Bäst i test bland Airfryers - så säger kunderna! Vilken ska du välja?

Vad är egentligen airfryers? De kan enklast jämföras med små ugnar som är perfekta för att göra luftstekta och krispiga kycklingvingar, pommes frites, grönsaker och andra läckra airfryer-recept med lite eller ingen olja alls. De finns i flera olika modeller och stilar, inklusive vad vi gillar att kalla korgstilen, perfekt för stora mängder mat som pommes frites och grönsaker som gynnas av rostning. Utöver det en ugnsstil, som är idealisk för att laga mat på olika hyllor och ofta har ett grillspettstillbehör. Brödrost ugnstyp, som kan rosta, baka, rosta och mer exakt, luftsteka maten. Hos ReviewsBird kan du läsa mer om fritöser och annan elektronik samt nätbutiker som säljer dem.

Kort sagt, luftfritöser lagar mat genom att använda en koncentrerad värmekälla, nämligen luft. Denna källa är placerad på toppen, i form av en fläkt för att snabbt cirkulera varm luft. Denna kraftfulla kombination lagar maten snabbt och effektivt till ett krispigt och gott resultat. Tyvärr kan en traditionell ugn inte konkurrera med detta. Airfryers är också väldigt bra för att värma upp matrester, som pommes frites och pizza, som är kända för att bli för mjuka och blöta i mikron.

Airfryers vi valde luftfriterad mat till en krispig konsistens med fuktig insida och var lätta att använda med stora, lättförståeliga kontroller som var så användarvänliga att de knappt krävde bruksanvisningen. Det här är den bästa fritösen du kan köpa 2022. Om du vill ta en titt på hemsidor som säljer airfryers kan du ta en titt på Elgiganten, E-ville eller 24.se som erbjuder bland annat airfryers.

Ninja Air Fryer Max XL

En värdig kandidat för denna artikel är 5,5 liters Ninja Air Fryer Max XL. Det ger det allra bästa resultatet i vårt airfryer-test för korgstilen. Den fick toppbetyg över hela linjen för enkel användning tack vare dess intuitiva, lättförståeliga knappar. Det hela ger intryck av tydliga och användbara bruksanvisningar. Under testet gled frityrkorgen lätt in och ut, utan att fastna eller lätt ramla ut. Detta är något som gör hanteringen lätt. Vi är fans av korgens avtagbara bricka och släta, keramiska inredning, vilket gör den nonstick. Brickan sitter dessutom tätt och säkert i botten av korgen, så du behöver inte oroa dig för att den ramlar ut när du vänder ut maten på en tallrik. Slutligen är båda diskmaskinssäkra och lätta att rengöra, även om du väljer att tvätta för hand.

Förutom att vara en enkel maskin att använda fick Ninja Air Fryer Max XL högst prestanda. Det resulterade i krispiga och jämnt tillagade frysta pommes frites, hemgjorda pommes frites och kycklingvingar som var fuktiga i mitten. Airfryer modellen vi testade kommer även med en stekhylla för ännu snabbare och saftigare resultat. Vi tycker att det är ett snabbt och enkelt sätt att göra smält ost. Den har också flera matlagningsalternativ, inklusive Max Crisp och Air Broil and Dehydration. De olika inställningarna är programmerade med unika max- och lägsta temperaturer, så att du kan välja dem för att uppnå olika tillagningsresultat du vill uppnå. En annan unik funktion är timern, som räknar ner till sekunden. Men om du vill satsa på en större kapacitet bör du överväga Ninja Foodi 6-i-1 2-Basket airfryer. Den presterar fortfarande lika bra som Air Fryer Max XL med ännu mer mångsidighet. Det är den vi personligen vänder oss mest till, då vi ofta väljer att steka små portioner mat åt gången. Fördelen här är också att de mindre korgarna är lättare att rengöra och tar mindre plats i diskmaskinen.

