1 företag

Privatlån

...

  Privatlån

  Att låna pengar när det behövs kan vara en bra idé, och ofta kan ett lån hjälpa oss att nå de mål vi strävar efter, men är det alltid så enkelt? Det kan vara frestande att låna pengar snabbt när tvättmaskinen går sönder eller när du behöver reparera din bil. Många banker och företag erbjuder snabblån och kan vara en bra lösning för just din situation, men ofta kommer höga räntor dessutom och gör att du kan få betala ett mycket högre belopp än du trodde i förväg.

  Säkra lån kontra lån utan säkerhet

  Olika typer av lån som kan tillämpas på dina behov. Långivare erbjuder två typer av konsument lån - säkrade och osäkrade - som baseras på hur mycket risk båda parter är villiga att ta.

  Säkrade lån innebär att låntagaren har ställt säkerhet för att stödja löftet att lånet kommer att återbetalas. Låntagaren riskerar att förlora denna säkerhet om han / hon försummar lånet. Långivare erbjuder lägre räntor på säkrade lån eftersom de har säkerheter att falla tillbaka på. Bostäder, bilar, båtar och fastigheter är bra exempel på lån med säkerhet.

  Lån utan säkerhet har ingen säkerhet för att stödja dem. Det betyder att det inte finns något att ta tillbaka och sälja om låntagaren inte står i dröjsmål. Det sätter mer risk på långivaren, som söker skydd genom att ta ut en högre ränta. Kreditkort och personliga lån är exempel på lån utan säkerhet.

  Kredittyper

  De två huvudkategorierna av konsumentkrediter är öppen och sluten kredit. Öppen kredit, bättre känd som revolverande kredit, kan användas upprepade gånger för inköp som kommer att återbetalas varje månad. Det är inte nödvändigt att betala hela beloppet varje månad, men ränta läggs till eventuellt obetalt saldo.

  Den vanligaste formen av revolverande kredit är kreditkort, men hemkapitalkrediter (HEOC) faller också i denna kategori. Kortinnehavare debiteras ränta när månadssaldot inte betalas i sin helhet. Räntorna på kreditkort är i genomsnitt cirka 17%, men kan vara så höga som 30% eller mer, beroende på konsumentens betalningshistorik och kreditpoäng. Lån om man har dålig kredit kan vara svåra att hitta, men lägre räntor är tillgängliga via ideella skuldhanteringsprogram. Kreditpoäng är inte en faktor.

  Stängd kredit används för att finansiera ett visst belopp under en viss tidsperiod. De kallas också avbetalningslån eftersom konsumenterna är skyldiga att följa ett regelbundet betalningsschema (vanligtvis månadsvis) som inkluderar räntekostnader tills huvudmannen är betald. Räntan för räntefria lån varierar beroende på långivare och är nära relaterad till konsumentens kreditpoäng. De bästa räntorna går till låntagare med kreditpoäng på 740 och högre. Räntekostnaderna ökar när kreditpoängen sjunker.

  Låneinstitutet får beslagta konsumentens egendom som ersättning om konsumenten försummar lånet.

  Skillnaden mellan "fasträntelån" och "rörlig ränta" är att räntan på ett fast lån aldrig förändras. Räntan på lån med rörlig ränta stiger eller sjunker baserat på en referensränta eller ett index som ändras, vanligtvis årligen.


  Privatlån

  Många banker erbjuder personlig rådgivning och kan hjälpa dig att fatta rätt beslut. Du kanske vill bekanta dig med vad olika banker och företag erbjuder och vilka villkor som gäller. Behöver du låneskydd? Är banken pålitlig och kan du vara säker på att det inte kommer några oväntade avgifter? Hur hittar du det bästa lånet? Hur kan du undvika överdrivna räntor och hur kan du vara säker på att du får de bästa råden? Läs kundrecensioner här hos oss för att ta reda på om just din bank är rätt för dig och vad som är värt att tänka på innan du tar ett lån. Har du själv tagit ett bolån eller billån och vill dela med dig av dina erfarenheter? Skriv en recension här hos oss på ReviewsBird!

  Skuldkonsolideringslån

  Ett konsoliderings lån används för att förenkla din ekonomi genom att kombinera flera kreditkortsräkningar till en enda skuld, återbetalad med en månadsbetalning. Det innebär färre betalningar varje månad och lägre räntor. Konsoliderings lån är bara ett annat namn för personliga lån utan säkerhet.

  Personliga lån

  Det bästa med personliga lån är att de kan användas av vilken anledning som helst. Säkra och osäkra personliga lån är ett attraktivt alternativ för personer med kreditkortsskuld som vill sänka sina räntor genom att överföra saldon. Liksom andra lån beror räntan och villkoren på din kredithistoria. Här är en titt på några fakta du borde veta om personliga lån:

  Löptid för gemensamma personliga lån: 12–60 månader

  APR ränteintervall: 6% till 36%

  Minsta lån: $ 1,000 - $ 3,000, baserat på långivare

  Maximalt lån: $ 25,000 - $ 100,000 baserat på långivare

  Obligatorisk kreditpoäng: Över 660 tillåter dock vissa online-långivare det så lågt som 560, men ökar räntorna när poängen sjunker.

  Krav beträffande säkerheter Krävs för säkrade lån; krävs inte för lån utan säkerhet

  Läs mer om personliga lån

  Billån

  Billån är säkrade lån kopplade till din bil. De kan hjälpa dig att ha råd med ett fordon, men du riskerar att förlora bilen om du missar betalningar. Denna typ av lån kan erbjudas av en bank, kreditförening, online långivare eller av bilhandlaren, men du bör förstå att även om lån från återförsäljaren kan vara bekvämare, har de ofta högre räntor och kostar i slutändan mer.

  Gemensam lånetid: 12-84 månader

  Ränteintervall för effektiv ränta: 1,04 %-13,97 %

  Obligatorisk kreditpoäng: 780 eller högre för att få den allra bästa räntan; 600 eller högre för genomsnittlig ränta; under 600 brukar få tvåsiffrig ränta

  Läs mer om billån

  Studielån

  Studielån erbjuds studenter och deras familjer för att täcka kostnaden för högre utbildning. Räntorna sänktes till 0% när COVID-19-pandemin slog till och kommer att förbli där till ungefär augusti 2022. Det finns två typer av studielån: federala studielån och privata studielån. Federalt finansierade lån är bättre eftersom de vanligtvis kommer med lägre räntor och mer låntagarvänliga återbetalningsvillkor. Endast de federala lånen kvalificerar sig för 0% ränta fram till 31 augusti 2022.

  Vanliga lånevillkor: 10 år till 25 år

  APR-ränteintervall för federala lån under COVID-19-krisen: 0 %

  APR-ränteintervallet på federala grundutbildningslån när COVID-19-reglerna tas bort: 3.73% för grundutbildningslån; 5,28% på kandidat lån; och 6,28% på PLUS-lån. Alla dessa siffror kan stiga när Federal Reserve höjer låneräntorna 2022.

  Ränteintervall för effektiv ränta för privatlån: 2,99%-12,99%. Dessa siffror förväntas också öka under 2022.

  Lån förlåtelse: Möjligt med federala lån; inte tillgänglig för privatlån.