2 företag

Förnybar energi

...

  Förnybar energi

  Förnybara energikällor som sol-, vind- och vattenkraft är en viktig del av energibranschen och ger ett betydande bidrag till ett mer miljövänligt Sverige. Naturgas, olja och kol är energikällor som har använts flitigt tidigare, men som nu används allt mindre. Grön energi har blivit ett mycket populärt alternativ och många väljer att byta energikälla för att bidra i kampen för miljön, trots att förnybara energikällor ofta är lite dyrare. Men vad ska man annars tänka på när man väljer energikälla? Kommer ökningen av mina månatliga utgifter att kompensera miljön på sikt?

  Har du hört talas om "Global Warming" och "Climate Change?". Bland relevanta ämnen har dessa varit en del av nyheterna på sistone. Anledningen är att många forskare tror att vår jord gradvis värms upp, och vissa tror att mänskliga aktiviteter är en av orsakerna. Denna uppvärmning tros ske på grund av att vi eldar fossila bränslen som olja, bensin, kol och naturgas. Vid förbränning frigör dessa bränslen flera gaser, inklusive en hel del koldioxid (CO2). Vi kallar dessa gaser för "växthusgaser" eftersom de fungerar som ett täcke runt jorden och fångar värmen från solen. Utan detta täcke av växthusgaser skulle mer av solens värme fly ut i rymden och inte orsaka global uppvärmning.

  Växthusgaser

  Det kanske låter som ett roligt namn, speciellt eftersom konceptet egentligen inte har något med växthus eller gas att göra! Namnet hänför sig dock till de varma glashusen där vi odlar växter. Dessa byggnader kallas växthus eftersom de är fyllda med gröna växter. Växthusgaser är gaser som bland annat kan leda till ökade temperaturer på jordklotet.


  Förnybar energi

  Hur man väljer rätt energiform, och framför allt hur man väljer ett pålitligt företag som erbjuder den energikälla som perfekt passar mina behov, samtidigt som jag ger mig den bästa kundservicen till det mest överkomliga priset. Läs omdömen från andra energianvändare för att få hjälp med att fatta rätt beslut när du ingår ett nytt elavtal. Dessa kunder har praktisk erfarenhet av att använda grön energi och delar med sig av sina åsikter. Har du några personliga erfarenheter? Dela dina åsikter och skriv en recension här med oss på ReviewsBird!

  Låt oss titta på hur det fungerar:

  Glas, som du vet, tillåter ljus att passera fritt. Det är därför vi använder den för fönster - så att vi kan titta ut och låta solen skina in. När ljusenergin passerar genom glaset och studsar runt inuti, förlorar den energi och förvandlas till värme. Värme passerar inte genom glas lika lätt som ljus gör; därför fastnar det, byggs upp snabbt och rummet blir varmt. Forskare är oroliga för att denna växthuseffekt händer på vår planet.

  Att använda bensin som bränsle för våra bilar och bränna gas, kol, olja och andra material för att göra våra hem bekväma släpper ut växthusgaser. Dessa gaser inkluderar koldioxid, metan och vattenånga. När gaserna byggs upp i vår atmosfär fångas mer värme och jordens temperatur stiger gradvis.

  Att använda mindre energi är ett sätt vi alla kan bidra till att minska mängden växthusgaser i vår atmosfär. Att till exempel cykla, dela en resa till skolan eller jobbet eller köpa ett elfordon hjälper till att minska användningen av fossila bränslen. Att använda gas eller olja för att värma ditt hem hjälper också till att minska dessa växthusgaser genom att sänka termostaten under vintermånaderna till en mer energieffektiv inställning som 65–68 ° F, det vill säga lite under 20 grader C.

  Kol är ett riktigt coolt kemiskt grundämne och är det sjätte vanligaste grundämnet i universum! Det är icke-metalliskt och är viktigt för allt liv på jorden. Nästan alla molekyler av levande organismer innehåller kol.

  Du har förmodligen sett kol i sin rena form som grafit eller diamanter, och i sin mindre än rena form, klumpar av kol, den vanligaste formen av kol. Människor har uppmärksammat kol sedan de mycket tidiga tiderna när grottmän gjorde bål. Den svarta röken skulle lämna sot i grottornas tak. Den svarta röken orsakas av de oförbrända fläckarna av kol.

  Kolatomer kombineras fritt med andra element. Kolet i växter slutar kombinera med väte, syre och andra element för att bilda maten vi äter.

  En av dess former är som koldioxid i atmosfären - en gas som inte har någon färg så att du inte kan se den och ingen lukt, så du kan inte lukta den heller. En koldioxidmolekyl består av en kolatom (symbol = C) och två syreatomer (symbol = O). "di" före oxid indikerar två syreatomer. Därför representeras koldioxid av den kemiska symbolen CO2.