1 företag

Leasing

ReviewsBird

Leasing

Billeasing betyder hyra (eller användning) av ett motorfordon under en viss tidsperiod till ett överenskommet belopp för leasing. Det erbjuds vanligtvis av återförsäljare som ett alternativ till inköp av fordon, men används ofta av företag som en metod för att förvärva (eller använda) fordon för företag, utan det vanligtvis nödvändiga kontantutlägget. Den viktigaste skillnaden i ett leasingavtal är att efter den primära löptiden (vanligtvis 2, 3 eller 4 år) måste fordonet antingen returneras till leasingföretaget eller köpas för restvärdet.

Leasing av en bil uppfattades tidigare som en affärsverksamhet - så är inte längre fallet! Idag har leasing för privat bruk (eller privat leasing) blivit nästan lika vanligt som företagsleasing, och fler och fler företag erbjuder idag leasingavtal som innehåller allt: reparationer, underhåll, försäkringar och vägtullar / trafikförsäkringsavgifter. Det enda du behöver betala för är bränslet, och resten ingår i ett månadspris.

Att leasa en bil är ett alternativ till att köpa en. Du lånar i princip en bil under en överenskommen tidsperiod istället för att köpa den direkt. Ibland kan du ha möjlighet att köpa fordonet efter att leasingavtalet har upphört.

Om du funderar på att leasa en bil är det viktigt att förstå hur det fungerar, liksom dess fördelar och nackdelar. Genom att läsa andras recensioner här på ReviewsBird får du en ärlig uppfattning av hur andra upplevt leasing.