper dig att lära dig vem du är.

  Alla utmaningar och möjligheter som resor ligger för dina fötter hjälper dig att upptäcka vem du är på ett sätt som bara är möjligt på vägen.

  Att resa skapar meningsfulla relationer

  Människor du möter när du är på språng blir några av de mest uppskattade namnen på din kontaktlista. De kommer att vara platser på kartan att besöka senare. Dessa människor ger dig en inblick utanför vänkretsen i din hemstad och tvingar dig att anta nya och uppfriskande perspektiv och i slutändan inse att alla är likadana.

  Att resa utvecklar färdigheter som du inte visste att du hade

  Ibland är det bara långt hemifrån man inser att man har kunskaper man aldrig använt. Det här är resor som tar dem upp till ytan och får dig att le, glad över att ha nått toppen av berget, eller korsat en ravin eller hjälpt en bybor att städa upp efter en storm, eller till och med framgångsrikt beställt en måltid på en kinesisk restaurang.

  Resor hjälper dig att lära dig nya språk

  Det är något tillfredsställande med att kunna slänga runt några ord grekiska, veta hur man säger tack på thailändska, dra ut den långa vilande spanskan för att boka ett rum i Santiago, eller bara höra ett språk du inte visste fanns, bara några veckor innan.

  En paus i vardagen

  Kanske är du inte ute efter att fly dina problem. Men alla kan dra nytta av en paus från våra vanliga dieter med allt arbete och utan lek. Du kanske inte inser hur mycket du behöver koppla bort från det ständigt närvarande trycket att vara tillgänglig via telefon, e-post eller sociala medier. En avkopplande semester är precis vad du behöver för att förnya dig själv. I årets Virtuoso Luxe-rapport nämnde 44 procent av de tillfrågade detta som en anledning till att människor älskar att resa. Avkopplande natur och bra väder är vanliga ingredienser för den R&R-fokuserade resan. Men allas idé om den perfekta föryngrande semestern är olika. En person kanske vill vandra genom en regnskog. En annan kanske ligger vid poolen på en mexikansk resort. Ytterligare en annan kunde välja en wellness-retreat i bergen.

  Vad ska du göra när du är där? Inget särskilt. Slappna av och var närvarande i nuet. Låt förnimmelser som stänkande vatten och solens hetta, tillsammans med ljudet av vågor, ladda upp dina batterier. Lev från dag till dag: fokusera på var du vill åka på sightseeing (om du bestämmer dig för att lämna stranden), vilka aktiviteter du vill ägna dig åt (om några), vad du ska äta, vilka souvenirer du vill köpa. Resor hjälper ditt sinne och din kropp att starta om på ett sätt som du inte kan uppnå hemma. Faktum är att 86 procent av människorna tror att det förbättrar deras humör och syn på livet.

  Det finns alltid en bra anledning att resa. Det kan vara en milstolpe som födelsedag eller årsdag. En examen, ett bröllop – eller innan bröllopsfestligheterna. Även en babymoon innan en liten kommer. Ett speciellt tillfälle görs ännu mer speciellt genom att fira bort från det hektiska tempot i livet hemma. Det är också ett bra sätt att samla familj och vänner från avlägsna hörn för att markera milstolpen. Festsemestrar ger också en bestående fördel: delade minnen för en livstid.