1 företag

Bolån

...

  Bolån

  När du tar ett bolån kan det vara svårt att hitta all information du behöver för att få det bästa lånet. Det är viktigt att banken kan ge dig tillräcklig rådgivning så att du vet vilka villkor som gäller och så att du kan undvika alltför höga räntor. När du köper ditt första hem kan det vara förvirrande med all information du behöver bekanta dig med, och det kan vara svårt att veta exakt vilken bank som är rätt för dig. Hur undviker man höga lånekostnader? Hur gör man ett bolån och hur vet man egentligen att man får de bästa lånevillkoren?

  Hypotekslån är lån som distribueras av banker, kreditföreningar och online-långivare för att tillåta konsumenter att köpa ett hem. En inteckning är kopplad till ditt hem, vilket innebär att du riskerar avskärmning om du hamnar efter på månatliga förmåner. Bolån har bland de lägsta räntorna av alla lån eftersom de anses vara säkrade lån.

  Även om lån med rörlig ränta ibland erbjuds, föredrar de flesta husköpare bolån med fast ränta, som var på den lägsta nivån i slutet av 2021 men kryper tillbaka när Federal Reserve ökar lånekostnaderna.

  Vanliga lånevillkor: 15 och 30 år

  Ränteintervall för effektiv ränta: Så lågt som 5,33% och högt som 6,4%

  Krav på kreditpoäng: Ju högre din kreditpoäng, desto lägre ränta kommer du att betala. I allmänhet gillar långivare en lägsta poäng på 660 eller bättre, men du kan kvalificera dig för ett FHA-lån med en poäng på bara 500.

  Möjliga långivare: Alla nationella banker (Chase, Bank of America, Wells Fargo, etc.) och samhällsbanker erbjuder inteckningar. Lokala och nationella kreditföreningar är bra källor, och online-långivare som SoFi, Rocket Mortgage och better.com skulle vara värda att undersöka.


  Bolån

  Att köpa ett eget hem, speciellt för allra första gången, är en spännande händelse i var och en av oss. Att köpa ett hus kommer vanligtvis att vara det största köpet i våra liv, och kommer naturligtvis att kosta mycket. Och återigen, för de flesta av oss är det inte ett belopp som vi lätt kan ta ur plånboken. Att köpa ett hus eller fastighet innebär nästan alltid ett bolån.

  Att jämföra banker och bolåneföretag är ett mycket bra sätt att hitta all information du behöver. Att lära känna andras erfarenheter av respektive bank hjälper dig att fatta rätt beslut när du ska välja bank. Här hos oss hittar du recensioner från andra som också tagit bolån och som delar med sig av sina erfarenheter. Har du några åsikter och funderingar om ett speciellt företag där du har tagit ett bolån? Dela dina åsikter här med oss ​​och hjälp andra att hitta det bästa lånet!

  Vägen till bolån

  Vägen till bolånen är tyvärr inte så enkelt, man skulle gärna vilja bara gå in på sin bank och komma ut med fickorna fulla av pengar och sen gå och köpa ett hus på en gång. Bostadslån handlar om en betydligt stor summa som måste lånas och de flesta banker är inte alltför sugna på att ge bort stora summor till vem som helst utan säkerhet. 

  Först måste du tänka på de minst 15% insatsen som du måste ha till bankerna. Det vill säga en summa som du har sparat ihop genom åren, och denna summa ska täcka en del av summan du har att låna. Alla banker är olika, men i Sverige måste man räkna med ett eget kapital som täcker hela 15 % av köpeskillingen på bostaden. Detta enligt riktlinjerna från den norska finansinspektionen. Om du redan har en specifik bostad i åtanke kan du enkelt räkna ut vad det egna kapitalet blir och där har du ett mål för sparandet.

  Om du ser att du inte har tillräckligt med eget kapital kan du prata med banken om möjliga lösningar. Det kan mycket väl vara så att du helt enkelt inte har råd med den bostad du vill ha och om din bank inte kan hjälpa dig med en lösning kan du kolla villkor hos andra pålitliga banker.

  Sammantaget är det inte alltid lätt att få ett bolån. För det mesta kommer allt att bero på din ekonomiska situation, summan du vill låna och vad som erbjuds av din bank. Det är klokt att vara realistisk om dina ekonomiska möjligheter och noggrant undersöka erbjudanden från olika banker.

  Ballonglån

  Vad är ett ballonglån? Nej, det har absolut inga kopplingar till ballonger. Även fast man skulle kunna tro det. Ett ballonglån är ett lån där låntagaren har väldigt lite eller inget bolån. Månatliga betalningar under en kort period, men är då skyldiga att betala återstoden i ett engångsbelopp. Detta är ett lån med extremt hög risk. Den kan struktureras så att låntagaren inte betalar någon ränta eller gör betalningar under en kort period, men i slutet av den perioden måste göra en "ballongbetalning" som täcker det ackumulerade beloppet av kapitalbelopp och ränta. Den enda anledningen att överväga detta skulle vara om du tänker äga en bostad under ett mycket kort period och förväntar dig att sälja den snabbt, eller om du hoppas kunna refinansiera lånet innan ballongperioden löper ut.