Cosori Air Fryer

Även om den inte är den billigaste fritösen på vår lista, är den här Cosori-luftfritösen mycket prisvärd: den är enkel, lätt att använda, kan laga mat för en hel familj och kostar i allmänhet inte en förmögenhet. Den har en kvadratisk korg på 3,7 liter, vilket ger mycket utrymme för mat, speciellt jämfört med de runda konkurrenterna som andra modeller ofta har. Korgen är avtagbar och lätt, med många ventiler för optimal luftcirkulation. Kontrollpanelen är packad med förinställningar programmerade med rekommenderade tillagningstemperaturer och tillagningstider, inklusive ett förvärmningsalternativ. Cosori airfryer kan också användas på en manuell inställning om ingen av förinställningarna passar perfekt eller receptet kräver en speciell inställning.

I vårt test fick Cosori ganska höga poäng för användarvänligheten. Det blev också goda och krispiga pommes frites och kycklingvingar. Frysta pommes frites krävde nästan 10 minuter mindre än tillverkarens instruktioner, så det är mycket klokt att följa processen. Något vi märkte är att ångan kom ut ur fritösen under tillagningen och det har därför utvecklats kondens på brickan, men som tur var verkade det inte ha någon effekt på resultatet.

Instant Vortex Plus ClearCook

Har du tidigare hört talas om instant och kanske Instant Pot så gör de även airfryers. Dessa har ingått i modeller som vi velat ha och testat. Det slutade med att de var ganska lätta att programmera och hade hög prestanda. Efter

20 minuter i denna 6-liters ClearCook-modell blev kycklingvingarna saftiga, gyllene och krispiga. Frysta pommes frites gjorde ingen besviken heller, de kokades jämnt även utan att skaka under processen. Denna airfryer passar även de som har bråttom, eftersom uppvärmningen till maximal temperatur bara tog några minuter. Fördelarna med denna modell är också att den talar om för dig när du ska ta bort korgen och skaka maten. Det kan vara till stor hjälp för den som multitaskar i köket och lätt kan glömma saker. Dessutom, för den som gillar att följa hela processen, kommer denna modell med en genomskinlig korg, vilket inte alltid är vanligt för liknande airfryer-modeller.

Till vår glädje är den digitala kontrollpanelen mycket lyhörd, och en knapptryckning gör det enkelt att snabbt programmera temperatur och tid. Den har sex inställningar som är förinställda med rekommenderade temperaturer och tider, inklusive Air Fry, Bake, Roast, Reheat, Broil och Dehydrate. Dessa inställningar är också justerbara om du vill göra några ändringar. Den fyrkantiga korgen tar tillvara på kapaciteten, är lätt att skjuta ut och manövrera, och bäst av allt, passar bekvämt i diskmaskinen. Den har en avtagbar låda, till skillnad från en separat korg som sitter inuti en låda. Vi ser det som en stor fördel vad gäller enklare rengöring – färre stora delar att tvätta!

Cuisinart Konvektion Brödrost Ugn Airfryer

Visste du att Cuisinart var ett av de allra första märkena som introducerade oss för en fritös med brödrost? Den låter dig rosta, baka och luftsteka mat med varmluft. För det här testet provade vi den digitala versionen, som inte bara gjorde den krispigaste och godaste luftstekta maten på kortast tid, utan också några av de mest enfärgade toasterna i vårt brödrostsugnstest. Den rektangulära 15,5 x 16 tums fritösen ger en stor matlagningsyta och sitter ovanpå en dropp-/smulbricka för enkel och snabb rengöring. Sedan den framgångsrika lanseringen av brödrostens airfryer har Cuisinart också introducerat en mindre, icke-digital modell med samma egenskaper och kvalitetsprestanda. Och för den som vill ha lite mer släppte de en modell i samma storlek med grillpanna som vi är så sugna på att testa.

Philips Compact Air Fryer

Vår airfryer som är bäst i testkarakteristiken för Philips Premium Air Fryer är den kompakta formen, som fortfarande lagar tillräckligt med mat för två portioner. Med sina 2,5 liter är det den minsta av Philips airfryers, som även finns i storlekarna XL och XXL. Det är också den enda airfryer vi har testat med spraylock. I vårt test hjälpte locket till att skapa krispiga frysta pommes frites som var fuktiga på insidan och jämnt gyllene. Det finns också möjlighet att laga fet mat, som korv, som vanligtvis inte rekommenderas i en airfryer eftersom de kan orsaka rök. Förutom locket är Philips väldigt lätt att använda med en användarvänlig kontrollpanel och fyra förinställda inställningar. Korghandtaget är avtagbart för enkel rengöring.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare