2 företag

Biluthyrning

...

  Biluthyrning

  En bilresa för weekendresan eller en limousine för ett bröllop, hur man faktiskt väljer en bil och hur man hittar det bästa alternativet för resan? Idag finns det ett brett utbud av biluthyrningsföretag, och det kan vara svårt att veta vart man ska vända sig. Genom att läsa recensionerna här på ReviewsBird kan du få en uppfattning vad andra tyckt om de biluthyrningsföretag de anlitat. Om du har egen erfarenhet ser vi gärna att du hjälper andra genom att skriva en recension här hos oss.

  Billeasing innebär biluthyrning för en längre tid. Hyrning ger fördelar för både köpare och säljare. För köparen kommer leasingbetalningarna vanligtvis att vara lägre än betalningarna på ett billån skulle vara. I de flesta stater betalas moms endast på varje månadsbetalning, snarare än omedelbart på hela inköpspriset som vid en avbetalningsförsäljning eller ett lån. Vissa konsumenter kanske föredrar leasing eftersom det gör det möjligt för dem att helt enkelt returnera en bil och välja en ny modell när leasingavtalet löper ut, så att en konsument kan köra ett nytt fordon med några års mellanrum utan ansvar för att förhandla om bytesvärdet eller försäljningspriset för gammalt fordon eller eventuella reparationskostnader efter utgången av tillverkarens garanti. En hyresgäst behöver inte oroa sig för fordonets framtida värde medan en fordonsägare gör det. Nästan alla leasingavtal inkluderar ett fast inköpspris vid leasingens slut, så om fordonet är värt mer än det förutsagda värdet kan hyresgästen köpa det, men om det är värt mindre kan hyrestagaren returnera det. För en hyresvärd finns det skatteförmåner att tänka på. Konsumentleasingtagaren betalar också mindre moms under leasingperioden än vid köp av fordonet.


  Biluthyrning

  Leasingavtal fastställer vanligtvis en tidig uppsägningsavgift och begränsar antalet mil som en hyresgäst kan köra (för personbilar är ett vanligt antal 10 000 miles per år, även om beloppet kan ställas in av kunden och kan vara 12 000 till 15 000 miles per år). Om milersättningen överskrids kan avgifter tas ut. Återförsäljare tillåter vanligtvis en leasetagare att förhandla om en högre körsträcka för en högre leasingbetalning. Leasingavtal anger vanligtvis hur mycket slitage på fordonet som är tillåtet, och hyrestagaren kan debiteras en avgift om denna mängd slitage har överskridits. Ett underhållsleasingavtal (allmänt känt i Storbritannien som Contract Hire) kan innehålla alla fordonets driftskostnader exklusive bränsle och försäkring.

  För säljaren genererar leasingavtalet intäkter från ett fordon som säljaren (eller företaget eller dess finansiella dotterbolag) fortfarande äger och kommer att kunna leasa igen eller sälja genom remarketing av fordon när det ursprungliga (eller primära) leasingavtalet har löpt ut. Eftersom konsumenter vanligtvis kommer att använda ett leasat fordon under en kortare tid än ett de köper direkt, kan leasing generera återkommande kunder snabbare, vilket kan passa in i olika aspekter av en återförsäljares affärsmodell. Hyresgäster har också större lojalitet mot samma biltillverkare än köpare.

  De faktiska leasingbetalningarna beräknas på ett mycket liknande sätt som lånebetalningar, men i stället för en APR använder företaget något som kallas penningfaktorn. I slutet av en leasingperiod måste leasetagaren antingen returnera fordonet till eller köpa det från ägaren. Uppsägningen av hyrespriset avtalas vanligtvis när hyresavtalet är undertecknat.

  Vanligtvis kommer ett leasingföretag att ha en minsta längd på hyresavtalet, till exempel 24 månader upp till 60 månader. Nyligen är en ny syn på leasing att marknaden har vuxit för kortfristig leasing som kallas "flexi-leasing". Flexi-leasing är när en person kan leasa ett nytt fordon i 3 månader och sedan välja att returnera bilen / skåpbilen eller till och med förlänga leasingavtalet med en annan period. Detta är nästan detsamma som uthyrning av skåpbilar, men involverar vanligtvis finans- eller leasingföretaget som underhåller och är ytterst ansvarigt för fordonet.

  Vissa företag, som AutoTT, erbjuder så kallad korttidsleasing av bilar i Europa. Denna produkt syftar till att erbjuda en biluthyrning utan moms till icke-europeiska invånare, bilen är registrerad under kundens namn. Programmet är 50 år gammalt och började med de franska biltillverkarna Renault, Peugeot och Citroën. Erbjudandet inkluderar en helt ny bil, fullriskförsäkring och 24 timmars assistans och liknar på många sätt en biluthyrning. I slutet av sin vistelse returnerar bilens "ägare" bilen och har inget annat att betala.

  Kollektiva webbplatser kan erbjuda bilar till ett lägre pris än biluthyrningsföretaget självt, men hur vet du verkligen att de är pålitliga och finns det några nackdelar att vara medveten om? Förutom det billigaste alternativet hittar du naturligtvis också det bästa alternativet – läs recensioner här hos oss för att ta reda på vilket företag som erbjuder den hyrbil som passar dig bäst. Dela också dina åsikter, klagomål och beröm här med oss!