Vi tipsar om var du kan hitta vita klänningar som funkar till allt här

Höstens mode dyker nu upp i nätbutikerna. Man kan se att stickade klänningar i brunt, vitt och andra naturnära varma färger. I utbudet finns allt från ribbstickat till virkade klänningar i olika modeller. Här på ReviewsBird har vi samlat information om de klänningar alla kommer att klä sig i nu i höst.

Höstens must haves

Höstens utbud i nätbutiker världen över kommer i jordnära färger som vitt, naturvitt, beige, sand och brunt. Också grönt och svart ses i höstens populära kläder. En del silvertoner kommer också att finnas i höstens utbud. Rutigt kommer också tillbaka som det ofta gör på hösten. Utbudet på bland annat Indiska påvisar höstens populära färger.

En outfit som kommer att vara populär i höst är en stickad brun klänning eller en vit ribbstickad klänning med en snygg rutig kavaj i oversize med ett par snygga höga stövlar till. Kjolen gör också comeback i höst, en snygg stickad slipover dam med en snygg pennkjol i svart kommer också att vara helt rätt.

Stickat kommer att finnas i alla modeller och i alla plagg under hösten 2022. Förutom de traditionella stickade tröjorna och koftorna kommer nu västar och stickade klänningar att vara populära. Redan nu i sommar har man kunnat se en trend med virkad klänning och ribbstickad klänning i huvudrollen.

Höstens stickade klänning kommer att vara längre än sommarens klänningar, den kommer att ha långa ärmar och många har dessutom krage. Man kan se en blandning av mycket brunt och vitt i höstens mode, också i utbudet av stickade klänningar.

Höstens ytterplagg

I höstens trender kommer dunjackan, läderjackan och bomberjackan att synas tydligt. Till dessa kompletterar man en mjuk stickad halsduk eller en stickad klänning för att mjuka upp helheten. En del bälten ses också i höstens ytterplagg. Speciellt i ytterplaggen blir accessoarerna viktiga för att slutföra den look du är ute efter.

Tänk dig följande: En beige stickad klänning och svarta strumpbyxor med en snygg svart läderrock till. Till detta tillsätts en stor stickad halsduk i naturnära färger, ett par snygga solbrillor, en stilren väska samt höga svarta stövlar. Här i denna outfit, sammanfattas höstens mode. Sök efter ett passande utbud av accessoarer på AliExpress, LightInTheBox eller andra nätbutiker.

Höstens festmode

Om du söker efter en festklänning i höst kommer du att se att höstens övriga mode syns i klänningarna också. Även i de finare klänningarna kan man se trendfärgerna svart och grönt, med inslag av silver. Om du väljer en satinklänning i grönt med en svart kavaj och svarta klackar med smycken i silver kommer du att vara riktigt modemedveten i höst.

Man kan också se prickigt i klänningarna som kommer i höst. Långärmat, figurnära och långa klänningar kommer också att vara helt i tiden. Det sägs att klänningarna blir längre när världsekonomin blir sämre men höstens kjollängd beror mera troligt på den sjunkande temperaturen.

Stickade kläder

Redan på 400-talet stickade man i Europa. Man har hittat liturgiska vantar som bars av präster som varit stickade. Trots detta var det först på 1400-talet som stickningen spred sig runt hela kontinenten. Man vet att stickningen hittade till Sverige genom Danmark. I Sverige började man utöva stickning under mitten av 1600-talet och det var främst tröjor och strumpor som man stickade. Även en del vantar stickades. Till en början stickade man oftast vardagsplagg i enfärgat ull. Vid finare plagg kunde ullen färgas rött, blått eller svart. Man sålde sina stickade produkter på marknader och kunde på det viset även tjäna en extra peng på sitt handarbete.

Genom industrialiseringen kom maskiner till som kunde tillverka stickade plagg snabbare än människan. Trots detta har handarbetet levt kvar och många äger stickade plagg som de fått av någon som är duktig på att sticka. Idag kan man hitta mönster och idéer till sin stickning genom nätet. Det finns många olika sticktekniker och metoder man kan bekanta sig med om stickning intresserar.

De flesta stickade plagg som säljs i butiker idag är tillverkade med maskin. Ett plagg som stickas för hand är ofta ett mer hållbart alternativ och dessutom ett hantverk. Det finns kurser man kan gå, böcker man kan läsa och massvis av videon man kan titta på om man är intresserad av att lära sig sticka.

Stickade kläder är en återkommande trend när hösten kommer, det beror naturligtvis på att stickade kläder är varma och därav trevliga att klä sig i under den här tiden på året.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare