Hitta fina adventskalender i år! Kolla in utbud från bl.a Cocopanda!

Redan innan den första dagen i december har vi förberett oss på den kommande julen, och vi väntar med spänning. Att ha en adventskalender eller julkalender som det även heter är något som definitivt ökar julstämningen för de allra flesta. På marknaden finns hur många olika adventskalendrar som helst och nedan ska vi ta en närmare titt på varifrån adventskalendrar har börjat, men även vilka nätbutiker du kan vända dig till för att köpa årets kalender.

Historien bakom adventskalendern

En adventskalender kan se ut på många olika sätt, det kan vara allting mellan en stor kalender beståendes av julklappar till en mindre julkalender för barn som antingen innehåller godis eller leksaker. I grund och botten tillkom adventskalendern eftersom den ska underlätta väntan på jul, i synnerhet för barnen som kanske väntar mest av oss alla. Adventskalendern har förändrats mycket sen de allra första lanserades, och idag finns det allting mellan Caia julkalender som innehåller kosmetika och hudvård till Åhlens julkalender som sköts online där de har ett specialerbjudande fram till jul.

Vi nämnde redan att adventskalendrar kommer i många olika format och något många förknippar julen med är julkalendern som går på tv. Redan i mitten på 1950-talet började Sveriges Radio att ge ut ett speciellt program, och sedan 1960 har vi kunnat se julkalendern i tv. I Sverige är detta inte lika vanligt, men i mindre byar och städer har det blivit vanligt att det finns en julkalender i form av dekoration på fönster. Vilket betyder att 24 olika fönster i kvarteret blivit prytt av en viss nummer och sedan är det invånarnas jobb att gå omkring i staden och se om de hittar varje “lucka”.

Var ska man köpa fina adventskalender?

Oavsett vilken typ av adventskalender du är ute efter måste den köpas någonstans, så vart ska man egentligen vända sig? Nedan kan du läsa mer om några olika nätbutiker, men du ska heller inte glömma att du på ReviewsBird gratis kan läsa omdömen om alla dessa nätbutiker, och mycket mer.

Cocopanda - Är smink- och skönhetsbutiken på nätet som passligt fram till jul erbjuder olika typer av adventskalendrar. De säljer kalendrar från flera olika varumärken, men de har även en med sitt egna sminkmärke.

Partyhallen - Nätbutik som säljer allting mellan ballonger till andra kalastillbehör har nu vid julen även valt att erbjuda adventskalendrar. Deras kalendrar riktar sig främst till barn, men du som vuxen kan även köpa alla dekorationer till julbordet hos dem.

Detta är bara för att nämna två olika nätbutiker som säljer adventskalendrar men det finns hur mycket som helst. Till exempel kan man köpa Kicks julkalender hos deras egna nätbutik och lika gäller många andra företag.

Eller gör en egen adventskalender

Om du känner för en mysig pysselstund kan du fundera över att skapa en egen adventskalender som du sedan ger bort. På ReviewsBird kan du kolla in kategorin kontor, hobby och fest för att se vilka butiker som säljer de allra bästa pysselmaterial. Fördelen med att laga en egen julkalender är att man själv får välja vad man lägger i den så att den ska passa mottagaren så bra som möjligt, men det kan även vara lugnande att sätta sig ner och skapa ett eget projekt som nästan kan jämföras med julpynt. Det är ingen hemligheten att 24 produkter kan bli ganska så dyrt, så förutsatt att man är ute i god tid kan man till exempel vända sig till Light in the Box eftersom de ofta erbjuder förmånliga produkter.

Tips inför jul

Oavsett om det handlar om adventskalendern eller julklapparna vill man ofta sträva efter att ge bort så personliga saker som möjligt. Det kan handla om något som personen i fråga redan önskat sig, eller om man vet något som hen verkligen skulle behöva. Företaget Twear erbjuder personliga produkter i form av kuddar, muggar samt strumpor. På deras produkter har man möjligheten att fylla i ett eget namn, vilket såklart skapar en personlig gåva. Om man inte har lust att ge bort denna typen av present kan man koll ain Tigoo eftersom de säljer allting mellan parfymer till smink- och hudvård.

Öka dina chanser att bli nöjd

Är du sugen på att bli mycket mer nöjd då du gör inköp online? Om du är det, då är det dags att börja läsa recensioner. Här på ReviewsBird finns en drös omdömen samlade och alla dessa är skrivna av personer med ärliga erfarenheter. Dock finns det mer än bara så här inne så glöm inte att kolla in bloggen där det inte bara finns fler julartiklar utan även shopping- och spartips.

Av Frida