1 företag

Nichedejting

...

  Nichedejting

  Nätdejting är inte längre en konstig innovation på nätet, utan nu ett etablerat sätt för människor att träffas utan att behöva träffas i verkligheten. Idag finns det många företag som specialiserar sig på nischdejting för människor i olika åldrar. Genom att använda nischdejting kan man hitta människor som delar samma intressen, hobbies, åsikter och livsstil för att hitta en bättre match.

  Skillnaden mellan att dejta och att vara i ett förhållande beror på avsikten att vara tillsammans. Närmare bestämt handlar dejting om att lära känna någon på ett romantiskt sätt, medan att vara i ett förhållande innebär att dejtingpartners redan har förbundit sig till varandra och tänker (förhoppningsvis) odla sin koppling – åtminstone för tillfället.


  Nichedejting

  Här hos oss på ReviewsBirdkan du läsa recensioner av olika tillgängliga företag som erbjuder nischadejting. Vi har gjort en översikt så att du kan jämföra de bästa dejtingsidorna i Sverige för att få den bästa upplevelsen.

  Dejting är som en arbetsuppgift

  Det är en serie intervjuer. Ditt jobb är att lära dig om den andra personen och upptäcka om du är kompatibel, om du delar värderingar och intressen, och om du är sexuellt attraherad av personen, hur du känner när ni är tillsammans och separerade. Det finns inget eller mindre engagemang för dejting.

  Dejting är vanligtvis en kortare period; Att vara i ett förhållande kan fortsätta i det oändliga. När vi dejtar försöker vi presentera vårt bästa jag. Vi föreställer oss och fantiserar om hur livet skulle se ut tillsammans, leva tillsammans och kanske till och med gifta oss och skaffa barn.

  Relaterat: Hur vet du om du gillar någon romantisk?

  Problem med dejting, i synnerhet, uppstår när partner inte är ärliga med varandra om sina avsikter eller är helt dubbla (tänk: spelare). Vissa människor kan dejta uteslutande för sex, medan andra kan dejta med målet att faktiskt hitta ett seriöst, engagerat förhållande.

  Intressant nog fann en OkCupid-undersökning från 2008 av dess medlemmar att 55 procent av männen och 29 procent av kvinnorna skulle dejta någon bara för sex; anmärkningsvärt nog, under 2017, sjönk dessa siffror till 44 procent respektive 19 procent.

  Denna undersökningsstatistik tyder på en ny trend mot "seriös" dejting kontra casual, hookup-liknande dejting - för båda könen. Som en bekräftelse återlanserades även dejtingappen Hinge i oktober 2016 som "relationsappen!"

  Detta tar upp en annan viktig punkt, det vill säga att det ofta finns ett betydande område av överlappning mellan dejting och att vara i ett förhållande. Så du och din bae kan vara älskare och vara i ett förhållande eftersom ni fortfarande lär känna varandra i romantisk mening. Vanligtvis upphör ordet "dejta" att gälla för partners i ett förhållande som lever tillsammans. Vid det här laget anses de i stället vara "sambo".

  Inte överraskande för alla som har blivit brända i kärlek, även om det i allmänhet inte är lika dämpat och lerigt som vid dejting, kan uppsåt till och med vara problematiskt i relationer. Till exempel definieras dedikation psykologiskt som en stark önskan att fortsätta ett förhållande in i framtiden.

  Relationer där den ena partnern är mycket mer hängiven än den andra kan vara särskilt komplicerade – för att inte tala om hjärtskärande. Som ett bevis på detta ser jag alldeles för många skyldiga män i terapi som har gått med på att vara exklusiva med en kvinna samtidigt som de oroar sig för och planerar hur de ska hantera henne.

  Relaterat: Hur vet man när man ska flytta ihop?

  Att vara i ett förhållande innebär vanligtvis en högre nivå av engagemang.

  Du söker inte längre efter någon annan eftersom en anknytning har upprättats. Ni har kommit överens om vissa saker - för att vara (sexuellt) exklusiva, lördag kväll är er tid tillsammans, eller "par bubblor" ni stödjer varandra, och ni båda tillför något till det ömsesidigt fördelaktiga förhållandet.

  I ett förhållande kan vi vara oss själva

  När vi är i ett förhållande för att vi har skapat ett visst förtroende och det finns en känsla av emotionell trygghet, kan vi vara oss själva. Konflikter uppstår (underligt nog) eftersom det finns emotionell trygghet där tidigare sår kan läka.

  Att vara i en relation innebär att det finns en tredje enhet nu – relationen

  Helst görs saker i tjänsten att ha en sund relation istället för att göra saker av rent själviska/självtillfredsställande skäl. Det innebär att kompromissa, göra saker som vi inte alltid vill ska vara tillgängliga mentalt, känslomässigt, fysiskt och sexuellt.

  Allt handlar om semantik, men mest kommunikation

  Jag skulle ofta säga "när min man och jag var älskare", och jag syftar på före äktenskapet. Men vi var i ett seriöst förhållande i flera år innan vi gifte oss.

  När det kommer till en aktuell relation handlar det om kommunikation. Vissa människor kanske tror att termen "dejting" betyder att det inte är seriöst; det är icke-bindande och inte exklusivt. Jag skulle säga att det är standarddefinitionen, men inte på något sätt universell.

  Att vara i ett förhållande hänvisar i allmänhet till ett engagerat förhållande

  En bindande relation är när man fattar beslut tillsammans, stora som små. Att vara tydlig mot dig själv och med din partner är nyckeln. Som sagt, vi är alltid i en relation med alla och allt. Även om någon "bara dejtar" någon så är de fortfarande i ett förhållande med den personen. Därför måste den andra personens tid, energi och känslor beaktas.