0 företag

Restauranger

...

  Restauranger

  Naturligtvis, när du inte känner för eller kan laga mat, kan du gå till en restaurang. Genom att besöka en restaurang undviker du inte bara att laga mat, utan du skapar också en mysig och avslappnad kväll med din partner, familj, vänner eller kollegor.

  I Sverige finns det många restauranger, och varje restaurang har sina egna kvaliteter. På grund av det stora antalet restauranger i vårt långsträckta land kan det vara svårt att välja en restaurang som passar dig perfekt.

  Ordet restaurang är ett mycket populärt namn i den nuvarande världen. Många människor tillagar inte sina måltider i sitt hem, de beställer alltid mat eller äter på restauranger. Restaurangen är en offentlig plats, som är öppen för alla för försäljning av mat och dryck till samtliga. Vi är på restaurangbesök och beställer mat från restaurangen. Men vi kanske ändå inte vet den verkliga innebörden eller definitionen av restaurang.

  Ibland tror många att restaurang och hotell är samma sak, och dess definition är också densamma. Det är inte sant, det lovar jag. Definitionen av hotell och restaurang skiljer sig från varandra.

  Vad är enrestaurang?

  Restaurangen är en allmän plats.  Gör mat och dryck på kommersiell basis. Den är öppet för alla, alla kan köpa förfriskningar, mat och dryck. Vem som helst kan få mat och dryck för pengar. Restaurangen erbjuder mat och dryck för att tillfredsställa gästerna.

  Faktum är att gästen tar en vila i restaurangen och betalar hyra för förfriskning, mat och dryck. Ordet restaurang kommer nämligen från ordet "Vila och hyra". "Rest & Rent" orden som består av ordet restaurang. Där gästen/klienten/personerna tar med sig mat och dryck.

  Många tror att hotell och restaurang är samma sak. Definitionen av restaurang och hotell är densamma. - Det stämmer inte. Hotell och restaurang är inte samma plats, sak och samma definition. Hotellet har boendesystemet för att tillbringa natten med mat- och dryckesfaciliteterna, men i restaurangen får du bara faciliteter för mat och dryck. Det finns inget boendesystem och faciliteter i restaurangen där man kan övernatta dag eller natt.


  Restauranger

  Den första restaurangägaren tros ha varit en A. Boulanger, en soppförsäljare som öppnade sin verksamhet i Paris 1765. Skylten ovanför hans dörr annonserade restaureringsmedel eller restauranger som refererade till soppor och buljonger som finns inuti. Institutionen tog sitt namn från den skylten, och restaurangen betecknar nu ett offentligt matställe på engelska, franska, nederländska, danska, norska, rumänska och många andra språk, med vissa variationer. Till exempel på spanska och portugisiska blir ordet restaurante, på italienska är det ristorante, på svensk restaurang, på ryska restoran och i polska restauracia.

  Även om värdshus ofta serverade betalande gäster måltider från värdens bord, eller table d'hôte, och drycker såldes på kaféer, var Boulangers restaurang förmodligen den första offentliga platsen där man kunde beställa en måltid från en meny med ett urval av rätter.

  Boulanger drev en blygsam anläggning; det var inte förrän 1782 som La Grande Taverne de Londres, den första lyxrestaurangen, grundades i Paris. Ägaren, Antoine Beauvilliers, en ledande kulinarisk författare och gastronomisk auktoritet, skrev senare L'Art du cuisinier (1814), en kokbok som blev ett standardverk om fransk kulinarisk konst. Beauvilliers fick ett rykte som en skicklig krögare och värd, och den franska aforisten och gastronomiska krönikören Jean-Athelme Brillat-Savarin, en frekvent gäst, krediterade Beauvilliers för att vara världens bästa inom sitt område.

  Vill du ha hjälp med att hitta de bästa restaurangerna i ditt område som verkligen är värda pengarna? Ta en titt på de restauranger vi har sammanställt i vår översikt nedan här på ReviewsBird och läs erfarenheter, åsikter, recensioner och klagomål från andra kunder för att få ett bättre intryck av dessa restauranger. Genom att läsa berättelser från andra människor kan du enkelt bestämma om du vill äta på en viss restaurang eller om du vill gå någon annanstans.

  Har du ätit middag eller lunch på någon av dessa restauranger? Skriv din egen recension och berätta om dina erfarenheter!

  Före den franska revolutionen upprätthöll aristokratiska franska hushåll utarbetade kulinariska anläggningar, men när revolutionen minskade antalet privata hushåll som erbjöd sysselsättning, hittade många kockar och kockar anställning i restaurangkök eller öppnade sina egna matställen. År 1804 hade Paris mer än 500 restauranger som producerade de flesta av historiens stora kockar och skapade många kända rätter.

  Franska restauranger under 1800-talet

  Under Napoleontiden blev Palais-Royal, det kolonnklädda, trädkantade området intill Louvren, platsen för många av de finaste restaurangerna i Paris. Menyn på Véry, en ledande restaurang i eran, listade ett dussin soppor, två dussin fiskrätter, 15 nötköttförrätter, 20 fårkött aptitretare och dussintals sidrätter. Författaren Honoré de Balzac åt ofta på Véry och konsumerade enorma mängder ostron, fisk, kötträtter, frukt, viner och likörer. Det var ett favorittillhåll för gourmetförfattaren Grimod de la Reynière, som ansåg det vara den finaste restaurangen i Frankrike.

  Véry absorberades 1869 av den närliggande Le Grand Véfour. Denna restaurang var fortfarande i gång på 2020-talet och ansågs vara en av de finaste restaurangerna i Frankrike. En annan enastående Paris-anläggning på 1800-talet var Café Foy, senare kallad Chez Bignon, ett favoritmatställe för den engelska författaren William Makepeace Thackeray och den italienska kompositören Gioacchino Rossini, som bodde i samma byggnad. Café de Paris, på Boulevard des Italiens, var den första av många restauranger i Paris och andra platser som har verkat under detta namn. Andra favoritrestauranger var Rocher de Cancale, på rue Montorgueil, känd för sina ostron och fisk, och Restaurant Durand, på hörnet av Place de la Madeleine och rue Royale, en favoritsamlingsplats för politiker, konstnärer och författare, inklusive författare Anatole France och Émile Zola.

  Den mest kända av alla 1800-talets Paris-restauranger var Café Anglais på Boulevard des Italiens i hörnet av rue Marivaux, där kocken, Adolphe Dugléré, gjorde klassiska rätter som sole Dugléré (filéer pocherade med tomater och serverade med en gräddsås med fiskbuljong) och den berömda syrasoppa potage Germiny. Den 7 juni 1867 serverade Café Anglais den nu berömda "Three Emperors Dinner" till tre kungliga gäster som besökte Paris för att delta i den universella utställningen. Restaurangerna inkluderade tsar Alexander II av Ryssland; hans son Tsarevich (senare tsar Alexander III); och kung Vilhelm I av Preussen, senare Tysklands förste kejsare. Måltiden innehöll souffléer med gräddkyckling (à la reine), tungfiléer, piggvar, kyckling à la portugaise (tillagad med tomater, lök och vitlök), hummer à la parisienne (runda, platta medaljonger glaserade med gelatin-majonnäs). blanda och omsorgsfullt dekorerade), ankunger à la rouennaise (kropparna fyllda med lever och pressade, presenterade på ett fat med benskivor av bröstet och de grillade benen och serverade med en rödvinssås innehållande purerad lever), ortolaner (småvilt) fåglar) på rostat bröd och åtta olika viner.