2 företag

Snabblån

...

  Snabblån

  Att låna pengar när det behövs kan vara en bra idé, och ofta kan ett lån hjälpa oss att nå de mål vi strävar efter, men är det alltid så enkelt? Det kan vara frestande att låna pengar snabbt när tvättmaskinen går sönder eller när du behöver reparera din bil. Många banker och även företag erbjuder snabblån och kan också vara en bra tjänst för just din situation, men det finns vanligtvis höga räntor tillgängliga dessutom och gör att du kan sluta behöva betala ett mycket högre belopp än du trodde i förväg.

  När du behöver pengar direkt, särskilt i en krissituation, kan lån från en okonventionell långivare vara det enda sättet att lösa problemet. Det är dyrt och inte tillrådligt, men det finns vissa situationer som kräver omedelbara åtgärder, och du skulle vara hårt pressad för att få en från en bank, kreditförening eller online-långivare.

  Här är några av de platser där du kan få omedelbar hjälp.

  Förskott

  Ett kontantförskott är ett kortfristigt lån mot ditt kreditkort. I stället för att använda kreditkortet för att göra ett köp eller betala för en tjänst, tar du det till en bank eller bankomat och får kontanter som ska användas för det ändamål du behöver. Kontantförskott är också tillgängliga genom att skriva en check till avlöningsdag långivare.

  Avlöningsdag lån

  Lönedagslån är kortfristiga lån med hög ränta som är utformade för att överbrygga klyftan mellan en lönecheck och nästa. Dessa lån används främst av upprepade låntagare som lever lönecheck till lönecheck. Återbetalningsperioden - och den 399% APR-ränta som följer med den - gör konsumenterna mogna för lånebedrägerier. Regeringen avråder starkt konsumenter från att ta snabblån på grund av alltför höga kostnader och räntor.

  Läs mer om snabblån.

  Pantentlån

  Detta är ett lån med en hög ränta som liknar säkrade lån, men med mycket större risk. Låntagaren erbjuder någon form av egendom (smycken, myntsamling, elektronik etc.) som säkerhet för ett lån. Pantbanksinnehavaren tillhandahåller lånet och fastställer villkoren för återbetalning. Om låntagaren återbetalar lånet i tid, returneras egendomen. Om lånet inte återbetalas i tid kan pantmäklaren sälja föremålet för att få tillbaka det obetalda beloppet.


  Snabblån

  Flera finansinstitut använder personliga rekommendationer och kan hjälpa dig att göra det perfekta valet. Du kanske vill bekanta dig med vad olika banker och företag erbjuder och vilka villkor som gäller. Behöver du finansieringssäkerhet? Är banken betrodd, och kan du också se till, att det inte blir några oväntade kostnader? Hur hittar du det bästa lånet? Exakt hur kan du förhindra extrema räntor, och även exakt hur kan du se till att du får den bästa vägledningen? Granska kundrecensioner här hos oss på ReviewsBird för att ta reda på om just ditt finansinstitut är rätt för dig och vad som är värt att tänka på innan du tar ett billån. Har du tagit ett bolån eller billån på egen hand och tänker dela med dig av dina erfarenheter? Skriv en recension här hos oss!

  Lån från pensions- och livförsäkring

  De med pensionsfonder eller livförsäkringsplaner kan vara berättigade att låna från sina konton. Detta alternativ har fördelen att du lånar själv, vilket gör återbetalningen mycket enklare och mindre stressande. I vissa fall kan dock underlåtenhet att återbetala ett sådant lån få allvarliga skattekonsekvenser.

  Läs mer om pensionskonton.

  Låna vänner och familj

  Att låna pengar från vänner och familj är en informell form av personligt lån. Det kan resultera i betydligt mindre ränta och administrativa avgifter för låntagaren, men det är inte alltid ett bra alternativ. Några missade betalningar kan anstränga ett förhållande. För att skydda båda parter är det en bra idé att underteckna ett grundläggande skuldebrev.

  Vilken typ av lån ska jag välja?

  När du bestämmer dig för att låna pengar - oavsett om det är att betala räkningarna eller köpa en lyxartikel - se till att du förstår låneavtalet fullt ut. Vet vilken typ av lån du får och om det är knutet till någon säkerhet du äger. Bekanta dig också med dina återbetalningsvillkor: vad ditt månatliga åtagande kommer att bli; hur länge måste du betala tillbaka lånet och konsekvenserna av utebliven betalning. Om någon del av avtalet är oklart för dig, tveka inte att be om förtydliganden eller justeringar.

  Slutligen, se till att återbetalningarna av lånet passar bekvämt in i din budget. Om du överskuldsätter dig själv kan konsekvenserna vara allvarliga. Lån och krediter är två olika finansieringsformer. Båda är bankprodukter som ger kapital till låntagare, men deras definitioner och mål är olika. Medan ett lån ger alla pengar som begärs vid den tidpunkt då det utfärdas, ger kredit kunden ett belopp som kan spenderas efter behov, med hela det lånade beloppet, en del av det eller inget alls.