Jotex

Alla recensioner

Jotex

100% Skulle handla här igen

Recensioner, upplevelser och omdömen i Sverige Skriv en recension

Läs recensioner, åsikter, erfarenheter och klagomål. Lämna din egen recension och betygsätt företaget du handlade från eller anlitade!

Alla recensioner (0)

  • Inga recensioner än!

    Vilka företag har du erfarenhet av? Bidra till en transparent marknad genom att lämna en recension och hjälp samtidigt företagen att förbättra sin tillförlitlighet.

Andra personer tittade också på

Logo Home-Tex
Home-Tex

Hemtextiler finns i nästan alla rum i hemmet, men vart ska men egentligen vända sig om man är ute efter nya handdukar eller lakan? S...

Logo Homeroom
Homeroom

För att få en hemtrevlig känsla hemma finns det många faktorer att tänka på men möbler och belysning &au...

Logo AliExpress
AliExpress

För många är shopping en av de roligaste sakerna som finns men om man shoppar online, då vill man väl inte spendera v&au...

Logo Inredningsvaruhuset
Inredningsvaruhuset

Alla ska vi kunna trivas i våra hemma. Man ska känna sig både trygg och säker hemma man man vill även känna sig bek...

Jotex

Jotex är en av Nordens största heminredningsbutiker på nätet. Nätbutikens har ett sort utbud av gardiner, sängkläder, mattor, möbler, inredning och lampor.

Jotex vill erbjuda sina kunder ett mångsidigt utbud av produkter till lägsta möjliga pris. De flesta av produkterna är designade av företaget själv och många är endast tillgängliga från Jotex. Företaget vill ligga i framkant av trenderna och därför utvecklas och förnyas sortimentet ständigt.

Jotex resa till toppen av de nordiska inredningsbutiker
Jotex grundades i Sverige 1963 av Sven-Åke Johansson. Han fick inspirationen till att starta företaget redan i sin barndom på grund av hans mammas entusiasm för att inreda och ständigt byta gardiner. Han ville skapa ett förmånligt sätt för alla svenskar att skapa ett vackert hem inrett med gardiner och textilier.

Företagsnamnet Jotex kommer från namnet Johansson och det svenska ordet textil. Till en början marknadsfördes gardinerna med en katalog och grundaren reste själv över hela Sverige för att sälja. Under åren växte företaget och sortimentet ytterligare med nya produkter och innovativa material.

Redan 1997 övergick företaget från postorder till näthandel. Det visade sig vara en bra förändring och företagets tillväxt och kundorienterade verksamhet fortsatte att förbättras. År 2009 blev Jotex en del av Ellos Group och flyttade till den svenska textilhuvudstaden Borås. Då fanns det förutom i Sverige verksamhet även i Finland och Norge. Idag är Jotex verksamt i åtta europeiska länder och fortsätter att sälja hemtextilier och heminredning i sin nätbutik och har mer än 20 anställda.

Jotex urval
Jotex med sin bakgrund inom textiler och gardiner är än idag en stor del av företagets sortiment, i sortimentet finns nu även möbler, belysning och andra inredningstillbehör.

Jotex gardinsortiment är brett och varierat. Olika gardiner finns för alla behov. I Jotex utbud hittar du även andra textilier och inredningsartiklar till varje rum i hemmet, från barnrummet till sovrummet och från vardagsrummet till badrummet. Det finns även ett urval för kök och uteplatser. Jotex har det mesta du behöver för en skandinavisk inredningsstil.

Badrumstextilierna består av ett brett utbud av badlakan, handdukar och badrockar samt mattor och duschdraperier. Sovrumsprodukterna inkluderar filtar, kuddar, gardiner och så klart lakan, påslakan och örngott och överkast till sovrummet.

Det finns också gott om textilier, möbler och inredning för barnens behov som passar för ett nordiskt barnrum. Vilket rum skulle du behöva renovera och skaffa nya textilier till för att fräscha upp ditt hem?

Betalningsmetoder
Med Jotex kan du betala med Elpy-faktura eller betalkort. Elpys betaltjänst erbjuder betalningslösningar till alla kunder i Ellos Group-bolag. Elpy erbjuder ett 14-dagars faktura- och avbetalningskonto. Betallösningar är enkla och säkra och kunderna kan påverka sitt eget betalningsavtal. Du kan även betala din beställning med Visa eller MasterCard.

Leveransalternativ
Jotex leveransalternativ och leveranstid varierar beroende på vilken produkt du köper och var du bor. Vid beställning ser du leveransmöjligheterna för den aktuella produkten och ditt närområde och du får en preliminär leveranstid för paketet.

Leveransvillkor, returer och reklamationer
I webbutiken finns lagstadgad 14 dagars ångerrätt för beställningen. Om du vill använda den annullerade transaktionen måste du meddela Jotex inom 14 dagar.

Jotex har även 30 dagars returrätt. Ångerrätten gäller allt som köps från hemsidan, förutom blommor, växter och specialtillverkade produkter. Den returnerade produkten måste vara i ett skick som liknar den nya och helst alla etiketter som är fästa på produkten.

Returinstruktioner medföljer i leveransen. Retur av vanliga paket är gratis. En returavgift tas ut för retur av större och tyngre föremål. Returer återbetalas för produktens värde och hanteringsavgift. Återbetalning görs så snart returen har mottagits av Jotex. Återbetalningar görs till samma betalningsmetod som du använde för att beställa.

Klagomål
Du kan göra ett klagomål till Jotex genom att följa returanvisningarna och ange anledningen till reklamationen. Du kan även maila bilder. Returavdelningen hanterar reklamationer och beslutar om återbetalning.

Bekanta dig med recensioner för Jotex och se vad andra har att säga om Jotex produkter! Har du själv beställt från Jotex? Skriv då en recension, ge ditt omdöme och hjälp andra att bekanta sig med Jotex nätbutik!

Se gärna också vilka andra nätbutiker som finns på våra sidor.