Vilka skidkläder behövs till skidåkning? Håll dig varm på skidresan!

Vad är skidkläder?

Om vi ska prata om vilka nätbutiker som säljer skidkläder måste vi först och främst ha klart för oss vad skidkläder egentligen är. Trots att namnet är rätt så beskrivande, är det en stor skillnad mellan vanliga vinterkläder och skidkläder. Skidkläder är något som används inom snowboard, längdskidåkning och slalom och täcker i normalt sett hela kroppen, antingen som en skidoverall eller som ett skidset med tillhörande jacka och skidbyxa. Redan på 1900-talet började man använda skidkläder, och den allra första skidoverallen togs fram 1948 av elitskidåkaren och italienaren Emilio Pucci. Skidkläderna har dock förändrats rejält under dessa 80 år och är idag specialanpassade för att stå emot både väta och snö, samt att de ofta är specialtillverkade utgående från skidåkarens kropp.

Vad är fördelarna med skidkläder?

Om du ska ge dig ut i backen kan du givetvis använda vanliga vinterkläder, men det kan vara fördelaktigt att använda speciella skidkläder eftersom de allt som oftast är utrustade med specialgrejer. Det går även att anpassa sina skidkläder utgående från åkandet, men oftast är kläderna utrustade med vattentäta fickor för både plånbok och och mobil, samt en skild ficka för liftkortet.

Skidning kommer heller inte endast i en variant, så varför skulle skidkläderna göra det? Det finns helt olika kläder beroende på om man ska utföra nedförsåkning eller om man är ute efter längdskidkläder.

Vilka plagg är skidkläder?

När du tänker på skidkläder tänker du kanske antingen jacka och byxor, eller en overall, men det är så mycket mer än bara det. För att få en så bra erfarenhet i skidspåret som möjligt måste man tänka på helheten. Visserligen behöver man inte tänka på skor eftersom man alltid kommer ha ett par pjäxor på fötterna, men man måste ha ett varmt underställ, bra handskar som tål kyla men ändå är bekväma och en mössa som inte flyger av vid första vindpusten.

Att frysa kan vara det absolut värsta man kan göra och därför är ett kvalitativt underställ så viktigt. Många gillar att använda ull både på understället och strumporna men det finns visserligen många material att välja mellan. Viktigt att även tänka på är fukten, det lagret som ligger närmast kroppen ska kunna transportera fukt, så man inte blir kall då man svettas.

Var ska man köpa skidkläder?

Om du är ute efter ett nytt skidset att prova i vinter kan du pusta ut, för du har hittat rätt. Vi kommer här på ReviewsBird hjälpa dig på alla sätt vi bara kan. Här kan du gratis läsa recensioner som är skrivna av andra skidåkare, men du ska heller inte glömma att läsa vår blogg där du kan få en massa tips.

Vi vet redan hur stor djungeln av nätbutiker är, så innan man börjar hitta de perfekta skidkläderna kan man lägga upp en plan för sig själv. Vill man endast ha montec skidkläder, eftersom de är otroligt kända? Eller har man kanske inte så hög budget och är däremot ute efter billiga kläder? Efter att man gjort sin efterforskning och hittat vilket märke man vill köpa från, och vilken budget man har kommer man till den roliga delen, att välja nätbutik.

About You - Nätbutik som säljer kläder från mer än 1 000 olika varumärken. De säljer allting från coola öronmuffar du kommer kunna använda under skidresan till sneakers man sent kommer glömma. De har ett stort urval kläder för både kvinnor och män och enligt dem själva erbjuder de alltid extra bra priser och leveranser som går extra snabbt. Eftersom About You har ett så brett sortiment hittar du garanterat skidkläder hos dem, och säkerligen mycket mer.

Nelly - Det ledande e-handelsföretaget i Norden när det kommer till kläder och skönhet är Nelly. Hos dem går det att köpa deras egna märke och kläder från internationella kläder. De har valt att ha kvinnor mellan 15 - 25 år som deras målgrupp, men ska vi vara helt ärliga kan vem som helst handla hos dem. Nelly har en mer party stil och inte lika mycket kläder för friluftsliv, så du hittar sannerligen något hos dem inför ditt afterski-party

About You och Nelly är bara för att nämna två företag som säljer kläder, både vanliga och vintagekläder. Trots att de är helt olika företag har de en sak gemensamt, både företagen finns inne här på ReviewsBird vilket betyder att det är fritt fram att både läsa och skriva recensioner om dem.

Tro inte att det bara är dessa två företag som finns här på ReviewsBird. Nej nej, det finns en hel drös företag som du kan läsa mer om här hos oss.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare