Recepten du behöver för den perfekta julmåltiden

Vi vet alla att vår jul inte behöver vara perfekt, men trots det strävar vi ändå att ha allt så perfekt som möjligt. Vi vill att alla julpynt ska vara så sammanhängande som möjligt, önskelistan ska vara skriven, alla presenter ska vara snyggt inslagna och att maten på bordet ska vara så god som möjligt, helst hemlagad om det bara går. Om du ska bjuda dina gäster på hemlagad mat krävs det mycket tid och förberedelser, och en hel del recept. Det finns så pass många recept för julen där ute att vi inte kommer gå in på alla, men vi kommer åtminstone nämna det allra viktigaste så som julskinkans recept, samt några till.

Mer om julskinkan

Även fast julskinkan inte finns på allas julbord är det en av de vanligaste rätterna i Sverige. Det är främst i norra Europa som vi avnjuter antingen skinka i ugn eller en kokt julskinka under julhelgen, och den kan tillredas på några olika sätt. Skinkan de allra flesta av oss känner till idag började ätas under 1800-talet men det tog fram till 1900-talet att det faktiskt var vanligt att man åt det. Förr var det vanligt med griljerad julskinka medans man idag kan äta både färdigkokt och färdiggriljerad. I Sverige brukar vi givetvis avnjuta skinkan tillsammans med alla goda rätter, men i synnerhet tillsammans med senap eller äpplemos.

Recept inför jul

Du kanske känner att du redan i början på december spenderar allt mer tid på Google där dina sökresultat ser ut som följande meningar: gravad lax recept, julgodis recept, pepparkakor recept samt julkaka recept. Det kan kännas frustrerande att så mycket mat ska lagas för att avnjutas under en kväll, men det är även väldigt uppskattat då gästerna känner att det är hemlagad julmat. Nedan kommer vi nämna ett klassiskt recept många äter vid jul, vilket såklart är risgrynsgröt.

Risgrynsgröt recept:

  • 3 dl vatten
  • 1.5 dl grötris
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 mandel

Koka riset i vattnet tills vattnet avdunstat och tillsätt sedan mjölken. Låt sjuda på svag värme i cirka 15 min och kom ihåg att röra hela tiden så att gröten inte bränner fast. Täck kastrullen med lock och låt den badda i 45 minuter, tillsätt salt och mandeln. Rör om och värm upp gröten innan servering.

Kom ihåg att vi bara nämnt få av alla recept, så du kommer fortfarande få göra din efterforskning om du vill fylla ditt julbord med en massa mat. Många brukar även leta efter recept på senapssill, hovmästarsås samt julkaka, men det är inte något som alla vill ha på sina julbord.

När det kommer till julmaten ska du alltid komma ihåg att tillreda de saker du själv tycker är gott. Så om du älskar att äta prinskorv på julen kan du kolla vilka prinskorv recept det finns samt glögg recept om det är din favoritdryck.

Förberedelser inför julrecept och dylikt

Det är ingen hemlighet att julen är en dyr högtid. Oavsett om man köper dyra julklappar eller inte kommer alla kostnader sammanlagt att gå upp till ganska höga summor. Vill man till exempel spara pengar vi julklappsinköp kan man kolla in kategorin kontor, hobby och fest här på ReviewsBird för att läsa mer om vilka nätbutiker som säljer pysselmaterial. Om du inte vill spendera riktigt lika mycket pengar som du annars kanske skulle göra kan du alltid komma ihåg att läsa recensioner här på ReviewsBird. Genom att läsa omdömen hos oss kan du spara pengar då du handlar julklappar hos 24.se eller Happy Day, men du spara även pengar då du kanske beställer hem lite gott julgodis från Cooper’s Candy eller varför inte lite julpynt från Partyhallen.

Sista förberedelser inför jul

Du har ännu tid på dig att förbereda det sista inför jul. Se till att ha tomtedräkten hemma men ändå gömd från barnen, att alla julklapparna är inslagna förutsatt att det inte är en upplevelse samt att julbelysningen från Light in the Box fungerar. Vi på ReviewsBird vill hjälpa alla där ute att få så goda erfarenheter som möjligt, och av den enkla anledningen lönar det sig att alltid läsa recensioner inne på vår sajt innan en beställning läggs. Du ska inte glömma att det även här inne finns en blogg men en massa andra tillägg. Nu i juletider kan du läsa flera intressanta artiklar inom olika jul-ämnen, men under det gångna året har en drös artiklar redan publicerats inom olika ämnen. Många olika nätbutiker och företag finns samlade här och Dustin Home är bara ett av många som du kan läsa recensioner om.

Av Frida