5 företag

Multimedia & Tidningar

...

  Multimedia & Tidningar

  I dagens teknik är det svårt att föreställa sig ett liv utan multimedia. Varje hushåll äger minst en platt-TV, och projektorer är varken unika eller dyra längre. Idag är det lätt att hitta ett nytt ljudsystem och allt du behöver för en natt hemma. Men var kan du köpa allt du behöver i multimedia och prenumerationer? Vilken och vad är billigast? För att hitta det billigaste mobilabonnemanget är det viktigt att du jämför priser online.

  Många framgångsrika rent virtuella företag hanterar digitala produkter (inklusive informationslagring, hämtning och modifiering), musik, film, kontorsmaterial, utbildning, kommunikation, programvara, fotografering och finansiella transaktioner. Ett stort antal framgångsrika marknadsförare, inklusive flera säljare på eBay, använder Drop shipping eller affiliate-marknadsföringstekniker för att underlätta transaktioner med materiella varor utan att ha ett riktigt lager. Vissa icke-digitala produkter har haft större framgång än andra för onlinebutiker. Lönsamma artiklar har ofta ett högt värde-till-vikt-förhållande, de kan innebära pinsamma inköp, de kan vanligtvis gå till människor på avlägsna platser och de kan ha stängt in sig som sina typiska köpare. Objekt som får plats i en vanlig brevlåda – till exempel musik-CD-skivor, DVD-skivor och böcker – är särskilt lämpliga för en virtuell marknadsförare.


  Multimedia & Tidningar

  Det är också viktigt att du ser över villkoren, eftersom det ofta är här förändringarna ligger om priset är detsamma. Eller kanske är förutsättningarna också desamma? Men är det billigast egentligen bäst eller ska man snarare vända sig till ett företag som ger en bättre garanti och är snabba när det kommer till reparationer. Med andra ord: hur är deras kundservice? Du kan enkelt ta reda på det genom att läsa recensioner från personer som har varit där före dig. Kunderna har betygsatt företagen när det gäller leverans, leveransalternativ, garantier och kundnöjdhet. Har du upplevt stora problem? Låt oss veta genom att skriva en recension här på ReviewsBird och förhindra att andra upplever detsamma.

  En av de stora fördelarna med online shopping är möjligheten att läsa produktrecensioner, skrivna antingen av experter eller andra online-shoppare. Nielsen Company genomförde en undersökning i mars 2010 och bad mer än 27 000 internetanvändare på 55 marknader från Asien-Stillahavsområdet, Europa, Mellanöstern, Nordamerika och Sydamerika att titta på frågor som "Hur handlar konsumenterna online?”, "Vad ska de köpa?", "Hur använder de olika online-shoppingwebbplatser?", Och effekterna av sociala medier och andra faktorer som spelar in när konsumenterna försöker bestämma hur de ska spendera sina pengar på vilken produkt eller tjänst. Enligt forskning spelar recensioner om elektronik (57%) som DVD-spelare, mobiltelefoner eller PlayStations, etcetera recensioner om bilar (45%) och recensioner om programvara (37%) en viktig roll för att påverka konsumenter som tenderar att göra inköp online. Dessutom anger 40% av online-shoppare att de inte ens skulle köpa elektronik utan att först konsultera online-recensioner.

  Förutom online-recensioner spelar peer-rekommendationer på online-shoppingwebbplatser eller sociala medier en nyckelroll för online-shoppare när de undersöker framtida inköp. 90% av alla köp som görs påverkas av sociala medier.

  Produkter som reservdelar, både för konsumtionsvaror som tvättmaskiner och för industriell utrustning som centrifugalpumpar, verkar också vara bra kandidater att sälja online. Återförsäljare behöver ofta beställa reservdelar särskilt, eftersom de vanligtvis inte har dem vid konsumtionsställen - i sådana fall konkurrerar e-handelslösningar i reservdelar inte med butiker, bara med andra beställningssystem. En framgångsfaktor i denna nisch kan bestå i att ge kunderna korrekt och tillförlitlig information om vilket artikelnummer deras specifika version av en produkt behöver, till exempel genom att tillhandahålla reservdelslistor som anges med serienummer. Produkter som är mindre lämpliga för e-handel inkluderar produkter som har ett lågt värde-till-vikt-förhållande, produkter som har en lukt-, smak- eller beröringskomponent, produkter som behöver provbeslag - särskilt kläder - och produkter där färgintegritet verkar viktigt. Ändå har vissa webbplatser varit framgångsrika med att leverera matvaror och kläder som säljs via internet är ett stort företag i USA.