Dags för oktoberfest igen! Vad ska man ha för kläder på oktoberfest?

Du har kanske fått en inbjuda att gå på en oktoberfest, eller ska du rent av åka ned till Tyskland för att ordentligt fira oktoberfest? Om du ska på gå denna typen av fest kanske du har många frågetecken. Oroa dig inte, vi kommer att hjälpa dig hitta rätt typ av kläder för tillställningen, men även hjälpa dig hitta nätbutiker som säljer oktoberfestkläder. För att veta vad vi ska köpa för typ av kläder måste vi först ha klart för oss vad en oktoberfest egentligen är.

Vad är oktoberfest?

Oktoberfest är en fest som ordnas i oktober, exakt vad namnet tyder. Det är en traditionell ölfestival som kommer från Tyskland, var den ännu alla år firas i slutet på september och början på oktober. Den absolut första festen ordnades redan år 1810 så vi kan lugnt sagt säga att oktoberfest har kommit att bli en tradition. Festligheterna pågår i sexton dagar och oktoberfesten har faktiskt kommit att bli världens största folkfest.

Om man ser en bild på oktoberfesten ser man två saker, tält och besökare. På tillställningen använder man speciellt stora tält, varav vissa av dem kan ta upp till två månader att resa. Totalt finns det 14 stora och 15 mindre tält på området, samt cirka 100 000 sittplatser. All ölutskänkningen sker i särskilda tält som rymmer upp till tiotusen gäster. Själva festområdet är 31 hektar stort och på festen arbetar det 12 000 människor, så detta är verkligen en stor tillställning.

I världen finns det många andra plaster som årligen ordnar oktoberfester, varav flera stora städer i Sverige brukar göra det.

Vad kännetecknar en oktoberfest?

Även fast den riktiga festen hålls i Tyskland har såklart inte alla möjligheten att åka dit, så många väljer att fira oktoberfest här hemma i Sverige. Tillbaka till den riktiga oktoberfesten, vad är det som kännetecknar en oktoberfest? Jo, givetvis dricks det öl, massa liter öl. Det dricks så mycket alkohol att arrangörerna på festen har ett område med ett särskilt sjukhus för att omhänderta berusade och skadade människor. För att gå in på lite roliga toner är kläderna något som utmärker en oktoberfest. Det är vanligt att kvinnorna brukar bära en speciell oktoberfestklänning medans männen brukar bära lederhosen vilket kort sagt är korta byxor gjorda av läder.

Då man firar oktoberfest, hemma eller på den riktiga plasten bör man definitivt njuta av oktoberfest mat i form av tyska godheter. Bratwurst, surkål och flammkuchen är bra för att nämna tre rätter man kan äta under festligheterna.

Var kan man köpa oktoberfestkläder?

Kläderna man bär på festen är inte direkt den typen av kläder som många av oss bär dagligen. Så att hitta speciella oktoberfestkläder är inte alls lika enkelt som att hitta helt vardagliga kläder. Dock ska du inte oroa dig, här på ReviewsBird får du hjälp oavsett om du är ute efter oktoberfestkläder eller 80-talskläder.

Hur kan ReviewsBird hjälpa mig? Jo, här inne på sajten finns det en massa företag att göra en djupdykning inom. Inte nog med att du får en liten introduktion till dem alla, kan du läsa recensioner som är skrivna av personer som redan handlar hos ett visst företag. Låt oss ta AliExpress som exempel, de är ett otroligt stort företag med miljontals produkter så det är inte konstigt om du vill läsa en recension om dem innan du handlar hos dem. Dock finns det många fördelar med att ha ett stort sortiment, och du hos AliExpress har du möjligheten att köpa allting från kläder inför oktoberfesten till gymkläder.

Om det råkar vara så att du redan har handlar hos ett företag, varför inte då lämna en egen recension här inne hos oss? Givetvis är det gratis att både läsa och skriva omdömen här.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare