Glashuset

Recensioner, erfarenheter och klagomål

Beställning 10
Kundservice 8
Pris 10
Leverans 10

Total

9.5
100.0% skulle handla här igen

Glashuset

Om Glashuset

Glashuset är en högklassig restaurang i centrala Stockholm. Den ligger vid vattnet på Strandvägen, närmare bestämt på Kajplats 18. Från början var inte lokalen en restaurang, utan den ritades av arkitekten Peter Celsing år 1949. Då var den en Shell-mack, på den tiden den första arkitektritade macken. Efter att lokalen provat olika verksamheter under några år, bland annat som turistbyrå, café, pizzeria och glassbar blev den till slut restaurang Glashuset, år 1955. För framtiden planeras det att bygga ytterligare ett hus intill restaurangen, med växthuskänsla och öppningsbara fönster. En ny takterass med champagnebar står också på önskelistan. Nedanför restaurangen ligger Yacht club, där det ibland ordnas evenemang och party.
Glashuset har mysig och trevlig atmosfär tack vare glasfönstren och all grönska. Sommatid kan man sitta på uteserveringen och beundra de många båtar som fartyg som ligger där eller passerar förbi.

Har du varit på Glashuset och ätit, eller kanske festat lite på Yacht Club. Lämna gärna ett omdöme eller skriv en recension hos ReviewsBird, vi vill gärna veta vad du tycker!

Glashusets meny

Glashusets moderna brasserie bjuder på spännande smaker och upplevelser från världens alla hörn. Med begreppet "Fun dining" kan du och ditt sällskap dela på en mellanrätt. Detta går under namnen "Sharin is caring" i kvällsmenyn.
Kan man äta lunch på Glashuset? Absolut! I lunchmenyn, som ändras vecka till vecka finns fem stora rätter att välja mellan, så kallad "Bigger" Känns som att det är en mer vanlig portion. "Smaller" har några mindre rätter i mindre storlek. Det finns även snacks och efterrätter.
Som lunch kan du bland annat hitta grillad kyckling, kolja, råbiff, olika sallader, friterad potatis och löjrom. Till middag finns det lite mer att välja på; Lamm, ryggbiff, röding, helgrillad seabass med mängder av smaskiga tillbehör.
De middagsrätter man kan dela på innehåller bland annat; löjrom, friterad potatis, gräddfil, picklad lök och dill, Burrata, tomater, basilika, balsamico och surdegskrutonger, friterade kronärtskockor med parmesan och mandel. Väljer man "Smaller" rätter till middag så kan man bland annat välja mellan rödbetartar med senapsmajo, kapris, picklade senapsfrön och friterad lök eller laxcheviche med korianderkräm, forellrom, mango och chili
Vill man lyxa till det ordentligt så finns även kaviar och champagne, eller varför inte en ostbricka med blandade charkuterier. Vill man ha något sött efter maten så erbjuds många härliga och fina desserter; Äppelpaj med vaniljsås, Crème Brûlée, Mascarponekräm, glass/sorbet eller kanske bara lite kaffegodis.

Övrig info

Är du ett stort sällskap så kan det vara bra att ringa och boka, så att dei finns plats. 8 personer men max 14 räknas som större sällskap. Det går då endast att betala via en nota. Man kan enkelt komma i kontakt med Glashuset via hemsidan, där alla detaljer finns.
Rätter i "Smaller" kategorin kostar ungefär 200 kronor, medan de som kallas "Bigger" går upp emot 250 kronor.
Öppettiderna enligt hemsidan är från 11.30 till sent (men runt 00-01). De har öppet varje dag året runt.
VIll du kanske ge bort ett presentkort så finns de i valörerna 750, 1000, 1500 och 2000 kronor.

Recensioner, erfarenheter och klagomål

Läs oberoende recensioner, klagomål och omdömen från riktiga kunder här. Bli medveten om var du ska handla, eller betygsätt en butik där du själv har handlat online. På så sätt kan alla ta ett informerat köpbeslut!

Spotlight: Vad säger våra kunder?

J
Jayson Murphy 1 år sedan
9.5
Min upplevelse på GLASHUSET var helt enkelt fantastisk. Sortimentet av designmöbler och inredningsdetaljer höll verkligen hög kvalitet, vilket gjorde det svårt att välja vad jag skulle köpa...

Alla recensioner ( 1 )

Fantastiska Designmöbler På Glashuset Inredning & Design Malmö

Min upplevelse på GLASHUSET var helt enkelt fantastisk. Sortimentet av designmöbler och inredningsdetaljer höll verkligen hög kvalitet, vilket gjorde det svårt att välja vad jag skulle köpa med mig hem. Personalen i butiken var otroligt hjälpsam och kunnig, vilket gjorde hela köpupplevelsen ännu mer angenäm. Jag blev positivt överraskad av hur exklusiva och tidlösa möblerna var, samtidigt som de hade ett modernt uttryck som passade perfekt för mitt hem. Dessutom stod priset verkligen i proportion till den höga kvaliteten på produkterna. En annan detalj som stod ut för mig var att sortimentet fortlöpande utvecklas både online och i butik. Detta gör att man alltid kan räkna med att hitta något nytt och spännande när man besöker GLASHUSET. Jag är verkligen nöjd med mitt köp från GLASHUSET och rekommenderar butiken till alla som söker efter exklusiva designmöbler av högsta kvalitet.

J
Jayson Murphy 1 år sedan
Beställning
10
Kundservice
8
Pris
10
Leverans
10
Total
9.5
Skulle du handla här igen?

Skriv din egen recension

Vi använder affiliate-länkar på den här sidan. Om du klickar och gör ett köp kan vi få en liten provision utan extra kostnad för dig. Tack för ditt stöd!