5 företag

Sol & All-Inclusive

...

  Sol & All-Inclusive

  Äntligen är det dags för semester, och kanske känner du inte för något mer än att bara njuta av det genom att ligga på en strand med en cocktail i handen. - Hur gör du det? - Ja! nämligen...  Du bokar en All inclusive solsemester på ett 5-stjärnigt hotell! Eller vill du kanske ha något mer privat? Då kanske en lägenhet passar bättre. Populära men relativt billiga resmål är Turkiet, Grekland och Spanien. Men självklart kan du också besöka den populära partyön Ibiza. När du väl har valt resmål är det dags att välja resebyrå.

  Du kan känna att du har fastnat i ett hjulspår i ditt dagliga liv. Eller så längtar du efter något spännande och annorlunda. Du behöver nya erfarenheter och nya utmaningar. Resor är den idealiska platsen att testa dig själv. Det pressar människor till sina gränser och får dem utanför sin komfortzon. Du kommer att upptäcka hur påhittig du är när du utsätts för nya platser, människor och upplevelser. Kanske är det att hitta runt i en livlig stad. Eller beställ en måltid när du inte kan språket. Eller åka zip-line. Du kommer att känna dig stolt när du avslutar din resa framgångsrikt. Att övervinna utmaningar kommer att ge dig glädje och energi för framtida tester. Du kommer att inse hur skicklig du är och bygga ditt självförtroende.


  Sol & All-Inclusive

  Men vilken resebyrå är bäst? Vilken resebyrå finns där för dig hela vägen när det kommer till service och kvalitet? Håller de vad de lovar? För att du ska få en så bra inblick som möjligt har vi gjort en översikt över alla reseföretag som erbjuder all inclusive-resor. Resenärer som har bokat och bott innan du har delat recensioner med erfarenheter, åsikter och klagomål. Där kan du läsa om positiva och/eller negativa historier om deras hotellrum, maten och hur faciliteterna var. Då kan du basera ditt val på tidigare recensioner, men du kan också skicka in egna här på ReviewsBird.

  Att resa har många fördelar. Läs vidare för att ta del av några av dem.

  Stärka relationer

  Den delade reseupplevelsen för människor samman. En familjesemester, en romantisk semester eller en långhelg med tjejerna eller killarna kan stärka viktiga band. Den senaste Virtuoso Luxe-rapporten identifierar multigenerationsresor som årets främsta trend. Resor med närmaste familj kom också på topp 10 trendlistan. Med kraven från dagens livsstil och anhöriga spridda över hela landet och världen, har familjer inte mycket tid tillsammans.

  Den resan kan vara morföräldrar, föräldrar och barn tillsammans på en kryssning i Karibien. Eller så kan det vara föräldrar och barn som måste ta sig över landet för att hälsa på mormor och morfar i deras hem. Eller bara den närmaste familjen som hyr en medelhavsvilla. Hur det än ser ut är resor en möjlighet att få kontakt med varandra. Det kan till och med jämna ut all familjemotvilja och bygga lyckligare relationer. Par behöver också knyta an till varandra borta från hemmet och arbetet. Att dela reseupplevelser kan tända nya gnistor som varar långt efter att paret kommit hem.

  Att resa är också ett speciellt sätt att fördjupa vänskapen. Oavsett om det är en snabb skidsemester med kollegorna eller en veckolång sol- och sandsemester med ditt gymnasiegäng, kommer resor att påminna dig om varför du blev vän med dem från början och hur bra det är att spendera fokuserad tid tillsammans.

  Resor är också ett bra tillfälle att få nya vänner – antingen medresenärer eller lokalbefolkningen. Att träffa och bli vän med nya människor är en värdefull reseförmån. Och när du väl är uppkopplad öppnas nya möjligheter för framtida resor – antingen besöka dem eller resa med dem.

