Bäst i test bland Airfryers - så säger kunderna! Vilken ska du välja?

Bäst i test bland Airfryers - så säger kunderna! Vilken ska du välja?
Nätbutiker

Airfryers liknar små ugnar som kan tillaga krispiga kycklingvingar, pommes, grönsaker och andra varmluft-friterade måltider med lite (eller noll!) olja. Denna pryl finns i flera olika modeller som passar för olika tillfällen. En vanlig och populär modell är airfryer korg-modellen. Denna korg-modell är bra för stora portioner mat såsom pommes och grönsaker som tillagas bäst genom att att de manuellt skakas med jämna mellanrum. Modellen liknar dessutom en vanlig ugn och fungerar perfekt för att laga mat på flera olika partier och kommer ofta med andra tillbehör såsom grillspett. En annan modell är en brödrosts likanande modell som kan rosta, baka, steka och fungera som en vanlig airfryer. Denna modell är perfekt för en riktig bakälskare. På ReviewsBird kan du läsa mer om airfryers och annan elektronik samt se mer om vilka nätbutiker som erbjuder airfryers.

De fungerar alla genom att använda en koncentrerad värmekälla som vanligtvis är placerad på översta delen av airfryern samt en stor fläkt för att cirkulera varm luft snabbt runtom i airfryern. Den kraftfulla kombon tillreder mat snabbt med en fin brun stekyta som bland annat en traditionella ugnsserie inte kan mäta sig med. Airfryern är också bra för att värma upp rester såsom pommes, nuggets eller pizza, som vanligtvis tenderar att bli mjuka och fuktiga i en traditionell mikrovågsugn eller vanlig varmluftugn.

Den airfryer som presterat bäst i detta test är en hjälte på att inte bara få till en krispig konsistens men också en varm och mjuk insida samt att den var lätt att använda med stora lättlästa knappar som knappt krävde bruksanvisningen. Det här är den bästa fritösen du kan köpa 2022. Om du vill ta ett titt på hemsidor som säljer airfryers kan du ta en titt på Elgiganten, E-ville eller 24.se som erbjuder bland annat airfryers.

Ninja Air Fryer Max XL

Denna 5,5 liters Ninja Air Fryer Max XL var den högst presterande airfryer bäst i test testet vi genomförde bland olika airfryer modeller. Den fick högsta betyg av alla modeller på grund av dens enkla användning, tack vare dess intuitiva, lättlästa knappar och tydliga och den användbara användarguiden. Under vårt test gled luftfrityrkorgen lätt in och ut, vilket verkligen gjorde hanteringen lätt. Vi är fans av korgens avtagbara bricka och släta, keramiska inredning, vilket också gör den fungerar som nonstick yta. Brickan sitter dessutom tätt och säkert i botten av korgen, så du behöver inte oroa dig för att den ramlar ut när du vänder ut maten på en tallrik. Båda tål maskindisk och är lätta att rengöra, även om du väljer att tvätta för hand.

Förutom att vara enkel att använda har Ninja Air Fryer Max XL högst prestanda. Det gav krispiga och jämnt tillagade frysta pommes, hemgjorda pommes och kycklingvingar som var varma och mjuka inuti. Modellen vi testade kommer med en stekhylla för ännu snabbare och saftigare resultat. Den har också flera matlagningsalternativ, inklusive Max Crisp och Air Broil (som når 230°C) och uttorkning (som når en lägsta punkt på 40 °C). De olika inställningarna är programmerade med unika max- och lägsta temperaturer, så att du kan välja dem för att uppnå olika tillagningsresultat. En annan unik funktion är timern, som räknar ner till sekunden. För en större kapacitet, överväg Ninja Foodi 6-i-1 2-basket airfryer. Den presterar lika bra som Air Fryer Max XL med ännu mer mångsidighet. Det är den jag personligen vänder mig mest till då jag mest luftsteker små portioner mat och de mindre korgarna är lättare att rengöra och tar mindre plats i diskmaskinen.

