1 företag

Snabblån

ReviewsBird

Snabblån

Att låna pengar när det behövs kan vara en bra idé, och ofta kan ett lån hjälpa oss att nå de mål vi strävar efter, men är det alltid så enkelt? Det kan vara frestande att låna pengar snabbt när tvättmaskinen går sönder eller när du behöver reparera din bil. Många banker och även företag erbjuder snabblån och kan också vara en bra tjänst för just din situation, men det finns vanligtvis höga räntor tillgängliga dessutom och gör att du kan sluta behöva betala ett mycket högre belopp än du trodde i förväg.

När du behöver pengar direkt, särskilt i en krissituation, kan lån från en okonventionell långivare vara det enda sättet att lösa problemet. Det är dyrt och inte tillrådligt, men det finns vissa situationer som kräver omedelbara åtgärder, och du skulle vara hårt pressad för att få en från en bank, kreditförening eller online-långivare.

Här är några av de platser där du kan få omedelbar hjälp.

Förskott

Ett kontantförskott är ett kortfristigt lån mot ditt kreditkort. I stället för att använda kreditkortet för att göra ett köp eller betala för en tjänst, tar du det till en bank eller bankomat och får kontanter som ska användas för det ändamål du behöver. Kontantförskott är också tillgängliga genom att skriva en check till avlöningsdag långivare.

Avlöningsdag lån

Lönedagslån är kortfristiga lån med hög ränta som är utformade för att överbrygga klyftan mellan en lönecheck och nästa. Dessa lån används främst av upprepade låntagare som lever lönecheck till lönecheck. Återbetalningsperioden - och den 399% APR-ränta som följer med den - gör konsumenterna mogna för lånebedrägerier. Regeringen avråder starkt konsumenter från att ta snabblån på grund av alltför höga kostnader och räntor.

Läs mer om snabblån.

Pantentlån

Detta är ett lån med en hög ränta som liknar säkrade lån, men med mycket större risk. Låntagaren erbjuder någon form av egendom (smycken, myntsamling, elektronik etc.) som säkerhet för ett lån. Pantbanksinnehavaren tillhandahåller lånet och fastställer villkoren för återbetalning. Om låntagaren återbetalar lånet i tid, returneras egendomen. Om lånet inte återbetalas i tid kan pantmäklaren sälja föremålet för att få tillbaka det obetalda beloppet.