  Att ha ett äventyr

  Att erövra fräscht territorium är spännande – och ytterligare en anledning till att människor älskar att resa. Människor längtar efter nya upplevelser, och resor gör att vi kan dra nytta av denna drift. En resa är den perfekta tiden att göra något annorlunda och spännande, speciellt något du inte kan göra hemma. Spänningen börjar i det ögonblick du landar på en ny plats. Att erövra detta område kan vara att prova kryddig thailändsk gatumat eller prata i Madrid med din rostiga collegespanska. Eller det kan vara en fysisk upplevelse, som att dyka i Stora barriärrevet eller vandra på Inkaleden till Machu Picchu. Du kommer att ha mycket roligt. Du kommer att njuta av det liv och rörelse du får från dina utflykter. Du kommer att känna en känsla av prestation. Och du återvänder hem med den bästa souveniren av alla: ett minne av ditt otroliga äventyr.

  Rymning

  Ett krävande jobb. En dålig ledighet. Förlusten av en älskad. Liksom hjältinnan i Eat, Pray, Love, kan resor vara en stor lättnad från stressen och olyckan som kommer med det. Människor söker från sina resor det de inte har hemma: bättre väder, vackrare landskap, frihet att göra vad de vill, upplevelser de vanligtvis inte kan få, en långsammare avkopplande takt. Att beundra mästerverk i Louvren eller att ligga på en hawaiisk strand är underbara avbrott från det vanliga skratten.

  Resor är särskilt användbara för arbetsnarkomaner som har problem med att lämna sina jobb. Att kliva bort från arbetsplatsen är bra för dig både mentalt och fysiskt. När du återvänder till jobbet har du haft utrymme att se på problem med fräscha ögon. Resor har kraften att låta dig inte bara fly utan också läka. En ny plats med massor av roliga distraktioner kan göra underverk. Du kommer att återvända hem mer i fred med dig själv och dina utmanande situationer.

  Inlärning

  Att lära sig är en stark anledning till att människor älskar att resa. De vill uppleva något okänt som lämnar dem med nya färdigheter eller kunskaper. Att se världen är mer lärorikt än en gymnasie- eller högskoleklass. Denna sammanfattade snabbkurs i att upptäcka hur resten av världen faktiskt lever kommer att täcka ämnen som historia, geografi och sociologi. Varje destination har något unikt att lära besökarna, och att fördjupa sig i en helt annan värld är den bästa inlärningsupplevelsen.

  Människor kan resa för att lära sig något specifikt: ett nytt språk, ett nytt kök, aspekter av en annan kultur eller en djupare förståelse av tro eller andlighet. Som en bonus lär man sig mer än sina specifika mål. De kommer att upptäcka helt andra sätt att göra saker på. De kommer också att bli medvetna om nya seder, kulturer, människor och platser. Och eftersom du faktiskt upplever denna inlärning i verkligheten, inte läser den i en lärobok, kommer den att stanna hos dig under lång tid. Du får en djup känsla av tillfredsställelse med de nya färdigheter du har lärt dig – och nya insikter du har fått.

  Vidgar ditt perspektiv

  En annan anledning till att människor älskar att resa: det hjälper dig att öppna ditt sinne. Du inser att det inte finns något sätt att leva livet på. Att träffa människor från andra platser kommer att visa dig att din världsbild inte är densamma som alla andras.

  Du kan inte föreställa dig hur annorlunda livet är någon annanstans förrän du ser det själv. Allt från arbete till familj till tro till intressen är inte vad du kan förvänta dig av din egen erfarenhet. Den annorlunda miljön hjälper dig också att upptäcka och överväga nya idéer som du inte hade tänkt på tidigare. Du kommer hem med olika uppträdanden och möjligheter. Genom att exponeras för nya platser, människor och kulturer kommer du att utveckla en bredare världsbild. Och det kommer att göra dig till en bättre rundad global medborgare. Det är en stor belöning och en stor anledning till att människor älskar att resa.

  Att få kontakt med dig själv

  Att komma hemifrån låter dig reflektera över ditt liv. Du har den nödvändiga tiden och utrymmet för att låta ditt sinne vandra och göra status. Att resa är ett av de bästa sätten att lära sig mer om sig själv. Varje dag reser ger en ny uppsättning problem och möjligheter. Sättet du hanterar dem på ger dig också insikt om vem du är. Du kommer hem med att känna dig själv bättre och med ett nytt perspektiv på vad du vill ha ut av livet. Upplevelsen kommer att förändra ditt liv.