Hur du få till perfekt friterade pommes med din airfryer på 15 minuter

För dig som letar efter det perfekta tillbehöret till din vegoburgare, har vi hittat de bästa pommes fritesen för dig. Ja, det råder ingen tvekan om att grillad majskolvar och sallader passar utmärkt till en burgare, men ibland vill man ha den underbara knapriga potatisklassikern. Det är också extra lockande med tanke på hur få ingredienser du behöver och hur lite tid det tar. Och allt du behöver är en airfryer, en lätt klick olja och din favoritkrydda. Som ett resultat får du läckra och krispiga pommes frites, som vanligtvis är något nyttigare än de du får friterade, och hemlagad mat smakar alltid bättre. Nu är du nästan redo att njuta av din hamburgare!

Vanligtvis kräver pommes frites endast 3 grundläggande ingredienser och de är klara på nolltid. Färska ur fritösen är de varma, krispiga och totalt beroendeframkallande. Prova dem en gång och du kommer att bli fast. Letar du fortfarande efter en airfryer? Kolla in vår bäst i test i airfryers. På ReviewsBird kan du läsa spännande artiklar om mat och dryck och hitta återförsäljare som säljer airfryers. Skaffa din airfryer på enklaste sätt, beställ online!

Hur man gör airfryer pommes frites

Tvätta först din potatis noggrant och skär den. Försök att skära dem till samma storlek, cirka 1/4 tum tjocka. På så sätt blir de jämnt tillagade och är klara samtidigt. Du kan skippa att skala potatisen, det sparar inte bara tid, utan ger också ett fantastiskt gyllene och krispigt resultat. Lägg potatisbitarna i airfryern i 12 - 15 minuter i ca 190 grader. Kom ihåg att skaka och vända potatisen då och då. Och när du tar ut dem kan du njuta av chips och använda pommes frites.

Behöver du göra mer än en portion, men luftfriteraren tillåter bara ett litet antal åt gången? Inga problem, du kan förbereda flera portioner efter varandra och när alla är färdiga kan du lägga tillbaka alla dina pommes frites i airfryer-korgen och låta dem steka i 1-2 minuter. Detta kommer att värma upp de portioner du förberedde i början som kanske redan är lite kalla vid det här laget. Och voila, du har färska hemgjorda pommes frites till din hamburgerfest.

Bästa tipsen på airfryer pommes frites

Kom ihåg att kvantitet kommer att påverka kvaliteten när det kommer till fritöser. Det är därför klokt att ha tålamod och tjäna mindre åt gången. Se till att det är tillräckligt avstånd mellan bitarna, så att alla har möjlighet att få jämn täckning av varmluft. Lagar du för många på en gång kommer det alltid finnas några som blir halvkokta, mjuka och mosiga. Om du ska använda till exempel 2 rödbruna potatisar ska du testa att göra tre omgångar.

Vi vet att alla fritöser och potatis är olika och det är klokt att ha det i åtanke när man lagar maten. Lita inte 100% på alla recept, ibland behöver vissa saker mer eller mindre tid. Det är därför lämpligt att följa processen. Om airfryer piper och potatisen inte är krispig ännu, ge dem bara lite mer tid och fortsätt tillaga tills önskat resultat.

När det kommer till slutresultatet är smak viktigare än utseende. Ibland ser potatisen färdig ut utan att vara. Därför kan du snabbt ge din rätt ett smakprov och utifrån det kan du själv avgöra om du är nöjd med resultatet ännu eller inte.

Som tidigare nämnt, om du gör flera satser kan du enkelt värma upp alla till slut. Utsökt! För fler recept eller mer inspiration till måltider kan du gå in på Bakeren og Kokken, Rema 1000 eller Godtlevert.

Förslag på servering av Air Fryer pommes frites

Airfryer bäst i test Pommes frites är superkul mellanmål eller förrätt. Servera dem helt enkelt med salt och peppar, eller garnera dem med färska örter, chilipulver, paprikapulver, vitlökspulver eller lökpulver. De är även underbara med dippsås och färsk dill! Som sås kan du prova ketchup och senap, men de är goda med mer otraditionella val som chipotlesås, chimichurri eller vegansk ost.

Naturligtvis är dessa airfryer frites också ett bra tillbehör. Kombinera dem med ett av dessa airfryer recept för en rolig, utsökt måltid:

- Bästa Veggie Burger
- Portobellosvampburgare
- Burger med svarta bönor
- Krispig blomkål Po' Boy Sandwich
- BBQ Jackfruktsmörgås

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare