Spara pengar under Black Week - missa inte erbjudanden på elektronik!

Teknikprylar och elektronik är en av de mest populära kategorierna under försäljningen som sker under Black Week, Cyber Monday och Black Friday. Teknik och elektronik kategorin har år efter år toppat försäljningslistorna och har inte minskat i popularitet. Sverige är en av de mesta utvecklade länderna inom teknik och vi svenskar har ett stort intresse för teknologi. Förutom teknologi finns det ett flertal andra populära kategorier som toppar listorna under Black Week, dessa är ofta Black Friday resor, rea kläder och mode. Butiker som säljer teknikprylar har ofta stora rabatter och speciellt teknikbutiker var en av de första typ av butiker som började delta i Black Week och Black Friday i Sverige. Här på ReviewsBird samlar vi recensioner om tidigare kunder av olika verksamheter, nätbutiker och appar. Vi har upplevt att tidigare kunder har värdefull information som kan delas med sig av till intresserade eller framtida kunder.

När är Black Week? Är det bäst att köpa elektronikprylar då?

Nu kanske du undrar; När är Black Week? Traditionen för Black Week började med endast Black Friday men har nu utvecklats till att inkludera Black Week och Cyber Monday. Black Week 2022 infaller under hela veckan före Black Friday den 25:e november. Black Week börjar alltså redan måndagen före Black Friday och avslutas med Cyber Monday måndagen efter Black Friday. Black Week startade egentligen endast som ett sätt för butiker att sprida ut mängden besökare och försäljning som skedde under Black Friday dagen. Genom att starta readagen en vecka tidigare kunde sprida ut det enorma trycket under fredagen och dessutom öka den totala försäljning genom att inkludera fler person som inte kanske hade besökt om rea endast skedde under en dag. I USA där Black Friday, Black Week och Cyber Monday fenomenet skapades upplevde man ett sånt tryck av kunder och försäljning att människor ibland övernattade utanför butiker, fysiska bråk bröt ut och hemsidor kraschade. Trots denna förändring i mängden rea-dagar är det vanligt att hemsidor kraschar på grund av mängden besökare, speciellt under Cyber Monday. Så chansen att fynda teknik och elektronikprylar sträcker ut sig från början av Black Week, Black Friday samt under hela Cyber Monday.

Var kan jag hitta teknik under Black Week?

Är du ute efter en ny mobil, har ni funderat över en ny apple-TV under black week eller är du på jakt efter en ny Ipad under Black Week? Att köpa nya teknikprylar är vanligt under Black Friday och de flesta större kedjor, men också mindre kedjor deltar i Black Friday, även i Sverige. Kolla in din favoritbutik för teknik på sociala medier eller deras egna hemsida för att kolla in om de har delat med sig av erbjudanden som kommer dyka upp under Black Week. MediaMarkt är en av de elektronikgiganten som har stora prisnedsänkningar. Andra exempel på populära butiker eller kedjor inom teknik är Prylstaden och Teknikhouse som båda erbjuder teknik under Black Friday. För teknikprylar inom bil och motor så är Autodude en populär hemsida inom denna kategori.

Vilka elektronikbutiker deltar i Black Week?

Vilka butiker har black week och vem deltar? De flesta butiker som säljer teknik eller elektronik deltar i Black Week och Black Friday. Black Friday startade som en amerikansk tradition men har under de senaste 5 åren spridit sig och vuxit i Sverige. Idag deltar inte endast stora kedjor i traditioner utan också mindre butiker.

Vilken typ av teknikprylar kan jag hitta under Black Week?

Under Black Week kan du hitta det mesta inom elektronik. Allt som oftast erbjuder butiker erbjudanden på vad som just nu är trendigt och vad folk är intresserade av. Olika trendprylar just nu inom olika kategorier är:

  • Netonnet Apple Produkter; Apples produkter har länge varit en riktig storfavorit och har länge toppat säljlistorna. Black Week airpods förväntas toppa listorna och Apple’s airpods är speciellt populära. Speciellt populära prylar hos Apple just nu är Apple’s Airpods under Black Week.

  • Amazon Nintendo Switch; Nintendo Switch spelet under Black Week förväntad vara minst lika trendigt som föregående år.

  • Philips rea på airfryers; Airfryers är en riktig trend-pryl som har tagit över hela Sverige’s kök. Denna pryl har blivit en riktig standardpryl och många butiker förväntas delta i airfryer black week. Innan du bestämmer dig att köpa en airfryer, vill du läsa om airfryer bäst i test här.

  • Smartwatches hos Billig teknik; smartwatches har hållit popularitet under ett flertal år. Många gillar smartwatches för sin förmåga att ge mer insikt in i sömnvanor, träningsvanor och stress och man kan förvänta sig rabatterade smartwatches under black week.

Vilka andra teknikjättar deltar i Black Week?

I Sverige har vi många en stor mängd teknikbutiker och vi svenskar har ett stort intresse för ny teknik. Populära teknikbutiker under Black Week är:
Elgiganten Black Week, Biltema Black Week och Comviq Black Week. Dessa butiker deltar i Black Friday både online men också i fysiska butiker.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare