7 företag

Privatlån

...

  Privatlån

  Att låna pengar när det behövs kan vara en bra idé, och ofta kan ett lån hjälpa oss att nå de mål vi strävar efter, men är det alltid så enkelt? Det kan vara frestande att låna pengar snabbt när tvättmaskinen går sönder eller när du behöver reparera din bil. Många banker och företag erbjuder snabblån och kan vara en bra lösning för just din situation, men ofta kommer höga räntor dessutom och gör att du kan få betala ett mycket högre belopp än du trodde i förväg.

  Säkra lån kontra lån utan säkerhet

  Olika typer av lån som kan tillämpas på dina behov. Långivare erbjuder två typer av konsument lån - säkrade och osäkrade - som baseras på hur mycket risk båda parter är villiga att ta.

  Säkrade lån innebär att låntagaren har ställt säkerhet för att stödja löftet att lånet kommer att återbetalas. Låntagaren riskerar att förlora denna säkerhet om han / hon försummar lånet. Långivare erbjuder lägre räntor på säkrade lån eftersom de har säkerheter att falla tillbaka på. Bostäder, bilar, båtar och fastigheter är bra exempel på lån med säkerhet.

  Lån utan säkerhet har ingen säkerhet för att stödja dem. Det betyder att det inte finns något att ta tillbaka och sälja om låntagaren inte står i dröjsmål. Det sätter mer risk på långivaren, som söker skydd genom att ta ut en högre ränta. Kreditkort och personliga lån är exempel på lån utan säkerhet.

  Kredittyper

  De två huvudkategorierna av konsumentkrediter är öppen och sluten kredit. Öppen kredit, bättre känd som revolverande kredit, kan användas upprepade gånger för inköp som kommer att återbetalas varje månad. Det är inte nödvändigt att betala hela beloppet varje månad, men ränta läggs till eventuellt obetalt saldo.

  Den vanligaste formen av revolverande kredit är kreditkort, men hemkapitalkrediter (HEOC) faller också i denna kategori. Kortinnehavare debiteras ränta när månadssaldot inte betalas i sin helhet. Räntorna på kreditkort är i genomsnitt cirka 17%, men kan vara så höga som 30% eller mer, beroende på konsumentens betalningshistorik och kreditpoäng. Lån om man har dålig kredit kan vara svåra att hitta, men lägre räntor är tillgängliga via ideella skuldhanteringsprogram. Kreditpoäng är inte en faktor.

  Stängd kredit används för att finansiera ett visst belopp under en viss tidsperiod. De kallas också avbetalningslån eftersom konsumenterna är skyldiga att följa ett regelbundet betalningsschema (vanligtvis månadsvis) som inkluderar räntekostnader tills huvudmannen är betald. Räntan för räntefria lån varierar beroende på långivare och är nära relaterad till konsumentens kreditpoäng. De bästa räntorna går till låntagare med kreditpoäng på 740 och högre. Räntekostnaderna ökar när kreditpoängen sjunker.

  Låneinstitutet får beslagta konsumentens egendom som ersättning om konsumenten försummar lånet.

  Skillnaden mellan "fasträntelån" och "rörlig ränta" är att räntan på ett fast lån aldrig förändras. Räntan på lån med rörlig ränta stiger eller sjunker baserat på en referensränta eller ett index som ändras, vanligtvis årligen.


  Privatlån

  Funderar du på att ta ett privatlån? Vi förstår, ibland behöver man låna pengar för att kunna sätta livet i rullning. Och dessutom kostar det mesta pengar idag. Men innan du springer iväg för att ta ett privatlån kan vi rekommendera att du först se över din egen ekonomi och gärna rådfråga banker mm. 

  Många banker erbjuder personlig rådgivning och kan hjälpa dig att fatta rätt beslut. Det kan vara bra att sätta sig in i vad olika banker och företag erbjuder och vilka villkor som gäller. Behöver du låneskydd? Är banken pålitlig och kan du vara säker på att det inte kommer några oväntade avgifter? Hur hittar du det bästa lånet? Hur kan du undvika höga räntor och hur kan du vara säker på att du får de bästa råden?

  Vad lånar du till?

  Privatlån kan ibland vara väldigt användbara om du behöver en viss summa för något speciellt. Det kan till exempel finnas utgifter för renoveringar, som ibland är planerade och ibland inte. Speciellt när det kommer till oplanerade utgifter på något som ska åtgärdas så fort som möjligt och inte kan täckas av försäkringen kan privatlån vara till stor hjälp och lättnad för oss.

  Men det finns mycket mer än renovering som kan täckas. Du har till exempel alltid drömt om en äventyrssemester och tajming är rätt, men prislappen är för skrämmande för tillfället. Privatlån kan också vara användbara i det här fallet, men det rekommenderas att först kolla med den bank du väljer.

  Generellt sett är det aldrig en dålig idé att läsa på all information och villkor gällande konsumtionslån på bankens hemsida. Vissa av dem kommer att vara användbara med dina mål, men kanske kommer vissa inte att vara berättigade till ett konsumtionslån.

  Bekanta dig med villkoren

  Oavsett vad bör du alltid ta villkoren på största allvar. Även när man lånar ett mindre belopp är det oerhört viktigt att vara fullt medveten om reglerna och konsekvenserna. Olika banker kommer att erbjuda olika villkor, när du väljer bank bör du se till att deras villkor passar dig. Om det är något du inte förstår eller inte är medveten om, se till att alltid ställa frågor. Allt detta förarbete innan du tar ett konsumtionslån är nödvändigt för en trygg och överraskningsfri upplevelse, så att vad du än tar lån till inte kommer att bli en ekonomisk mardröm i slutändan.

  Du bör alltid tänka och tänka mycket innan du tar ett konsumtionslån. Hur frestande det än är så är det i allmänhet inte bra för din privatekonomi. Det rekommenderas att endast ta ett konsumtionslån när det inte finns någon annan väg runt och det enda sättet för dig att nå ditt, förhoppningsvis väsentliga, mål. Om du är osäker är det bäst att inte göra det. Det säkraste och bästa sättet kommer alltid att vara att spara pengar innan du gör ett stort köp.

  Läs kundrecensioner här hos oss för att ta reda på om just din bank är rätt för dig och vad som är värt att tänka på innan du tar ett lån. Har du själv tagit ett bolån eller billån och vill dela med dig av dina erfarenheter? Skriv en recension här hos oss!