Saknar du julkännsla hemma? Därför ska du börja julpynta med fina ljus

Det är få saker som drar upp julstämningen så mycket som julpynt. En vacker julstjärna i fönstret, en julgran i allrummet samt en adventsljusstake som räknar ner till jul och det efterlängtade fjärde ljuset. Julpynt är i grund och botten som vilken typ av inredning som helst, vilket naturligt nog innebär att alla har olika saker de gillar. Om du känner att du vill köpa nya juldekorationer i år kommer du att få några tips på var du kan vända dig, men vi ska även lära oss lite mer om julpynt.

Mer om julpynt

Kort och gott är julpynt de dekorationer vi i Sverige och stora delar av världen väljer att pynta våra hem med i juletider. Vi har redan i många decennier valt att pynta våra hem under denna stora högtid, och trots att pyntet och traditionerna ändrat finns många av de äldre pynten fortfarande kvar. Medans en nissedörr är en av de nyare traditioner, har de allra flesta en julgran i sitt hem vilket är långt ifrån ett nytt påhitt. Den julgranen vi alla känner till idag har ofta julkulor i valfria färger samt annat pynt som julgransbelysning och en stjärna. Förr var det allt vanligare att man hade mat såsom pepparkakor samt levande ljus, vilket givetvis leder till en brandfara i sig. När det kommer till pynt har många chansen bara att pynta inomhus eftersom de kanske bor i lägenhet, men många som bor i villa gillar även att pryda sina hem med en ljusslinga utomhus.

Var kan man köpa julpynt?

På den svenska marknaden finns det en drös butiker man kan vända sig till för att ta julstämningen till nästa nivå. I kategorin kontor, hobby och fest kan du se vilka nätbutiker som säljer produkter för dig som vill skapa eget julpynt. Som tur är kan du läsa omdömen om dessa företag genast här inne på ReviewsBird men nedan kommer du att få tips på några av de många nätbutikerna..

24.se - En nätbutik som har mer tusentals produkter i sitt sortiment. Hos dem kan du vända dig för att köpa många olika typer av produkter, men nu i juletider har de ett brett julsortiment. Julgransfot, ljusstake eller en adventskalender är bara för att nämna några av alla saker man kan hitta hos dem.

Lysman - Belysning behövs i alla hem men om det finns en tid på året där extra många lampor lyser är det kring jul. I sortimentet hos Lysman finns stora julstjärnor, ljusstakar samt mindre bordslampor för dig som även vill pryda ditt julbord. Företaget säljer produkter som kan användas utomhus men om du vill använda en ljusslinga inomhus kan du säkerligen hitta det hos dem.

Fruugo - Nätbutik med ett brett sortiment. Hos dem kan du hitta förmånliga och prisvärda julklappar men även julpynt. De säljer tomtar, julstrumpor, änglar och mycket mer.

Som du kan se är detta bara några av många företag som säljer julpynt och produkter för julen. Nätbutiker som Partyhallen, Dustin Home samt Light in the Box har även julprodukter och pynt i sitt sortiment och här på ReviewsBird har du även möjligheten att läsa recensioner om dem.

Det är ingen hemlighet att vi är väldigt bra på att shoppa och spendera pengar i dessa tider, men trots det vill vi inte spendera onödiga summor. För att ha en större chans att bli nöjd lönar det sig alltid att läsa recensioner innan man klickar på “genomför beställning”.

Öka julkänslan hemma

Har du satt upp allt julpynt du äger, börjat köpa och slå in klappar samt druckit glögg men ändå känner du inte av någon julkänsla? Oroa dig inte, om du känner igen dig i detta är du långt ifrån ensam. Det finns det några saker man kan göra för att finna den där härliga stämningen.

  • Julsånger - Lyssna på julsånger. Se till att lyssna på allt från dina favoriter till de låtarna som du tycker varit utspelade i flera år redan. Om du efter det inte känner någon julanda kan du ta till nästa steg och börja sjunga låtarna själv, antingen hemma eller inför andra.
  • Julbak - Medans du lyssnar på julsånger kan du ställa dig i köket och baka. Baka pepparkakor, bygg ett pepparkakshus och bjud vännerna på lussebullar. Bakade godheter utgör även en perfekt present för dig som befinner dig på en tight budget.
  • Ta en runda i stan - Antingen på fot eller i bil kan du upptäcka staden du bor i. Kolla vad folk har för julpynt, om de har en stor julgran och njut av en mörk vinterkväll med någon du tycker om.

Ta dig an dessa tips och försök göra julen till det bästa, blir det inte i år ska du minnas att det kommer många jular till.

Av Frida