Tips på snygga märkesskor att snöra på dig innan du glider ut på gatan

Den här artikeln här på ReviewsBird handlar om märkesskor. Vad är det och vad är skillnaden mellan märkesskor och vanliga skor? Löns det att köpa märkesskor och varför i så fall? Läs vår artikel för att lära dig mer!

Märkesskor: är det värt pengarna?

Hur vet man att ett par skor är märkesskor? Vad är skillnaden på ett par skor från ett billigare märke och på ett par skor från ett välkänt märke som till exempel ett par Gant skor? Även om skoparen utseendemässigt liknar varandra finns det andra skillnader än priset. Förutom den välkända ryktet och imagen är det också skillnad på skornas egenskaper. Lönar det sig verkligen att betala extra för image?

Experterna, som forskat i detta säger att det oftast faktiskt lönar sig att betala mer för märkesskor. Dock har experterna inte alls fokuserat på rykte eller image, och inte heller på utseende. Deras utlåtande baseras på fakta om hållbarhet och kvalitet.

Märkesskor är dyrare än andra skor på grund av två saker, den första är att skon är tillverkad av bättre material, med större noggrannhet och välbetänkt design vilket ofta resulterar i snygga skor. Märkesskor tillverkas också i fler arbetsmoment och således blir den slutgiltiga produkten med genomtänkt och är i bättre kvalitet. Den andra saken är själva märket. Man kan säga att märkesskor är en noga utformad helhet där märket, designen och kvaliteten går hand i hand.

Billigare skor är ofta massproducerade och gjorda i ett billigare material. De kan kännas väldigt bra i början men när de är i användning slits de fort och går lättare sönder än märkesskor. Ofta är märkesskor i långa loppet också mer bekväma eftersom materialet inte slits lika fort. Märkesskor brukar dessutom vara länge i mode.

Enligt experterna är det alltså lönsamt att köpa ett par märkesskor eftersom de är mer hållbara och hålls bra, det vill säga går att användas längre, vilket kan resultera i att märkesskor i långa loppet kan vara billigare än att köpa ett par förmånligare skor varje säsong.

Populära märkesskor

Det finns märkesskor inom alla olika typer av skor, sneakers, träningsskor och skor utformade för våra nordiska väderförhållanden och naturligtvis ska vi inte glömma de vackra högklackade skorna av välkända modehus och designers.

Idag kan du hitta massvis av olika märkesskor i en nätbutik. Nätbutiker som Asos, About You och Min fot har samlat de bästa märkesskorna på ett ställe. Ett stort utbud finns också hos Zalando skor. Om du är osäker på storleken erbjuder dessa nätbutiker även storleksguider så att du lättare ska hitta den rätta storleken.

Sneakers

Det säljs miljontals sneakers världen över varje år. De mest populära kommer från märket Nike som verkligen äger topp 5 listan över årets mest sålda sneakers modeller. Bara en modell av Adidas sneaker ryms med på listan förutom Nike.

Andra populära märkesskor i sneakers kommer från märken som Converse och Reebok. Ser man på de senaste åren har också sneakers från Timberland, Gucci, Fila och Skechers varit populära.

Träningsskor

När det kommer till träningsskor är det ganska samma märkesskor som man hittar högst upp på topplistan. Där hittar man Nike, Adidas och Reebok men även New Balance och Asics är populära märkesskor inom träningsskor.

Klackar

De mest populära märkesskor för dam med klackar för kvinnor kommer från kända designers och modehus som bland annat Jimmy Choo och Manolo Blahnik och andra tidlösa och klassiska märken som Chanel, Gucci, Christian Louboutin, Valentino Garavani och Saint Laurent.

Märkesskor som passar Skandinavisk väderförhållanden

Det finns flera märkesskor som är utformade och gjorda för våra förhållanden och företag som är grundade i Norden.

ECCO

ECCO är ett danskt familjeföretag som erbjuder skor till dam, herr och barn. Ecco skor är en utmärkt kombination av komfort teknologi och premiumläder. Skorna av läder passar utmärkt till våra väderförhållanden. Förutom att ECCO skorna är av högsta kvalitet så har de även en bra passform och stödjer foten.

Palladium

Palladium skor fick faktiskt sin början från en tillverkare av däck på 1920-talet. Palladium skor ska klara av tuffa förhållanden, på vandringar i olika underlag samt olika väderförhållanden.

Nilson skor

Nilson skor är inte ett märke i sig utan i första hand är företaget Nilson Shoe Group en återförsäljare av klassiska läderskor i bra kvalitet. Sortimentet säljs i många olika butiker och erbjuder ett stort urval av både skor för dam och herr skor.

Björn Borg skor

Björn Borg är ett modemärke som grundades i Sverige år 1984. Namnet har företaget fått efter den världsberömda tennisspelaren Björn Borg. Företaget erbjuder sportiga och moderna kläder i en tidlös design. Björn Borg skor är trendiga, sportiga och stilrena och ska få dig att känna dig både attraktiv och aktiv.

Vilka märkesskor du än väljer så är skons första uppgift att skydda dina fötter och kännas bekväma på din fot och naturligtvis kan du också gilla skorna du har på fötterna!

Av Mikaela