Dags att planera juloutfiten

Många ser julen och i synnerhet julaftonen som den perfekta kvällen att klä upp sig i en kanske snygg julklänning eller varför inte en julkostym. Juletiden i sig är en väldigt vacker och harmonisk tillställning och när det kommer till kritan gäller det att bära kläder man själv känner sig bekväm i, oavsett om det är en ful jultröja eller finkläder. Julaftonen ligger precis bakom hörnet och du har kanske förberätt din önskelista och julskinkans recept men har du dina julkläder färdigplanerade? Nedan kommer vi att gå mer in på var du kan köpa julkläder oavsett om du är man eller kvinna, men vi ska även ta en titt på var du kan köpa en tomtedräkt.

Var ska man köpa julkläder?

Inför jul kan man ställa sig den stora frågan “hur ska jag klä mig under julen”. Vad som skulle vara bäst i denna situation är att du tillsammans med de andra firande bestämmer vilka typer av kläder och mode ni ska ha. Ska ni vara uppklädda eller nerklädda? Barnen är allt som oftast ett säkert kort eftersom man antingen kan klä på dem en ful jultröja eller en urgullig klänning, eftersom de helt enkelt passar i allt. För många kan julstressen redan från tidigare kännas väldigt påtaglig, så du ska inte fundera allt för mycket. Nedan kommer du att få några tips på nätbutiker som säljer kläder, och passligt nog kan du läsa recensioner om dessa företag direkt här inne på ReviewsBird.

PatPat - Är en nätbutik som har främst ett sortiment som riktat sig till barn men en del av deras sortiment består även av matchande julkläder som även föräldrar och vuxna kan köpa. Eftersom vi befinner oss runt jul och nyår erbjuder de bland annat julkläder för barn men även annat som både skor och accessoarer.

Newchic - Nätbutik var målgruppen främst är kvinnor eller personer med feminin stil. De erbjuder allting mellan kläder och skor till accessoarer samt handväskor och är du ute efter festkläder kan du ta en närmare titt på deras sortiment. Inför julen har de inte bara valt att erbjuda jultröjor för dam, utan även julklänningar.

Partyhallen - Trots att denna outfit inte bärs särskilt länge under kvällen är det viktigt att se till att man har en tomtedräkt hemma och redan, och passande nog kan den köpas hos Partyhallen. Om du inte känner för att klä ut dig till jultomten är det helt okej eftersom de i sitt sortiment även har festprylar som kan användas under till exempel nyår.

Happy Socks - Varm måste man alltid vara om fötterna, i synnerhet under vinterhalvåret. Hos Happy Socks kan man köpa strumpor med olika roliga motiv, och givetvis har de inför jul infört julstrumpor i sitt sortiment. Sortimentet hos företaget riktar sig till kvinnor, män och barn så kanske även ett ypperligt ställe att handla julklappar på.

Såklart är detta långt ifrån alla nätbutiker där man kan köpa julkläder, men detta är några av dem om du känner dig helt vilsen. Vissa har ett bredare sortiment än andra och trots att Light in the Box har jultröjor för herrar i sitt sortiment, har 24.se ett annat typ av sortiment när det kommer till julpynt och julklappar.

Tips på julkläder

Trots att alla väljer sin egen outfit inför jul kan det vara bra att nämna några tips som vi ofta sett bäras under festligheterna vid tidigare år. Julen är så mycket mer än bara en kväll. Det gäller att ha en outfit som passar till företagets julfest, en outfit som passar under den stora aftonen men även en klädsel som passar den vilda festen som är inplanerad på juldagen. Här är några passande klädesplagg.

  • Avslappnade silkesbyxor. Dessa kan både kläs upp eller kläs ned och när man sitter vid det stora julbordet och äter mat vill man inte känna att man behöver knäppa upp några knappar.
  • Mönstrade strumpbyxor är något som ger det där lilla extra till en outfit. De gör även så att benen drar mer uppmärksamhet vilket betyder att man inte behöver lägga lika mycket energi eller pengar på själva klänningen.
  • Julklänning i sammet är något som verkligen skriker en härlig jul med familjen. Valet av skor och strumpbyxor kan göra att klänningen antingen ser mer tuff eller söt ut, men oavsett ett bra val inför jul.

Du ska komma ihåg att allting sist och slutligen handlar om dig, så bär något som du själv känner sig både trygg och bekväm i. Glöm inte att på ReviewsBird läsa recensioner innan du faktiskt gör en beställning hos en nätbutik.

Av Frida