Spela med stil och komfort. Uppgradera till en förstklassig gamingstol!

Har du som spelare någonsin tänkt på hur många timmar du spenderar med din favorithobby - gaming? Vi rekommenderar dessa gamingstolarna på grund av hållningen de ofta främjar. Det är viktigt att ta hand om ryggen, speciellt om du planerar att spendera flera timmar om dagen i samma stol. Här på ReviewsBird kan du läsa om spelstolar.

När du väljer den bästa spelstolen för dig kan du vara säker på att din mest värdefulla ägodel är i goda händer. Den här gången pratar vi inte om din nya grafikprocessor, utan din mycket mer värdefulla kropp och hälsa. Varför spendera mycket pengar på ett extremt spelsystem för PC bara för att försumma din hälsa?

Gamingstol - vilken ska man välja?

Många av de bästa gamingstolarna kan dock kännas som överkompensation, speciellt när man tittar på prislappen. Det är lätt att förstå varför många av oss skulle tycka att det skulle vara lite för dumt att investera en stor summa i en stol som bara är avsedd för en hobby.

Vi har ett bra urval av spelstolar från de mest populära företagen för att hjälpa dig hitta ett lyxigt och prisvärt alternativ. Så ta en titt på listan och skäm bort din rumpa med något bekvämt. Om du fortfarande inte är övertygad om att en spelstol är värd alla pengarna kan ett billigt alternativ i slutändan bli precis vad du behöver.

För dig som tycker att det skulle vara för konstigt att ha en typisk spelstol i din inredning har vi sett till att du även kan hitta några eleganta kontorsstolar där ute, som till exempel underbara Herman Miller X Logitech G, välj att gå, var medveten om din hållning. Det kanske inte står högst upp på din lista om du ska spela en tio timmar lång spelsession, men vi rekommenderar att du inte försummar ergonomin.

För dig som vill ha en uppgradering av dina spelmöbler och alltid tänka på hälsan först: överväg ett ståbord som du kan använda som spelbord.

Sitta i en vanlig stol Vs Sitta i en gamingstol - hur påverkas kroppen?

Du och många andra av oss som både är gamers och kontorsanställda tillbringar en betydande del av dagen med att sitta framför en skärm. Du har egentligen inte så mycket annat val än att sitta när du jobbar eller spelar vid datorn. Tänk på all tid det kommer att ta i slutändan, dagar blir till veckor, månader, år och decennier. När du är redo att acceptera det är det smartaste att göra det bästa av situationen. Din rygg och din hälsa i allmänhet kommer att tacka dig om du tar hand om den så tidigt som möjligt. Lösningen blir som sagt en bra stol, så låt oss hitta en.

Vi vet alla att det inte är bra för våra kroppar att sitta under långa perioder. Samtidigt är det också lika illa för oss att stå för länge, så svaret är att flytta. Kom ihåg att ta pauser, gå upp och rör dig minst en gång i timmen. Du kan också prova att ändra din position från stående till sittande varje timme, så att du inte sitter eller står för länge åt gången.

När du spelar eller arbetar vid datorn behöver du en mer upprätt hållning så att du kan behålla en neutral ryggradsposition. Det är lätt att luta sig för mycket framåt utan att själv märka det. Därför kan det vara en bra idé att luta sig lite bakåt för att slappna av i ländryggen i en stol som ger dig bra stöd i den positionen. Det är därför viktigt att ha en låsbar rygg och/eller viss spänningskontroll så att du får den bästa passformen för din kropp.

En annan funktion du bör leta efter är ett reglage för sätet, även om detta ofta bara finns på dyrare modeller. Detta gör att du kan flytta sittpositionen framåt eller bakåt i förhållande till ryggstödet och under långa tidsperioder kan det sluta hjälpa din rygg rejält.

Är en gamingstol verkligen värd det?

Det korta svaret är "ja!". Om du ska bli en riktig gamer och letar efter den perfekta stolen för att fullborda din PC-installation är det lätt att gå efter estetik och glömma kvalitet eller funktionalitet. Även om du säkerligen också ska välja den stol du tycker är bäst, bör du också välja bland de som ger dig mest stöd.

Det finns många olika val på marknaden idag, och du kan hitta både bra och dåliga stolar. Vi kan rekommendera att du tar med kontorsstolar i din lista, för även om de inte är designade för spel så ger de ofta lika bra resultat. Precis som spelstolar är de också designade för att stödja dig och hålla din ryggrad frisk även efter många timmar bakom skärmen. Till exempel hamnar stolen Herman Miller Embody någonstans mellan en arbetsstol och en spelstol.

Stolsjakten handlar mest om att hitta rätt för dig och detta slutar ofta med att bli en spelstol då dessa är både snygga och bekväma. Vi ber dig bara att se till att du inte offra komfort och ergonomi för stil och design.

Hur är det med priset du frågar? Ja, de bästa stolarna kostar nog lite mer, men du får också ut mer av dem. Med tanke på dagens marknad kommer du däremot att se ett växande utbud i många olika priskategorier som kan passa alla budgetar. Billigt betyder inte alltid dåligt, försök och se själv om du får tillräckligt med stöd. Om inte, håll utkik efter reor och erbjudanden så är vi säkra på att du kommer att hitta ditt perfekta spel

en vän!

Är gamingstolar bra för din hållning?

Visst spelar den estetiska biten stor roll för en gamingstol, men annars är hela poängen med dem just att vara bra för hållningen och ryggen. När du överväger olika modeller, tänk noga på svankstödet de ger eftersom det är avgörande. Har stolen ett inbyggt stöd som hjälper kroppen att skapa en bra hållning under lång tid?

Titta noga på modeller som kommer med svankstödsdynor, det finns många av dem. Har stolen multijusterbara armstöd? Att kombinera utmärkt stil, din favoritfärg och användbara funktioner kan snabbt bli dyrt, men är inte din hälsa värd ännu mer?

Är en Gamingstol lämplig för alla kroppstyper?

Det här är en bra fråga. Olika stolsmodeller är designade för att passa olika kroppsstorlekar och vikter, så kolla all information om de olika modellerna och se om stolen är rätt för dig. Var också uppmärksam på sitsens bredd och djup. Vissa stolar har olika idealiska sittställningar, men det beror på höjden och längden på benen på den som ska använda den, så det är en bra fördel om du kan prova stolen innan du köper den. Du kan alltid besöka relevanta butiker, prova att sitta i stolen och sedan hitta samma på nätet, ofta till en bättre prislapp.

Gamingstol för barn

Vissa tv-spel kan vara ett bra sätt att lära ditt barn att lösa problem och utveckla sin motorik. Detta kan vara både en rolig och lärorik aktivitet. En spelstol är ett av de bästa verktygen du kan ge ditt barn för att motivera dem att lära sig. Få ditt barn att känna sig som en riktig del av lekupplevelsen med den perfekta stolen. En ytterligare fördel är att de bästa spelstolarna även kan användas till andra aktiviteter som att läsa och koppla av eller för att plugga och göra läxor. Se till att kolla in olika nätbutiker där du kan hitta bra spelstolserbjudanden utöver tillbehör som spelbord och speltangentbord. Kom ihåg att kolla in de olika nätbutikerna igen här på ReviewsBird, där du även kan hitta tillbehör till gaming bord och gaming tangentbord.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare