Vilka är de hetaste 80-tals modetrenderna? Se mer 80-tals kläder här!

För varje vecka som går tillkommer det en ny trend. Det kan antingen vara något helt galet och nytänkande, eller så har ungdomarna hittat de kläder som föräldrarna bar under 80-talet och plötsligt blir det en trend. Trots att tiden rusar framåt finns det ett intresse att bära kläder från andra årtionden. Inom begreppet 80-tals kläder finns det många plagg som kanske dyker upp i huvudet, men främst tänker många troligtvis på de stora 80-tals frisyrerna och alla neon kläder.

Nedan kommer vi att gå mer in på var du kan hitta denna typen av kläder om du är ute efter det, men även så mycket mer. Du kommer få tips om var du kan läsa recensioner och även var du här på ReviewsBird kan lämna dina egna omdömen om företag.

Hur klädde man sig på 80-talet?

Både kläderna man hade på 70- och 80-talet var alldeles unika, och det är troligtvis orsaken till varför de finns kvar ännu idag. Ett ord som man kan använda för att beskriva både kläderna och accessoarerna på 80-talet är stort. Man skulle tupera sitt hår att det blev stort och burrigt och sedan slänga på några stora smycken. På tal om håret gillade många att ha långt och utsläppt hår så att de sedan kunde lägga i några neonfärgade slingor. Som ni kanske hör var 80-talet sannerligen lite galet, men så omtyckt.

Om vi kollar mer på kläderna som folk bar, som för övrigt ännu idag kan köpas i många nätbutiker eftersom alla neonfärger verkligen kommit tillbaka. Puffiga ärmar och axelvaddar är det som gäller för en 80-tals stil. Till det kan man använda kavaj, oavsett om man är man eller kvinna och glöm heller inte att lägga några riktigt stora örhängen i öronen. Byxorna man hade skulle gärna vara stentvättade jeans och för att göra hela looken till en helhet skulle man lägga på ett par gympaskor eller neonfärgade högklackade skor på fötterna.

Sminket på 80-talet skulle bestå av en sak till stor del, nämligen färg. Både ögonskuggan och läppstiftet skulle vara turkos, lila, rosa, mintgrön….ja ni fattar. Såklart skulle även sminket vara sammanhängande med hela looken, kanske samma färg på läpparna och skorna?

80-tals kläder idag

När du tänker på dessa ovan nämnda plagg känner du kanske igen dem, eftersom du såg dem under din senaste shoppingrunda. Ja, det råder inga tvivel om att du väldigt enkelt inne på Na-KD kan hitta ett par stentvättade jeans eller en neonfärgad topp inne hos Gina Tricot. Om man vill börja bära en stil som är 80-tals inspirerad behöver man inte gå all in, utan man kan börja sakta men säkert med kanske en ny frisyr eller många färgglada armband. Det är även fullt möjligt att kombinera stilar. Du kan kanske ha 70-tals kläder upptill medans du bär ett par moderna byxor, och det är det som gör kläder så otroligt häftigt.

Hitta den rätta butiken

Om du ska spendera dina pengar, oavsett om det är på mat, kläder eller vad som helst vill du inte känna att du ödslat pengar. Visst är det inte möjligt att bli nöjd för varje köp man gör, utan blir kommer man naturligt nog bli missnöjd. Dock finns det saker man kan göra för att själva öka sina chanser att bli nöjd, och även hjälpa andra få goda erfarenhet, och det är givetvis med recensioner. Genom att läsa en recension på endast några få meningar kan man ändra sin åsikt helt och hållet.

Glöm nu inte att lägga några minuter på att läsa recensioner här på ReviewsBird, eftersom de kan hjälpa dig inför köpet av gymkläder eller de galna oktoberfestkläderna.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare