Så tillagar du pommes i din airfryer

Så tillagar du pommes i din airfryer
Nätbutiker

Om du letar efter en enkel sidorätt att kombinera med dina vegoburgare i helgen, är dessa pommes precis rätt för dig! Jag vet. Jag vet. När det kommer till att grilla sidorätter gillar jag också vanligtvis mest sallader eller majskolvar, men ibland känner jag ett sug efter något knaprigt och salt som inte ens den bästa sommarsalladen kan tillfredsställa.

För detta tillfälle passar just airfryers perfekt in. Du behöver bara en liten skvätt olja för att göra perfekta och krispiga pommes i din airfryer. Som ett resultat av detta blir dina pommes mycket hälsosammare än vanliga traditionella pommes.

Dethär är goda nyheter för Daniel och mig, eftersom vi har tillrett (och ätit) dessa airfryer-pommes på repris på den senaste tiden. Efter allt detta pommes-ätande har vi tagi fram pommes som rankat bäst i test i airfryers hos oss. Dessa pommes kräver endast 3 grundläggande ingredienser och de kan tillredas på nolltid. Färska direkt ur airfryern är de varma, krispiga och väldigt beroendeframkallande. Prova dem en gång och du är fast. På ReviewsBird kan du läsa spännande artiklar om mat och dryck och hitta återförsäljare som säljer airfryers. Skaffa din airfryer på enklaste sätt, beställ online!

Hur tillagar man pommes i en airfryer

När du är redo att göra dina pommes är detta stegen vi rekommenderar att följa:

Börja med att hacka den mängd potatis du önskar. Sikta på att de alla ska vara skärda i liknande storlekar. På så sätt kommer de alla att tillagas i samma hastighet. Jag rekommenderar inte att du skalar din potatis - skalet hjälper dem att bli krispiga under tillagningen. När du har hackat potatisen till klyftor, släng dem alla tillsammans med lite olivolja och salt.

Koka sedan den första portionen. Fördela den skivade potatisen i ett enda lager i airfryer-korgen med lite mellanrum. Kom ihåg att inte fylla ut airfryer korgen för mycket, lämna lite utrymme mellan potatisarna. Utrymmet gör att den varma luften kommer i kontakt med alla sidor av klyftorna, vilket är det som gör dem gyllenbruna och krispiga. Luftstek dem i 180 grader i 12 till 15 minuter, vänd dem halvvägs igenom tillredning. Ta ut dem när de är knapriga och bruna i kanterna.

Upprepa med den återstående potatisen, koka så många satser som behövs för att ge klyftirna tillräckligt med utrymme i airfryer korgen.

När du har tillagat klart den sista portionen pommes, lägg tillbaka alla pommes i airfryer-korgen (du behöver inte oroa dig för utrymme mellan varje potatis denna gång) och luftfritera dem i 1 till 2 minuter för att värma upp och snabbt fritera till den pommes du tidigare har tillagat i airfryern. När alla pommes är krispiga, ta ut dem och njut av din krispiga pommes!

Tips för perfekta airfryer pommes

Tillred dina pommes i omgångar. Det är viktigt att du fördelar potatisen i ett lager i airfryer-korgen och att du lämnar ett litet mellanrum mellan varje. Om det är för trångt kommer potatisen att ånga inne i airfryern och detta leder till att potatisarna inte blir lika knapriga. För att ge dem tillräckligt med utrymme kommer du förmodligen att behöva tillaga dina pommes i etapper.

Är dina pommes inte knapriga när du tillagat dem klart i din airfryer? Lägg in dem i din airfryer igen. Den exakta tidpunkten kan variera beroende på just din airfryer. Jag rekommenderar att du kontrollerar din första omgång vid 12-minutersmarkeringen och justerar din timing baserat på hur de ser ut då. Om de fortfarande inte är krispiga, fortsätt att koka tills de är knapriga.

När det kommer till skicklighet är smak viktigare än utseende. Jag har upptäckt att mina airfryer-pommes börjar se färdiga ut innan de faktiskt är färdiga. Smaka av en pommes från varje sats för att se till att den är mjukare inuti och krispig på utsidan innan du går vidare till en ny sats.

Kasta ihop alla pommes frites i airfryern när du har tillrett dem klart. Eftersom du ska jobba i etapper behöver en del av klyftorna sitta ett tag innan du tillrett klart. Ingen gillar kalla, totalt mjuka pommes, så släng alla pommes fritesen i din airfryer tillsammans (du behöver inte oroa dig för utrymme den här gången) i 1 till 2 minuter innan du äter. Detta steg kommer att värma upp pommesen från de tidigare satserna och göra dem snygga och krispiga. Mums! Exempel på ställen du kan köpa Airfryers på är MediaMarkt.se och Elgiganten.se.

Serveringsförslag för Air Fryer-pommes

Dessa airfryer tillredda pommes är ett trevligt mellanmål eller förrätt. Servera dem enkelt med salt och peppar, eller garnera med färska örter, chilipulver, vitlökspulver eller lökpulver. De fungerar också fantastiskt med dippsås! Jag älskar dem med ketchup och senap, men de är också läckra med andra såser såsom chipotlesås, bearnaise sås eller vegansk ost.

Naturligtvis är dessa airfryer frites också ett bra tillbehör. Kombinera dem med ett av dessa airfryer recept för en rolig men supergod måltid:

  • Vego Burgare
  • Portobellosvampburgare
  • Black Bean Burger
  • BBQ Jackfruktsmörgås

Mer Nätbutiker