0 företag

Bolån

...

  Bolån

  När du tar ett bolån kan det vara svårt att hitta all information du behöver för att få det bästa lånet. Det är viktigt att banken kan ge dig tillräcklig rådgivning så att du vet vilka villkor som gäller och så att du kan undvika alltför höga räntor. När du köper ditt första hem kan det vara förvirrande med all information du behöver bekanta dig med, och det kan vara svårt att veta exakt vilken bank som är rätt för dig. Hur undviker man höga lånekostnader? Hur gör man ett bolån och hur vet man egentligen att man får de bästa lånevillkoren?

  Hypotekslån är lån som distribueras av banker, kreditföreningar och online-långivare för att tillåta konsumenter att köpa ett hem. En inteckning är kopplad till ditt hem, vilket innebär att du riskerar avskärmning om du hamnar efter på månatliga förmåner. Bolån har bland de lägsta räntorna av alla lån eftersom de anses vara säkrade lån.

  Även om lån med rörlig ränta ibland erbjuds, föredrar de flesta husköpare bolån med fast ränta, som var på den lägsta nivån i slutet av 2021 men kryper tillbaka när Federal Reserve ökar lånekostnaderna.

  Vanliga lånevillkor: 15 och 30 år

  Ränteintervall för effektiv ränta: Så lågt som 5,33% och högt som 6,4%

  Krav på kreditpoäng: Ju högre din kreditpoäng, desto lägre ränta kommer du att betala. I allmänhet gillar långivare en lägsta poäng på 660 eller bättre, men du kan kvalificera dig för ett FHA-lån med en poäng på bara 500.

  Möjliga långivare: Alla nationella banker (Chase, Bank of America, Wells Fargo, etc.) och samhällsbanker erbjuder inteckningar. Lokala och nationella kreditföreningar är bra källor, och online-långivare som SoFi, Rocket Mortgage och better.com skulle vara värda att undersöka.


  Bolån

  Att jämföra banker och företag som erbjuder bolån är ett riktigt bra sätt att hitta all information du behöver. Att lära känna andras erfarenheter av respektive bank hjälper dig att fatta rätt beslut när du väljer en bank. Här hos oss på ReviewsBird hittar du omdömen från andra personer som också har tagit ett bolån och som delar med sig av sina erfarenheter. Har du några åsikter och funderingar kring ett visst företag där du har tagit ett bolån? Dela dina åsikter här med oss och hjälp andra att hitta det bästa lånet!

  Bolån

  Om du har eget kapital i ditt hem - huset är värt mer än du är skyldig det - kan du låna mot det egna kapitalet för att hjälpa till att betala för stora projekt. Fastighetslån är bra för att renovera huset, konsolidera kreditkortsskuld, stora medicinska räkningar, betala av studielån och många andra värdefulla projekt.

  Bostadslån och bostadslån (HEOC) använder låntagarens hem som säkerhet, så räntorna är betydligt lägre än vad du betalar på kreditkort. Huvudskillnaden mellan hemkapital och HEOC är att ett bostadslån är ett engångsbelopp; har en fast ränta och löpande månatliga betalningar förväntas. En HELOC är en kredit i 15-30 år. Den har rörliga priser och erbjuder en flexibel betalningsplan.

  Vanliga lånevillkor: 5-10 år för bostadslån; 15-30 år för HEOC

  Ränteintervall för effektiv ränta: 3,29 %-11,99 %

  Krav på kreditpoäng: 660

  Säkerhetskrav: bostaden fungerar som säkerhet

  Läs mer om bostadslån och bostadslån

  Ballong inteckning

  En ballonglån är en där låntagaren har mycket låga eller inga månatliga betalningar under en kort tidsperiod, men är då skyldig att betala av saldot i en klumpsumma. Detta är ett extremt högrisklån. Det kan struktureras så att låntagaren inte betalar någon ränta eller inte gör några betalningar under en kort period, men i slutet av denna period måste göra en "ballongbetalning" som täcker det ackumulerade beloppet av kapital och ränta. Den enda anledningen att överväga detta skulle vara om du tänker äga ett hem under en mycket kort tid och förväntar dig att sälja det snabbt, eller om du hoppas kunna refinansiera lånet innan ballongperioden löper ut.

  Veteranlån (VA-lån)

  Institutionen för veteranfrågor (VA) har låneprogram tillgängliga för veteraner och deras familjer. Med detta lån kommer pengarna från en bank, inte VA. VA garanterar lånet och fungerar effektivt som medsignerare, vilket hjälper dig att tjäna högre lånebelopp med lägre räntor.