1 företag

Bolån

ReviewsBird

Bolån

När du tar ett bolån kan det vara svårt att hitta all information du behöver för att få det bästa lånet. Det är viktigt att banken kan ge dig tillräcklig rådgivning så att du vet vilka villkor som gäller och så att du kan undvika alltför höga räntor. När du köper ditt första hem kan det vara förvirrande med all information du behöver bekanta dig med, och det kan vara svårt att veta exakt vilken bank som är rätt för dig. Hur undviker man höga lånekostnader? Hur gör man ett bolån och hur vet man egentligen att man får de bästa lånevillkoren?

Hypotekslån är lån som distribueras av banker, kreditföreningar och online-långivare för att tillåta konsumenter att köpa ett hem. En inteckning är kopplad till ditt hem, vilket innebär att du riskerar avskärmning om du hamnar efter på månatliga förmåner. Bolån har bland de lägsta räntorna av alla lån eftersom de anses vara säkrade lån.

Även om lån med rörlig ränta ibland erbjuds, föredrar de flesta husköpare bolån med fast ränta, som var på den lägsta nivån i slutet av 2021 men kryper tillbaka när Federal Reserve ökar lånekostnaderna.

Vanliga lånevillkor: 15 och 30 år

Ränteintervall för effektiv ränta: Så lågt som 5,33% och högt som 6,4%

Krav på kreditpoäng: Ju högre din kreditpoäng, desto lägre ränta kommer du att betala. I allmänhet gillar långivare en lägsta poäng på 660 eller bättre, men du kan kvalificera dig för ett FHA-lån med en poäng på bara 500.

Möjliga långivare: Alla nationella banker (Chase, Bank of America, Wells Fargo, etc.) och samhällsbanker erbjuder inteckningar. Lokala och nationella kreditföreningar är bra källor, och online-långivare som SoFi, Rocket Mortgage och better.com skulle vara värda att undersöka.