OBH NORDICA AG2018S0 Easy Fry Classic

Denna airfryer är ett perfekt budgetalternativ. Den är enkel att använda, mindre i storleken vilket kan vara en positiv sida för en person som har lite förvaringsutrymme, den kan tas itu i mindre delar och tvättas i diskmaskin och den har dessutom stor kapacitet. För att sammanfatta får du mycket för pegarna med detta airfryer.

Den har en 4.2 liters rund korg som erbjuder mycket matlagningsutrymme, vilken betyder att denna modell passar perfekt till flera olika recept för airfryern. Korgen är avtagbar och lätt, med många ventilationsöppningar för optimal luftcirkulation. Kontrollpanelen är fylld med förinställningar programmerade med rekommenderade tillagningstemperaturer och tider, inklusive ett förvärmningsalternativ.

Instant Vortex Plus ClearCook

Airfryers från Instant, samma märke som gör Instant Pot, har funnits på vår lista över bästa airfryers sedan vi började testa dem. De vi testade, inklusive denna, är lätta att programmera och har hög prestanda. Kycklingvingar var krispiga, gyllene och saftiga på bara 20 minuter i denna 6-quarts Clear Cook-modell och frysta pommes var fuktiga men krispiga och jämnt tillagade utan att de blivit skaka halvvägs. Denna airfryer har en förvärmningsfunktion inbyggd, som tar cirka 3 1/2 minut att nå 200ºF och kvittrar när den är redo att laga mat. Det kräver inte att du trycker på Start igen efter att den är förvärmd om du vill lägga i maten från början och gå därifrån. Den varnar dig också halvvägs i tillagningen om du vill vända eller slänga maten, och innerbelysningen tänds precis innan timern går ut, så att du enkelt kan se inuti innan igen (och efter) det är klart. (De flesta korgfritöser har inte ljusa eller genomskinliga korgar!)

Den digitala kontrollpanelen är mycket lyhörd och knappen gör det enkelt att snabbt programmera temperatur och tid. Den har sex inställningar som är förinställda med rekommenderade (men justerbara) tillagningstemperaturer och tider, inklusive Air Fry, Bake, Roast, Reheat, Broil och Dehydrate. Den fyrkantiga korgen maximerar tillagningsutrymmet, är lätt att skjuta ut och manövrera och passar bekvämt i diskmaskinen. Den har en avtagbar bricka, till skillnad från en separat korg som sitter inuti en låda, vilket vi föredrar för enklare rengöring - färre skrymmande delar att tvätta!

Cuisinart Convection Brödrost Ugn airfryer

Cuisinart var ett av de första märkena som introducerade en airfryer med brödrost som låter dig rosta, baka, baka med varmluft och luftrosta. Vi testade den avbildade digitala versionen, som inte bara gjorde den krispigaste luftstekta maten på kortast tid, utan också några av de mest enfärgade rostat bröden i vårt brödrostsugnstest. Den rektangulära 15,5 x 16 tums fritösen har en stor häll och sitter ovanpå en dropp-/smulbricka för enkel rengöring. Sedan lanseringen av brödrostens fritös har Cuisinart även introducerat en mindre, icke-digital version med samma funktioner och kvalitetsprestanda, samt en modell i samma storlek med en grillpanna, som vi gärna testar.

Philips Compact Airfryer

Den Airfryer från Philips, som är bäst i test-funktionen hos Philips Premium Air Fryer är dess kompakta form som fortfarande kan tillreda tillräckligt med mat för två portioner. Med sina 2,5 liter är det den minsta av Philips fritöser, som också finns i storlekarna XL och XXL. Det är också den enda airfryer vi har testat med stänklock. I vårt test hjälpte locket till att göra krispiga frysta pommes frites som var fuktiga på insidan och jämnt gyllene. Det gjorde det också möjligt att tillaga fet mat, som korv, som vanligtvis inte rekommenderas i en stekpanna eftersom de kan orsaka rökning. Förutom locket är Philips väldigt lätt att använda med en användarvänlig kontrollpanel och fyra förinställda inställningar. Korghandtaget tas bort för enkel rengöring.

Mer Nätbutiker