2 företag

Programvara

...

  Programvara

  När tekniken inte fungerar som den ska kan det vara extremt frustrerande. Det kan vara fel, virus som orsakar säkerhetsöverträdelser, installationsproblem eller något annat som orsakar fel i din programvara. Vissa färdigheter krävs för att lösa dessa problem, därför är det bäst att ett IT-företag hjälper dig. Dessa företag erbjuder allt från elektroniska hemlarm till programvara som skyddar dig mot virus eller spionprogram.

  En Internetleverantör (ISP), är företag som tillhandahåller internetanslutningar och tjänster till individer och organisationer. Förutom att ge tillgång till Internet kan Internetleverantörer också tillhandahålla programvarupaket (till exempel webbläsare), e-postkonton och en personlig webbsida eller webbplats. Internetleverantörer kan vara värd för webbplatser för företag och kan också bygga webbplatserna själva. Internetleverantörer är alla anslutna till varandra via nätverksåtkomstpunkter, offentliga nätverksanläggningar på internetets stamnät.

  Framväxten av kommersiella Internettjänster och applikationer bidrog till att påskynda den snabba kommersialiseringen av Internet. Detta fenomen var också resultatet av flera andra faktorer. En viktig faktor var introduktionen av persondatorn (PC) och arbetsstationen i början av 1980-talet - en utveckling som i sin tur drevs av oöverträffade framsteg inom integrerad kretsteknik och ett åtföljande snabbt fall i datorpriserna. En annan faktor som fick allt större betydelse var framväxten av Ethernet och andra "lokala nätverk" (LAN) för att ansluta persondatorer. 

  Men andra krafter var också i arbete. Efter omstruktureringen av AT & T Corporation 1984 utnyttjade US National Science Foundation olika nya möjligheter för sin digitala stamnäts-tjänst på nationell nivå, känd som NSFNET. År 1988 fick U.S. Corporation of the National Research Initiative godkännande att genomföra ett experiment som förbinder en kommersiell e-posttjänst (MCI Mail) till Internet. Denna applikation var den första internetanslutningen till en kommersiell leverantör, som inte också var en del av forskarsamhället. Godkännande följde snabbt för att tillåta åtkomst till andra e-postleverantörer, och internets första explosion i trafiken startade.


  Programvara

  För att skydda din integritet och få den bästa hjälpen är det naturligtvis viktigt att du väljer ett pålitligt företag. Ovan har vi här på ReviewsBird gjort en översikt över företag som erbjudermjukvarulösningar så att du kan läsa recensioner från tidigare användare och se till att du väljer rätt.

  År 1993 tillät den federal lag NSF öppnandet av NSFNET-stamnätet för kommersiella användare. Före den tiden var användningen av stamnätet föremål för en policy för "acceptabel användning", upprättad och administrerad av NSF, enligt vilken kommersiell användning var begränsad till de applikationer som tjänade forskarsamhället. NSF insåg att kommersiellt tillhandahållande av nätverkstjänster, nu när de var tillgängliga, i slutändan skulle vara mycket billigare än fortsatt finansiering av nätverkstjänster för speciella ändamål.

  Även 1993 gjorde University of Illinois Mosaic allmänt tillgänglig, Mosaic var en ny typ av datorprogram, känd som en webbläsare som kördes på de flesta typer av datorer och, genom sitt "peka-och-klicka" -gränssnitt, förenklad åtkomst, hämtning och visning av filer via Internet. Mosaic införlivade en uppsättning åtkomstprotokoll och visningsstandarder som ursprungligen utvecklades av europeiska organisationen för kärnforskning (CERN) av Tim Berners-Lee för en ny internetapplikation som heter World Wide Web (WWW). 1994 bildades Netscape Communications Corp. (ursprungligen kallat Mosaic Communications Corporation) för att utveckla en webbläsare, Navigator och serverprogramvara för kommersiellt bruk. Strax efter blev mjukvarujätten Microsoft Corporation intresserad av att stödja Internet-applikationer på persondatorer och utvecklade sin Internet Explorer-webbläsare (baserad ursprungligen på Mosaic) och andra program. Dessa nya kommersiella möjligheter påskyndade tillväxten av Internet, som redan 1988 hade vuxit med en hastighet av 100 procent per år.

  I slutet av 1990-talet fanns det cirka 10 000 Internetleverantörer runt om i världen, mer än hälften i USA. De flesta av dessa Internetleverantörer tillhandahöll dock endast lokala tjänster och förlitade sig på tillgång till regionala och nationella Internetleverantörer för bredare anslutning. Konsolideringen började i slutet av decenniet, med många små och medelstora leverantörer som slogs samman eller förvärvades av större Internetleverantörer. Bland dessa stora leverantörer fanns grupper som America Online, Inc. (AOL), som hade börjat som en uppringd informationstjänst utan internetanslutning, men som i slutet av 1990-talet gjorde en övergång till att bli den ledande leverantören av internettjänster i världen - med mer än 25 miljoner abonnenter år 2000 och med filialer i Australien, Europa, Sydamerika och Asien. Samtidigt gick många nya statsägda Internetleverantörer in i verksamheten på stora nationella marknader, som Kina, Indien och Indonesien, och drunknade snabbt ut abonnentbasen för någon traditionell kommersiell ISP.

  Call Internet-kunder fortsatte att byta till bredbandstjänst för snabbare internetanslutningar. Bredbandstjänsten på ingångsnivå som erbjuds av telefon- och kabel-tv-företag kostar lika lite som samtalstjänster i vissa delar av USA. Som ett resultat av skiftet såg call ISP AOL sin bas av samtalstjänstabonnenter minska från nästan 27 miljoner år 2002 till 17,7 miljoner år 2006 och till 2,1 miljoner år 2015. I ett försök att ompositionera sig har AOL inte längre försökt vara den ledande leverantören av samtalstjänster och i stället försökt bli en gratis reklamstödd internetportal som Yahoo och Google. AOL erbjöd sina kunder två tillvägagångssätt: De kan fortfarande betala för samtalsinternetåtkomst från AOL, eller så kan de betala för internetåtkomst från ett annat företag och fortfarande få tillgång till många AOL-funktioner gratis.

  Med spridningen av webbplatser som Netflix som sänder video och andra stora filer har Internetleverantörer drivit på för rätten att erbjuda olika prissatta servicenivåer till onlineinnehåll eller programvaruleverantörer på grundval av deras internetanvändning. Förespråkare för nätneutralitet anser bland annat att nätleverantörer bör åläggas att behandla alla bredbandskonsumenter lika i stället för att debitera vissa konsumenter högre priser för att använda mer bandbredd (datakapacitet). Motståndare till nätneutralitet ifrågasätter om kabel- och telefonföretag har råd att investera i avancerade säkerhets- eller överföringstjänster om de inte kunde ta ut en premie för dem. I allmänhet stöder stora Internetleverantörer av innehåll och programvara nätneutralitet, medan Internetleverantörer motsätter sig det. Lagstiftning krävs för att lösa tvisten.