1 företag

Restauranger

...

  Restauranger

  Naturligtvis, när du inte känner för eller kan laga mat, kan du gå till en restaurang. Genom att besöka en restaurang undviker du inte bara att laga mat, utan du skapar också en mysig och avslappnad kväll med din partner, familj, vänner eller kollegor.

  I Sverige finns det många restauranger, och varje restaurang har sina egna kvaliteter. På grund av det stora antalet restauranger i vårt långsträckta land kan det vara svårt att välja en restaurang som passar dig perfekt.

  Ordet restaurang är ett mycket populärt namn i den nuvarande världen. Många människor tillagar inte sina måltider i sitt hem, de beställer alltid mat eller äter på restauranger. Restaurangen är en offentlig plats, som är öppen för alla för försäljning av mat och dryck till samtliga. Vi är på restaurangbesök och beställer mat från restaurangen. Men vi kanske ändå inte vet den verkliga innebörden eller definitionen av restaurang.

  Ibland tror många att restaurang och hotell är samma sak, och dess definition är också densamma. Det är inte sant, det lovar jag. Definitionen av hotell och restaurang skiljer sig från varandra.

  Vad är enrestaurang?

  Restaurangen är en allmän plats.  Gör mat och dryck på kommersiell basis. Den är öppet för alla, alla kan köpa förfriskningar, mat och dryck. Vem som helst kan få mat och dryck för pengar. Restaurangen erbjuder mat och dryck för att tillfredsställa gästerna.

  Faktum är att gästen tar en vila i restaurangen och betalar hyra för förfriskning, mat och dryck. Ordet restaurang kommer nämligen från ordet "Vila och hyra". "Rest & Rent" orden som består av ordet restaurang. Där gästen/klienten/personerna tar med sig mat och dryck.

  Många tror att hotell och restaurang är samma sak. Definitionen av restaurang och hotell är densamma. - Det stämmer inte. Hotell och restaurang är inte samma plats, sak och samma definition. Hotellet har boendesystemet för att tillbringa natten med mat- och dryckesfaciliteterna, men i restaurangen får du bara faciliteter för mat och dryck. Det finns inget boendesystem och faciliteter i restaurangen där man kan övernatta dag eller natt.


  Restauranger

  Historien säger oss att den allra första restaurangägaren tros ha varit en A. Boulanger, en soppförsäljare som öppnade sin verksamhet i Paris 1765. Skylten ovanför hans dörr annonserade restaurationer eller restauranger som hänvisade till de soppor och buljonger som finns inuti. Institutionen tog sitt namn från den skylten, och restaurangen utser nu en offentlig matplats på engelska, franska, holländska, danska, norska, rumänska och många andra språk, med vissa variationer. Till exempel på spanska och portugisiska kommer ordet att vara restaurante, på italienska är det ristorante, på svensk restaurang, på ryska restoran och på polska restauracia.

  Även om värdshus och vandrarhem ofta serverade betalande gäster måltider från värdens bord, eller table d'hôte, och drycker såldes på kaféer, var Boulangers restaurang förmodligen den första offentliga platsen där någon matgäst kunde beställa en måltid från en meny med ett urval av rätter . Boulanger drev en blygsam anläggning; det var inte förrän 1782 som La Grande Taverne de Londres, den första lyxrestaurangen, grundades i Paris. Ägaren, Antoine Beauvilliers, en ledande kulinarisk författare och gastronomisk auktoritet, skrev senare L'Art du cuisinier (1814), en kokbok som blev ett standardverk om fransk kulinarisk konst. Athelme Brillat-Savarin, en frekvent gäst, gav Beauvilliers kredit för att vara

  Ta en titt på restaurangerna vi har samlat i vår översikt nedan, och läs erfarenheter, åsikter, recensioner och klagomål från andra kunder för att få en bättre bild av dessa restauranger. Genom att läsa berättelser från andra människor kan du enkelt bestämma dig för om du vill äta på en viss restaurang eller om du vill gå någon annanstans. Har du besökt någon av dessa restauranger? Skriv din egen recension och berätta om dina erfarenheter!

  Före den franska revolutionen hade aristokratiska franska hushåll utarbetade kulinariska anläggningar, men eftersom revolutionen minskade antalet privata hushåll som erbjuder sysselsättning, fick många kockar och kockar arbete i restaurangkök eller öppnade sina egna matställen. År 1804 hade Paris mer än 500 restauranger som producerade de flesta av historiens stora kockar och skapade många kända rätter.

  Franska restauranger från 1800-talet

  Under Napoleontiden blev Palais-Royal, det pelargångsområde med träpaneler bredvid Louvren, platsen för många av Paris finaste restauranger. Menyn på Véry, en ledande restaurang på den tiden, listade ett dussin soppor, två dussin fiskrätter, 15 biffrätter, 20 fårköttsförrätter och dussintals tillbehör. Romanförfattaren Honoré de Balzac åt ofta på Véry och konsumerade stora mängder ostron, fisk, kötträtter, frukt, vin och likörer. Det var ett favoritställe för gourmetförfattaren Grimod de la Reynière, som ansåg att den var den finaste restaurangen i Frankrike.

  Véry absorberades 1869 av den närliggande Le Grand Véfour. Denna restaurang var fortfarande i drift på 2020-talet och ansågs vara en av de finaste restaurangerna i Frankrike. En annan framstående anläggning i 1800-talets Paris var Café Foy, senare kallad Chez Bignon, en favoritmatplats för den engelske författaren William Makepeace Thackeray och den italienske kompositören Gioacchino Rossini, som bodde i samma byggnad. Café de Paris, på Boulevard des Italiens, var den första av många restauranger i Paris och på andra håll som fungerade under detta namn. Andra favoritställen att äta på var Rocher de Cancale, på rue Montorgueil, känd för sina ostron och fisk, och restaurangen Durand, i hörnet av Place de la Madeleine och rue Royale, en favorit mötesplats för politiker, konstnärer och författare, inklusive författarna Anatole France och Émile Zola.

  Den mest kända av alla parisiska restauranger från 1800-talet var Café Anglais på Boulevard des Italiens i hörnet av rue Marivaux, där kocken Adolphe Dugléré lagade klassiska rätter som sole Dugléré (filéer pocherade med tomater och serverade med gräddsås). Med en fiskfond) och den berömda sura soppan Germiny. Den 7 juni 1867 serverade Café Anglais den nu berömda "Three Emperors Dinner" till tre kungliga gäster som besökte Paris för att delta i världsutställningen. Matgästerna inkluderade tsar Alexander II av Ryssland; hans son Tsarevich (senare tsar Alexander III); och kung Wilhelm I av Preussen, senare Tysklands första kejsare. Måltiden inkluderade grädde kycklingsuffléer (à la reine), sjötungafiléer, piggvar, kyckling à la portugaise (tillagad med tomater, lök och vitlök), hummer à la parisienne (runda, platta medaljonger glaserade med en gelatinmajonnäs). Blandning och omsorgsfullt dekorerade), ankungar à la rouennaise (kropparna fyllda med lever och pressade, presenterade på ett fat med benfria skivor av bröstet och de grillade benen och serverade med en rödvinssås innehållande purérad lever), ortolans (småvilt) fåglar på rostat bröd och åtta olika viner.