Allt du behöver veta om iPhone 12-telefoner

Allt du behöver veta om iPhone 12-telefoner
Nätbutiker

Som sådan har Apple designat sitt nya sortiment för att nå ett brett spektrum av kunder med olika behov och budgetar. De fyra nya iPhone 12-modellerna är också de första Apple-telefonerna som inkluderar 5G-anslutning, ett potentiellt övervägande när man köper en ny telefon.

Den 20 april i år tillkännagav Apple en ny lila färg för att komplettera deras tidigare färgsortiment, och den kommer att finnas tillgänglig på iPhone 12 och iPhone 12 mini med förbeställningar som börjar den 23 april och leverans den 30 april.

Apple tillkännagav också den nya AirTag, ett chip som hjälper användare att hitta förlorade föremål med Apples Find My-app. Air Tag är IP67 vatten- och dammtålig. Den har en inbyggd högtalare som spelar upp ljud för att hjälpa till att hitta märkena, och ett avtagbart lock gör det enkelt för användare att byta ut batteriet. AirTag har samma enkla installationsupplevelse som AirPods: Användare tar AirTag nära iPhone och den kommer att ansluta, Apple. Användare kan tilldela en AirTag till ett föremål och namnge det med standardinställningar som Keys eller Purse, eller ange ett anpassat namn.

Förutom att lägga till 5G har Apple utrustat iPhone 12-familjen med sin kraftfulla nya A14 Bionic-processor, en Super Retina XDR-skärm, ett mer hållbart Ceramic Shield-framstycke och en MagSafe-funktion för mer pålitlig trådlös laddning och tillbehörsstöd som kan monterad.

Apple har också förbättrat kamerorna på de nya iPhones med ett antal avancerade funktioner utformade för att förbättra och finjustera dina foton och videor. iPhone 12 mini och iPhone 12 128gb kommer med ett dubbelt kamerasystem på baksidan med vida och ultravida linser. iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max-skalet lägger till ett tredje teleobjektiv samt en fjärde lins till LiDAR augmented reality (AR) kartläggning.

Andra innovativa kamerafunktioner som finns i alla fyra nya telefoner inkluderar Deep Fusion för att fylla i fler detaljer i svagt ljus, Smart HDR 3 för att bättre balansera alla delar av en scen och Night Mode Time Lapse för time-lapse-fotografering på natten. Dessutom stöder de två Pro-modellerna nu inbyggd inspelning och redigering av bilder i RAW-format via en funktion som kallas Apple ProRAW.

Till och med kanterna på telefonerna har förändrats och har gått tillbaka från de rundade kanterna på iPhone 11 till den platta designen på den gamla iPhone 5. På ReviewsBird kan du läsa mer om iPhone 12.

Vilka är de viktigaste egenskaperna hos iPhone 12-familjen?

5G. 5G-tekniken i alla fyra nya iPhone 12-modeller stöder både sub-6GHz och mmWave-nätverk. Spektrum under 6GHz är mer genomgripande, kan resa längre och är mer resistent mot störningar. Men det är också mer trångt, vilket begränsar dess faktiska hastighet. Däremot är mmWave mycket snabbare, men är mer mottaglig för störningar och fungerar därför bäst bara nära mobiltorn. I USA erbjuder AT&T, T-Mobile och Verizon Wireless båda typerna av nätverk, men mmWave anses vara up-and-comer, särskilt av Verizon.

De stora företagen har rullat ut sina 5G-nätverk, men åtkomsten, särskilt i USA, är fortfarande begränsad till större städer. Så om du inte bor på rätt plats kommer du inte att se bättre prestanda med bara en 5G-smarttelefon.

Tillägget av 5G gör iPhone 12-serien mer framtidssäker, eftersom 5G borde vara mer allmänt förekommande om några år när täckningen utökas. Denna aspekt är viktig eftersom budgetmedvetna konsumenter håller på sina smartphones längre än tidigare. Naturligtvis har Samsung och andra Android-telefonleverantörer utrustat sina telefoner med 5G, så Apple behöver funktionen, om så bara för att förbli konkurrenskraftig.

Eftersom 5G kan vara en tömning på batteriet, har Apple klokt introducerat en Smart Data Mode-funktion. När 5G inte behövs borrar telefonen automatiskt ner till 4G. Du kan köpa iPhone 12 fysiskt eller i nätbutiker.

Processor

De senaste iPhones drivs av den nya A14 Bionic-processorn, som även finns tillgänglig i 2020 iPad Air 4, som tillkännagavs i september. Som Apples mest avancerade mobilchip hittills är A14 designad för att förbättra prestanda och spara batteritid. Den nya sexkärniga processorn har fyra högeffektiva kärnor och två högpresterande kärnor.

Med hjälp av en ny och innovativ 5nm-process är detta senaste chip hem till 11,8 miljarder transistorer, upp från 8,5 miljarder i förra årets A13 Bionic. Det högre transistorantalet gör att A14 inte bara är snabbare utan mer strömeffektiv. Genom att flytta från 8 till 16 kärnor kan A14:s neurala motor bearbeta 11 biljoner operationer per sekund, vilket ökar beräkningshastigheten och maskininlärning.

