Leasing

Leasing
Billeasing betyder hyra (eller användning) av ett motorfordon under en viss tidsperiod till ett överenskommet belopp för leasing. Det erbjuds vanligtvis av återförsäljare som ett alternativ till inköp av fordon, men används ofta av företag som en metod för att förvärva (eller använda) fordon för företag, utan det vanligtvis nödvändiga kontantutlägget. Den viktigaste skillnaden i ett leasingavtal är att efter den primära löptiden (vanligtvis 2, 3 eller 4 år) måste fordonet antingen returneras till leasingföretaget eller köpas för restvärdet.
Leasing av en bil uppfattades tidigare som en affärsverksamhet - så är inte längre fallet! Idag har leasing för privat bruk (eller privat leasing) blivit nästan lika vanligt som företagsleasing, och fler och fler företag erbjuder idag leasingavtal som innehåller allt: reparationer, underhåll, försäkringar och vägtullar / trafikförsäkringsavgifter. Det enda du behöver betala för är bränslet, och resten ingår i ett månadspris.
Att leasa en bil är ett alternativ till att köpa en. Du lånar i princip en bil under en överenskommen tidsperiod istället för att köpa den direkt. Ibland kan du ha möjlighet att köpa fordonet efter att leasingavtalet har upphört.
Om du funderar på att leasa en bil är det viktigt att förstå hur det fungerar, liksom dess fördelar och nackdelar. Genom att läsa andras recensioner här på ReviewsBird får du en ärlig uppfattning av hur andra upplevt leasing.
Leasing
Finns det verkligen ett billigt leasingavtal som är bättre än att köpa en bil? Vilka är för- och nackdelarna med privat leasing? Är du bunden till en bil i fyra år och vad händer om du vill säga upp ditt kontrakt innan dess? Om så är fallet, är du tvungen att betala böter, och vem kommer att vara ansvarig för skadorna som orsakas av en olycka? Finns det några dolda avgifter och kommer något i affären att kosta dig extra? Information om dessa frågor kan vara svår att få svar på från leasingföretaget. Därför har vi gjort en översikt över alla företag som erbjuder biluthyrning och billeasing; Här hos oss har kunderna delat med sig av sina synpunkter och erfarenheter av billeasing. Vad är din erfarenhet av leasing? Skriv din recension här hos oss och hjälp andra att göra rätt val!
Vad är en billeasing?
Ett leasingavtal är ett avtal där en part överför användningen av något (ett stycke mark, byggnad, tjänst eller annat föremål) till en annan part under en viss tidsperiod som svar på betalning av pengar, vanligtvis regelbundet.
I en billeasing är objektet som transporteras själva fordonet. Skillnaden mellan leasing och finansiering är att med finansiering köper du bilen för att äga, och med ett leasingavtal äger du vanligtvis inte fordonet. Om inte ditt kontrakt har möjlighet att köpa bilen i slutet av kontraktsperioden måste du lämna tillbaka den till hyresvärden.
Leasing fördelar och nackdelar
Förare som föredrar att leasa i stället för att köpa tenderar att göra det av några huvudskäl. Först får de köra ett nyare fordon som förblir under garanti under hela leasingperioden och därför sällan kräver något annat än rutinunderhåll.
För det andra är månatliga betalningar för ett leasat fordon vanligtvis mindre än för ett köpt fordon. Detta beror på att leasingbetalningar baseras på nedskrivningen av fordonet under leasingperioden istället för fordonets fulla värde. Som ett resultat kan förare leasa ett fordon som är trevligare och dyrare än ett de hade råd att köpa.
Det finns också nackdelar med hyresavtal. En är att under en hyresgästs livstid kommer de sannolikt att spendera mer på sina fordon än en köpare. En annan nackdel är att leasetagaren i slutet av leasingperioden måste överlämna det leasade fordonet (eller köpa det genom ett köpoptionsavtal) och gå därifrån utan eget kapital i fordonet.
Så vilket alternativ är bäst? Det beror på förarens unika behov och preferenser.
Hyresprocessen och villkoren
Kostnaden är alltid slutresultatet, och när det gäller att räkna ut priset på en billeasing kan det bli lite komplicerat. Därför är det viktigt att ha en god grundläggande förståelse för de termer som används i hyresavtalet. När du sätter dig ner med återförsäljaren för att gå igenom leasingprocessen, här är de vanligaste villkoren att hantera:
Tillverkarens föreslagna detaljhandelspris (MSRP)
Detta är hela kostnaden för det nya fordonet, även känt som klistermärkepriset. Med undantag för det sällsynta fallet där en specifik modell är i hög efterfrågan, bör du kunna förhandla ner MSRP, ibland betydligt, eftersom det bara är ett rekommenderat pris.
Aktiverad kostnad (takkostnad)
Detta är baspriset som du förhoppningsvis har förhandlat dig ner till från MSRP. Priset på taket kan också vid denna tidpunkt kallas "leasingpriset".
Det är en bra strategi att inte låta återförsäljaren veta att du tänker leasa fordonet förrän du har bestämt detta pris. Och om din återförsäljare säger att du inte kan förhandla ner MSRP om du planerar att hyra, tro inte på det. Priset på taket, liksom nästan alla andra siffror i leasingprocessen, är alltid förhandlingsbart.