Tidlös design - sommarskor, sandaler och slip in skor

Sommar och sol – finns det något härligare? Tänk att få sitta vid en uteservering en varm sommarkväll, klädd i en härlig lätt sommarklädsel med ett par snygga sommarskor på fötterna. Men vad räknas då som sommarskor och vad ska man tänka på när man väljer skor? Vi på ReviewsBird har i denna artikel gjort en djupdykning i utbudet av sommarskor.

Sommarskor

Till utbudet av snygga skor till sommaren räknas så klart sandaler, allt från högklackade och utsmyckade finskor till låga sköna sandaler för vandring, samt tygskor, sneakers, ballerinor och andra slip in skor.

Vad är det då som kännetecknar en sommarsko? Ju mindre tyg och annat material och ju tunnare materialet är, desto bättre passar skon till sommaren. Sommarskon ska vara sval, bekväm och helst inte täcka hela foten.

Sandaler är världens äldsta typ av sko. Med sina stora hålrum och öppen design passar sandaler utmärkt till varmt väder. Numera är herr sandaler en aning omtvistad sko i stadsmiljö medan sandaler dam är mera accepterat i alla olika miljöer. En annan omtvistad fråga är om man kan, eller inte kan, använda strumpor tillsammans med sandaler. Vi tycker att var och en får göra som de vill. Din fot, din stil och din sko. Kläd dig i skor som du trivs i och som du tycker om!

Slip in skor är också en blandning mellan sandaler och tofflor. En härlig och enkel sommarsko som man bara kan glida in foten i, det vill säga slip in. Sandaler och Slip in är kanske de vanligaste man tänker på när man hör ordet sommarskor.

Numera är märkes slip in skor och sneakers omåttligt populära bland ungdomar och unga vuxna. De används till allt, både med strumpor och utan och till och med året runt även om dessa skodon ursprungligen utformats för att användas under varmare klimat.

Utbud av sommarskor

Även sneakers, tygskor, ballerina skor och seglarskor är skor som varje sommar blir mode igen. Ju närmare sommaren vi kommer desto större blir utbudet av snygga sommarskor på olika nätbutiker större och större. Många drar sig för att beställa kor på nätet med de flesta stora nätbutiker som Gina Tricot har storleksguider på deras hemsida för att underlätta för kunden.

Numera säljer de flesta kedjor, både sådana med dyrbara kläder och sådana med billigare sortiment som Light in the box också skor medan det givetvis också finns nätbutiker som endast satsar på skor och produkter i anknytning till skovård. En sådan nätbutiker är till exempel Min fot.

Snygga sommarkläder i kombination med snygga sommarskor

Om vi tänker dam mode i kombination med sommarskor så kanske vi ser framför oss olika situationer där olika kläd- och skokombinationer passar men sanningen är att äger du ett par snygga vita sneakers så kommer du långt i klädväg.

Ska du ut på stan en varm sommardag? En snygg kjol, både kort och lång, bildar en perfekt sommarklädsel kombinerat med en snygg t-skjorta och vita sneakers. Passar vilka skor till klänning? Ja, ska du på festival med dina vänner? Om det är vacker väder är du helt i tiden om du klär dig i en blommig sommarklänning, jeansjacka och ett par vita sneakers. Är det en finare fest som ett bröllop till exempel? Samma snygga sommarklänning blir perfekt med ett par snygga sandaler med klack eller ballerinan om klack inte känns passande. Till och med till jobbutstyrseln passar sneakers, en snygg skjorta, en kavaj ett par välsittande jeans och sneakers är helt rätt på jobbet sommartid.

På stranden blir ett par snygga flip flops eller något annat par slip in helt perfekt. Sommartid kommer man alltså långt om man äger ett par slip in, ett par högklackade sandaler och ett par vita sneakers.

Samma skor (men sandalerna utan klack) fungerar lika väl för herrar som för kvinnor. Vita sneakers, ett par snygga chinos eller jeans och skjorta känns både fräscht och sexigt i sommarvärmen!

Ta hand om dina skor

Sommarskor är ofta ljusa till färgen, speciellt de populära vita tygskor och sneakers kan lätt bli smutsiga sommartid. Har du någon gång överraskats av en skur sommarregn? Då vet du säkert att redan om man är i parken kan skorna förvandlas till en brun smörja om det plötsligt regnar.

Hur ska du då ta hand om dina skor? Tygskor, sneakers och träningsskor går oftast att tvätta i tvättmaskinen men ta det försiktigt. Välj ett skonsamt tvättprogram och tvätt helst inte mer än i 30 grader så att skon inte missfärgas.

Vill man inte ta hjälp av tvättmaskinen kan man också putsa skorna med en skoborste för att all lös smuts ska lossna och sedan väta en trasa och använda till exempel en rengöringskräm för att tvätta skon.

Man kan också ta hand om sina skor genom att förebygga och spraya skorna med en impregneringsspray. På så sätt hålls skon snygg och fräsch längre.

Av Mikaela