0 företag

Hus & Trädgård

...

  Hus & Trädgård

  Kämpar du någonsin för att hitta den perfekta plattformen för hem- och trädgårdstjänster? Behöver ditt hem och din trädgård till exempel underhåll på heltid eller vill du renovera varje rum i ditt hem? Å andra sidan kanske du har en hektisk livsstil och inte har tid att ta hand om ditt hem eller ditt husdjur? Lyckligtvis hjälper vissa tjänsteföretag ReviewsBird sida till med detta dilemma. Andra företag kommer in för att antingen städa upp ditt hem, ta hand om dina hundar, totalrenovera ditt utrymme eller hjälpa dig att hitta en fastighetsmäklare. 

  Trädgårdsskötsel innebär att odla och odla växter som en del av trädgårdsarbete. I trädgårdar odlas prydnadsväxter ofta för sina blommor, lövverk eller allmänna utseende; Nyttiga växter, såsom rotfrukter, bladgrönsaker, frukt och örter, odlas för mänsklig konsumtion, för användning som färgämnen eller för medicinsk eller kosmetisk användning.

  Trädgårdsskötseln varierar i skala från fruktträdgårdar, till långa boulevardplanteringar med en eller flera olika typer av buskar, träd och örtartade växter, till bakgårdar för boende, inklusive gräsmattor och markplanteringar, hela vägen till containerträdgårdar som odlas inom eller utanför. Trädgårdsskötsel kan vara mycket specialiserat, med endast en typ av växt som odlas, eller involvera en mängd olika växter i blandade planteringar. Det innebär ett aktivt deltagande i odling av växter och tenderar att vara arbetsintensivt, vilket skiljer det från jordbruk eller skogsbruk.

  Skogsträdgårdsskötsel, ett skogsbaserat livsmedelsproduktionssystem, är världens äldsta form av trädgårdsskötsel. Skogsträdgårdar har sitt ursprung i förhistorisk tid längs djungelklädda flodstränder och vid den blöta foten av monsunregioner. I den gradvisa processen där familjer förbättrar sin närmiljö identifierades, skyddades och förbättrades användbara träd- och vinarter, samtidigt som oönskade arter eliminerades. Så småningom valdes också främmande arter ut och införlivades i trädgårdarna.

  Efter tillkomsten av de första civilisationerna började rika individer skapa trädgårdar för estetiska ändamål. Forntida egyptiska gravmålningar från Nya kungariket (omkring 1500 f.Kr.) ger några av de tidigaste fysiska bevisen för prydnadsväxtodling och landskapsdesign; de föreställer lotusdammar omgivna av symmetriska rader av akacior och palmer. Ett anmärkningsvärt exempel på antika prydnadsträdgårdar var Babylons hängande trädgårdar - ett av den antika världens sju underverk - medan det antika Rom hade dussintals trädgårdar.


  Hus & Trädgård

  Dessutom är du nästan garanterad att hitta pålitliga hem- och trädgårdstjänster på webbplatsen ReviewsBird, som också kommer att innehålla recensioner på dessa tjänster för att säkerställa att du får förstklassig service från de bästa företagen. Vidare hittar du företag inom områdena husstädning, landskapsstädning och design eller inredningssektorer som endast ger kunderna tjänster av hög kvalitet.

  Rika forntida egyptier använde trädgårdar för att ge skugga. Egyptierna förknippade träd och trädgårdar med gudar och trodde att deras gudar var förtjusta i trädgårdar. Trädgårdar i det gamla Egypten var ofta omgivna av murar med träd planterade i rader. Bland de populäraste växtarterna var dadelpalmer, plataner, fikonträd, nötträd och pilträd. Dessa trädgårdar var ett tecken på högre socioekonomisk status. Dessutom odlade rika forntida egyptier vingårdar eftersom vin var ett tecken på de högre samhällsklasserna. Rosor, vallmo, prästkragar och iris kunde även hittas i egyptiska trädgårdar.

  Assyrien var också känt för sina vackra trädgårdar. Dessa tenderade att vara breda och stora, några av dem användes för jakt på vilt – snarare som viltreservat idag – och andra som fritidsgård. Cypresser och palmer var några av de mest planterade trädarterna.

  Trädgårdar fanns också i Kush. I Musawwarat es-Sufra innehöll den stora inhägnaden som dateras till 300-talet f.Kr. magnifika trädgårdar.

  Forntida romerska trädgårdar anlades med häckar och vinrankor och innehöll en mängd olika blommor - akantus, blåklint, krokus, cyklamen, hyacint, iris, murgröna, lavendel, liljor, myrten, påskliljor, vallmo, rosmarin och violer samt statyer och skulpturer. Rabatter var populära på de rika romarnas innergård.

  Medeltiden representerar en period av tillbakagång i trädgårdar för estetiska ändamål. Efter Roms fall gjordes trädgårdsarbete i syfte att odla medicinalväxter och/eller dekorera kyrkaltaren. Klostren fortsatte en tradition av trädgårdsskötsel och intensiva trädgårdsodlingstekniker i det medeltida Europa. I allmänhet bestod klosterträdgårdstyper av köksträdgårdar, sjukhusträdgårdar, kyrkogårdsplantager, klosterträdgårdar och vingårdar. Vissa kloster kunde också ha haft en "grön gård", en tomt med gräs och träd där hästar kunde beta, samt en källarträdgård eller privata trädgårdar för lydiga munkar som hade vissa poster i klostret.

  Islamiska trädgårdar byggdes efter modell av persiska trädgårdar, och de var vanligtvis omgivna av murar och uppdelade i fyra av bäckar. Vanligtvis skulle mitten av trädgården ha en reflekterande pool eller paviljong. Specifika för de islamiska trädgårdarna är mosaikerna och de glaserade plattorna som användes för att dekorera spåren och fontänerna som byggdes i dessa trädgårdar.

  I slutet av 1200-talet började rika européer odla trädgårdar för fritidssysselsättning och för medicinska örter och grönsaker. De omgav trädgårdarna med murar för att skydda dem från djur och för att ge avskildhet. Under de följande två århundradena började européer plantera gräsmattor och höja rabatter och spaljérosor. Fruktträd var vanliga i dessa trädgårdar och även i vissa fanns torvsäten. Samtidigt var trädgårdarna i klostren en plats för att odla blommor och medicinalväxter, men de var också ett utrymme där munkarna kunde njuta av naturen och koppla av.

  1500- och 1600-talens trädgårdar var symmetriska, proportionerliga och balanserade med ett mer klassiskt utseende. De flesta av dessa trädgårdar byggdes runt en central axel och de var uppdelade i olika delar av häckar. Vanligtvis hade trädgårdar rabatter utlagda i kvadrater och åtskilda av grusgångar.

  Trädgårdar under renässansen var prydda med skulpturer, topiary och fontäner. På 1600-talet blev knutträdgårdar populära tillsammans med häcklabyrinter. Vid den här tiden började européer plantera nya blommor som tulpaner, ringblommor och solrosor.