Allt du behöver veta om iPhone 11-telefoner

Allt du behöver veta om iPhone 11-telefoner
Nätbutiker

iPhone 11 efterträdde iPhone XR, och den har en 6,1-tums LCD-skärm, som Apple kallar en "Liquid Retina HD Display". Den har en upplösning på 1792 x 828 vid 326ppi, ett kontrastförhållande på 1400:1, max 625 nits ljusstyrka, True Tone-stöd för att justera vitbalansen till omgivande ljus och breda färgstöd för verklighetstrogna färger. Läs mer om iPhone på ReviewsBird.

Liksom iPhone XR före den och andra nyare iPhone-modeller, inkluderar iPhone 11 inte 3D Touch, utan använder Haptic Touch istället. Haptic Touch stöds över iOS, men den saknar beröringskänsligheten för 3D Touch-funktionen som Apple tidigare stödde.

“Hur stänger jag av min iphone 11?” Många frågade sig den frågan då de fick hem sin nya mobil eftersom den fungerar på ett annat sätt, så det gäller att ha lite tålamod. Dock tar man en skämpdum på samma sätt man alltid gjort.

Designmässigt har iPhone 11 ett glashölje som finns i sex olika färger: Vit, Svart, Gul, (PRODUKT) RÖD, Lila och Grön. Du hittar dessa modeller hos Dustin Home, Swappie och iPhonebutiken.

iPhone 11 ser inte mycket annorlunda ut från föregångaren iPhone XR, men vid tidpunkten för iPhone 11:s introduktion Apple den var gjord av det hårdaste glaset någonsin i en smartphone vid den tiden och erbjöd förbättrad vattenbeständighet (IP68), vilket har blivit standarden för iPhones, vilket ökar den totala hållbarheten. Rumsligt ljud ger en mer uppslukande ljudupplevelse, och Dolby Atmos stöds.

Även om det kanske inte matchar Apples senaste iPhones, skiljer kamerasystemet på iPhone 11 det från XR, där Apple introducerar en ny dubbellinskamera som var en förbättring jämfört med den tidigare enlinskameran. Kamerauppsättningen har en vanlig vidvinkelkamera och en ultravidvinkelkamera med ett 120-graders synfält. Till skillnad från de större Pro- och Pro Max-telefonerna i Apples senaste serie finns det ingen telekameralins på iPhone 11.

Apple säger att ultravidvinkelkameran fångar fyra gånger fler scener än standardvidvinkelobjektivet, vilket gör den idealisk för landskap, arkitektoniskt, skarpt med mera. Båda kamerorna arbetar tillsammans för att aktivera porträttläge för människor, husdjur, föremål och mer, en uppgradering jämfört med iPhone XR som endast stödde porträttbilder.

Kameragränssnittet på iPhone 11 övertogs med en mer uppslukande upplevelse som låter dig se och fånga området utanför ramen med hjälp av ultravidvinkelkameran, om så önskas. 2x optisk zoom ut stöds, liksom digital zoom upp till 5x.

Apple lade till ett nytt nattläge utformat för att använda iPhones bearbetningsmöjligheter och den nya bredkamerasensorn för att ta skarpa, tydliga, ljusa bilder även under mycket svaga ljusförhållanden, liknande Night Sight-läget på Google Pixel-enheter.

Nästa generation av Smart HDR utnyttjar maskininlärning för att ta mer naturliga bilder med förbättrade högdagrar och skuggor, och i iOS 13.2 introducerade Apple en Deep Fusion-funktion som använder avancerad maskininlärningsteknik för pixel-för-pixel-bearbetning av foton som optimera för textur, detaljer och brus. Allt som allt erbjöd iPhone 11 mycket förbättrade fotografiska möjligheter jämfört med XR och är fortfarande en kapabel fotoenhet två år senare.

4K-videoinspelning med utökat dynamiskt omfång är tillgängligt vid 24, 30 eller 60 fps, och båda kamerorna i iPhone 11 kan användas för att spela in video, med live swap tillgängligt med en enda touch.

Ett QuickTake-videoläge låter dig hålla ned avtryckaren i Camera-appen för att automatiskt spela in video med motivspårning, och en ljudzoomfunktion matchar ljudet från videoinramningen för mer dynamiskt ljud.

TrueDepth Camera-systemet på framsidan uppdaterades med en 12-megapixelkamera, vilket gör Face ID upp till 30 procent snabbare och kan arbeta från flera vinklar. För första gången lade den till stöd för 120 fps slo-mo-video, vilket gör att användare kan spela in slo-mo-selfies, även kända som "slofies". TrueDepth-kameran stöder även nästa generations smarta HDR för mer naturliga bilder, och den kan spela in 4K-video med 60 fps.

Inuti iPhone 11 finns ett A13 Bionic 7-nanometer-chip tillsammans med en tredje generationens neuralmotor. I sin introduktion sa Apple att A13 Bionic var det snabbaste chippet någonsin i en smartphone med 20 procent snabbare CPU och GPU än A12. Maskininlärningsacceleratorer i A13 tillåter CPU:n att leverera mer än 1 biljon operationer per sekund, och Neural Engine är snabbare än tidigare chips för foto- och videoanalys i realtid.

Inuti iPhone 11 finns ett A13 Bionic 7-nanometer-chip tillsammans med en tredje generationens neuralmotor. I sin introduktion sa Apple att A13 Bionic var det snabbaste chippet någonsin i en smartphone med 20 procent snabbare CPU och GPU än A12. Maskininlärningsacceleratorer i A13 tillåter CPU:n att leverera mer än 1 biljon operationer per sekund, och Neural Engine är snabbare än tidigare chips för foto- och videoanalys i realtid.

När det kommer till batteritid iPhone 11 en timme längre än iPhone XR. Den stöder upp till 17 timmars videouppspelning, upp till 10 timmars streamad videouppspelning och 65 timmars ljuduppspelning, även om den inte matchar batteritiden för vissa av Apples större iPhone-modeller. Snabbladdning är tillgänglig, men iPhone 12 och iPhone 13 kommer bara med en USB-C till Lightning-kabel, och därför krävs ytterligare utrustning för snabbladdning.

iPhone 11 har ett Intel-modemchip med Gigabit-klass LTE, 2x2 MIMO och LAA, Wi-Fi 6-stöd (802.11ax) med 2x2 MIMO, Bluetooth 5.0, Dual-SIM med eSIM och ett Apple-designat U1 Ultra Wideband-chip, vilket förbättrar rumslig medvetenhet och möjliggör bättre spårning inomhus. I iOS 13.1 fick chippet stöd för riktningsmedvetna förslag för AirDrop, så att du kan släppa filer till någon du riktar din iPhone mot. iPhone kan köpas i fysiska Apple-butiker eller nätbutiker.

Design

Liksom den tidigare iPhone XR har iPhone 11 en precisionsbearbetad aluminiumram i 7000-serien som sveper runt ett skåp helt av glas. Med sin 6,1-tumsskärm är iPhone 11 mellan 5,4-tums "mini" iPhone-modeller som iPhone 13 mini och Apples större modeller som 6,7-tums iPhone 13 Pro Max i storlek.

iPhone 11 pro har en kant-till-kant-skärm med snygga ramar och ingen hemknapp som har en skåra upptill för TrueDepth-kamerasystemet. Eftersom den använder en LCD istället för en OLED-skärm har iPhone 11 en något tjockare ram än Apples andra nyare OLED-baserade modeller.

Bortsett från skåran på toppen för Face ID-kameran, högtalaren och sensorn för omgivande ljus, är iPhone 11 helt en skärm..

Skalet till iPhone 11 är 150,9 mm högt, 75,7 mm brett och 8,3 mm tjockt, vilket är identiskt med den tidigare generationen av iPhone XR. Den väger 6,84 uns, också identisk med XR.

iPhone 11 storlek

Baksidan av iPhone 11 innehöll den mest betydande designändringen jämfört med XR tack vare tillägget av det dubbla kamerasystemet. iPhone 11 lade till en fyrkantig kamerabula som flyter in i resten av enheten. De två kameralinserna sticker ut något från baksidan av iPhone, eftersom kameraelementen är tjockare än iPhone-kroppen.

Apple-logotypen på iPhone 11 flyttades jämfört med tidigare iPhone-modeller. Den flyttade till mitten av enheten istället för mot toppen, en förändring som kan ha implementerats för en planerad tvåvägsladdningsfunktion som senare skrotades. Det bilaterala trådlösa laddningsalternativet skulle ha tillåtit iPhone 11 att användas iPhone 11 för att ladda andra iPhones, Apple Watch, AirPods och andra Qi-baserade enheter.

Mer hållbart glas

Enligt Apple vid tiden för enhetens introduktion var iPhone 11 gjord av det mest hållbara glaset någonsin i en smartphone vid den tiden, så i teorin borde den hålla bättre mot oavsiktliga stötar och fall än tidigare modeller. Den är dock fortfarande gjord av glas, så det är bäst att använda ett mobilskal, ett plånboksfodral för iPhone 11 eller ha AppleCare + vid oavsiktlig skada.

Apple säger att de använder en "dubbel jonbytesprocess" för att stärka fram- och bakglaset på iPhone 11.

Färger

iPhone 11 finns i sex färger, men Apple introducerade nya färger jämfört med den tidigare generationens iPhone XR. Den kommer i svart, grön, gul, lila, (PRODUKT) RÖD och vit, där Apple eliminerar de koraller och blå nyanser som iPhone XR fanns i.

Vatten- och dammbeständighet

iPhone 11 har en IP68 vattentät klassificering, vilket är upp från IP67 i den tidigare generationen av iPhone XR. Den beräknas överleva ett djup på upp till två meter (6,5 fot) i upp till 30 minuter. Två meter är dubbelt så mycket djup som iPhone XR, men mindre än vissa nyare iPhone-modeller.

Med en IP68-klassificering av vattentäthet kan iPhone 11 Pro Max motstå stänk, regn och kortvarig oavsiktlig vattenexponering, men avsiktlig vattenexponering bör undvikas. Apple varnar för att vatten- och dammbeständighet inte är permanenta förhållanden och försämras på grund av normalt slitage.

Apples garanti täcker inte vätskeskador på iOS-enheter, så det är bäst att vara försiktig när du utsätter iPhone 11 för vätskor. Starta om iPhone 11 om det retas.

Mer Nätbutiker