Genom en funktion som kallas Ceramic Shield, inkluderar iPhone 12 keramik i frontglasskärmen, vilket gör skärmen tuffare och mer falltålig. Denna process fungerar genom att lägga till en ny högtemperaturkristallisationsmetod som odlar nanokeramiska kristaller i glasmatrisen. Baserat på Apples test ökar Ceramic Shield iPhone 12:s fallprestanda fyra gånger jämfört med iPhone 11.Dock är det alltid bra att skaffa ett mobilskal till din iPhone 12, eller åtminstone ett skärmskydd anpassat för iPhone 12.

Bakre kameror

iPhone mini och iPhone 12 har två 12-megapixel bakre kameror - en bred och en ultrabred. iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max har tre 12-megapixelkameror bak - bred, ultrabred och telefoto. Dessutom dedikerar de två Pro-modellerna den fjärde linsen till LiDAR-mappning för att mäta avståndet och djupet för objekt mer exakt, vilket är en fördel med appar för augmented reality. Den breda kameran har en bländare på ƒ / 1,6, den snabbaste hittills på en iPhone, som Apple säger kommer att ge 27 % mer ljus i svagt ljus.

Skärm

Alla fyra nya iPhones har OLED-skärmar utrustade med Apples Super Retina XDR-skärm och High Dynamic Range (HDR). Med ett kontrastförhållande på 2 000 000: 1 och 1 200 nits maximal ljusstyrka är dessa några av de mest avancerade skärmarna som någonsin byggts in i en iPhone. Tillsammans ger dessa funktioner överlägsen bildkvalitet, högre energieffektivitet, mer exakta färger och bättre kontrast jämfört med traditionella LCD-skärmar.

De 12-megapixel telefotokameror som finns i de två iPhone 12 Pro-modellerna erbjuder en bländare på ƒ / 2.0 med en brännvidd på 52 mm, ett 4x eller 5x optiskt zoomområde och optisk bildstabilisering.

På videofronten kan de bakre kamerorna på iPhone 12 mini och iPhone 12 spela in HDR-video med Dolby Vision upp till 30 fps, medan de på de två Pro iPhone 12-modellerna kan spela in HDR-video med Dolby Vision upp till 60 fps.

Fram kamera. iPhone 12:s framåtvända 12-megapixelkamera erbjuder en bländare på ƒ / 2,2 och kan spela in HDR-video med Dolby Vision upp till 30 fps.

QuickTake. QuickTake-funktionen introducerades med iOS 13 på iPhone 11 och låter dig trycka och hålla ned avtryckaren för att ta en snabb video medan du komponerar en vanlig stillbild. Den videon kommer sedan att visas som ett kort klipp i ditt fotobibliotek.

Nattläge. Det här kameraläget aktiveras automatiskt när det är tillräckligt mörkt för att använda det, och det fungerar tillsammans med de nya kamerasensorerna för att göra bilder i svagt ljus pop. Nattläget tar kortare och längre bilder och slår samman dem automatiskt för bättre prestanda i svagt ljus. Alla fyra iPhone 13-modellerna har nattläge på både den bakre och främre kameran. Den nya funktionen Time-Lapse nattläge ger längre exponeringstider, bättre belysning och jämnare exponering för time-lapse-fotografering när din telefon står på ett stativ.

Smart HDR 3. Smart HDR-funktionen använder de nya kamerasensorerna för att ta bättre HDR-bilder och bilder i porträttläge.

ApplePro Raw. Den här funktionen är inbyggd i iPhone 12 Pro och 12 Pro Max och låter dig ta bilder i RAW-format, men med alla avancerade kameraverktyg och tekniker för att förbättra bilden. Du kan också redigera ApplePro Raw-foton direkt i iPhone Photos-appen och andra appar från tredje part.

Design

I en stor designförändring har de senaste iPhonsen flyttat sig bort från de rundade kanterna på iPhone 11 och återgått till den platta kant som senast sågs på iPhone 5 och för närvarande finns på iPad Pro.

MagSafe. Introducerat med iPhone 12-serien, förbättrar MagSafe den trådlösa laddningen inbyggd i telefonen för snabbare och mer exakt laddning. Men det finns mer. MagSafe erbjuder också en magnetisk bas genomgående med tillbehör som kan fästas på telefonen. Som ett exempel har Apple presenterat en MagSafe-kompatibel tunn plånbok som fästs på baksidan av telefonen.

Batteri

Batterierna i iPhone 12-modellerna kommer att vara 10 % större än de i iPhone 11 på grund av den extra förbrukning som 5G tar. iPhone 12 Pro och Pro Max lovar minst en timme längre på en enda laddning, men iPhone 12 minis batteritid är mer begränsad på grund av dess mindre storlek.

Färger. iPhone 12 mini och iPhone 12 kommer i det traditionella vita och svarta, men även blått, grönt och rött. Det finns även iPhone 12 lila Från och med den 23 april kommer den även att finnas i lila. iPhone 12 Pro och 12 Pro Max finns i blått, guld, grafit och silver.

iPhone 12 kan köpas hos Teknikhouseoch E-ville där även laddare till iPhone 12 finns.

Mer Nätbutiker