Allt du vill veta om Philips airfryers och funktioner innan ditt köp

Bland de bästa arifryers enligt airfryers bäst i test testet är det värt att nämna Philips Airfryer XXL. Därför att om du vill laga mat utan användning av kastruller och olja och få ett hälsosammare kost då ska du läsa vidare. Denna köksmästare i jumbostorlek är faktiskt vårt nuvarande nummer 1 som den bästa fritösen och även innehavaren av 2020 års T3 Award för kategorin.

När man hör en diskussion om Philips Airfryer XXL hör man ofta om chips och pommes frites, men det är långt ifrån det enda som maskinen kan göra. Ja, potatis är vanligtvis en ingrediens som är en säker vinnare för alla fritöser, men den här maskinen är väldigt bra på att göra andra rätter också. För den som vill utforska matens stora värld kommer Philips Airfryer XXL med en egen receptbok, som inspirerar till att prova olika rätter och visar sig i sin fulla kraft.

Det kan snabbt bli överväldigande att ha kontroll över vad som är rätt modellnummer för Philips produkter världen över, men här pratar vi om HD9650/99. Modellens fullständiga namn är Philips HD9650/99 Viva Collection Airfryer XXL. Här måste vi påminna om att det även finns flera andra XXL-modeller, och vi har ingen anledning att tro att de inte också är bra. I Amerika tycks den närmaste matchen vara Philips HD9630/96 Airfryer XXL-recepten.

Phillips Airfryer XXL: vad är det?

Philips Airfryer XXL är, som namnet antyder, en av de större modellerna du kan köpa för luftfritering. Detta kan vara särskilt intressant för familjer eftersom korgen kan hantera 1,4 kg mat åt gången, ungefär tillräckligt för sex personer. Med andra ord är detta en fantastisk maskin om du har mer än en eller två munnar att mätta, eller kanske du bara älskar mat, inget fel med det.

Airfryern arbetar med Philips TurboStar-teknik, vad betyder det? Det är en funktion som effektivt cirkulerar varm luft snabbt runt maten. Det kommer att ge oss de bästa resultaten av jämn värme för varje tugga. Du kan välja att ta längre tid för tillagning vid låga temperaturer, eller öka temperaturen under en kortare tid.

Baserat på allt detta kan Philips Airfryer XXL praktiskt taget laga vad som helst. Du får 5 förinställda tillagningslägen som inkluderar luftfritering, grillning, rostning eller bakning. Kontrollpanelen kommer med en lättanvänd uppsättning kött- och fiskikoner, plus en fryst pommes frites. Dessa är tänkta att vara de grundläggande förinställningarna, men om du föredrar att ställa in maskinen manuellt får du också möjlighet att göra det. Vi gillar även varmhållningsfunktionen som kan vara väldigt praktisk om du behöver äta vid olika tidpunkter.

Är Phillips Airfryer XXL prisvärd?

En Phillips Airfryer är vanligtvis inget billigt köp, men kan vara värd investeringen. Om du frågar oss, tycker vi att den är värd varenda krona, eftersom den ligger i den bästa delen av produktspektrum för fritös. Till att börja med kommer du att märka det utmärkta utseendet på denna maskin. Och inte minst dess storlek och kapacitet, eftersom Airfryer XXL är designad för att hantera stora mängder mat. Vi är väldigt nöjda med storleken, då korgen klarar en hel kyckling, vilket inte alla modeller där ute klarar av.

Men tillagningskorgen ser ut att vara benägen att fånga upp smuts, oljor och matrester tack vare sin något säregna konstruktion. Det är också non-stick, och gallret kan enkelt separeras från ramen för enklare rengöring. Den kan också glida ut ganska mycket, så det är en bra idé att se till att den står på en stadig plan yta för att undvika att den tippar framåt, mat faller ut och du riskerar att bränna dig. Dessutom kan delarna diskas säkert i diskmaskin, förutom huvuddelen som bara behöver torkas torr.

Philips Airfryer XXL lämpar sig bäst för dig som letar efter en generös airfryer online som klarar av större livsmedel som hela kycklingar, köttbitar och så vidare. Vi är mycket nöjda med utformningen av kontrollpanelen som har en bra digital överblick och läsning av funktionella menyalternativ.

Vissa airfryer kan vara bullriga och vi är ganska imponerade av hur tyst Philips Airfryer XXL faktiskt är. Men om vi ska peta på något så är det hur mycket plats den här airfryern kommer att behöva ta i köket. Det är inte bara den fysiska storleken på maskinen, utan man måste också vara noga med att ge den tillräckligt med tomt utrymme på baksidan, eftersom det kommer mycket varm luft ur den.

Det krävs inte för mycket övning med denna maskin för att uppnå bästa resultat. Vi testade såklart pommes fritesen, och det förvånade oss inte att resultatet blev perfekt. Men vi fick också mycket bra resultat med kött-, kyckling- och fiskrätter.

För att få en fin och krispig lax behövde vi bara följa processen lite mer och justera värmen vid behov. Detsamma gäller kycklingfiléerna som blev saftiga utan att vara täckta av olja och fett. För dig som älskar pizza och/eller kakor är det ytterligare en bra anledning att prova denna modell, den är idealisk för delikata rätter. Kolla in recept för airfryer här!

Det är uppenbart att oavsett vilken modell du väljer att gå för så är det alltid en bra idé att följa processen. Vissa rätter behöver mindre tid och vissa behöver mer. Liksom vissa rätter, som pommes frites, måste rostas då och då för bästa resultat.

Domen är klar

Jo, vi blev så imponerade att vi återigen vill nämna att den stora korgen i denna modell rymmer en hel kyckling.

(Bildkredit: Philips)

Ja, det är inte den viktigaste fördelen, men vi är väldigt nöjda med det. Det finns givetvis även mindre och enklare Phillips luftfritöser tillgängliga på marknaden, samt modeller från andra märken. Men eftersom den generella bristen på utrymme i fritöser är något som många ser som ett problem, tar denna modell bort denna oro. Därför är det lätt att förstå varför vi har valt Philips Airfryer XXL som vår vinnare.

Philips Airfryer XXL airfryer lämnar ett bestående och mycket positivt intryck. Ju mer vi experimenterade med det, desto gladare blev vi. Med tiden har vi funnit att Philips Airfryer XXL kan göra mycket mer och det öppnar nya möjligheter att uppleva fantastisk mat hemma, enkelt och snabbt.

Det är en enhet värd att prova, utforska och bemästra, och det tar faktiskt inte lång tid att lära sig att få ut det mesta av den. På ReviewsdBird kan du läsa mer om Philips airfryers och annan elektronik och dessutom hittar du nätbutiker som säljer dessa är CDON, Elgiganten och AliExpress.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare