Är ett gamingtangentbord bäst för spel?

Är ett gamingtangentbord bäst för spel?
Nätbutiker

Det finns inget enhetligt gaming keyboard; preferenser varierar från spelare till spelare, och antalet alternativ för gamingtangentbord kan vara överväldigande. Även de underliggande tangentbordsswitcharna kommer i ett äkta ymnighetshorn av färger och typer. Ta reda på om de bästa mekaniska tangentbord om du vill fatta ett välgrundat beslut.

Om du väljer ett 60 % board eller en tenkeyless (TKL) kommer du att återfå värdefullt skrivbordsutrymme, eller satsar du på ett tangentbord i full storlek med massor av mediakontroller. Om du fortfarande är osäker på vad du vill ha kan vi hjälpa dig att hitta rätt tangentbord för dig.

Oavsett om du gillar Cherry Red eller Green som Razer tangentbord har så finns det något för dig. Dessa är alla gamingtangentbord som vi personligen och noggrant har testat. Förutom det har vi även testat de bästa billiga gaming tangentborden för dem på en budget samt mini tangentborden för dem med lite utrymme. På ReviewsBird kan du läsa mer om olika gamingtangentbord och gaming generellt.

Vad är det som är så bra med mekaniska brytare på gamingtangentbord?

Vi kan prata i timmar om känslan av mekaniska brytare kontra diafragmakontakter, men i slutändan är det ett personligt val. Det som gör mekaniska brytare objektivt överlägsna är deras mycket längre livslängd. De tål mycket mer och fortsätter att reagera långt efter att en membranbrytare har kollapsat in i sig själv.

Switchtypen är förmodligen det viktigaste valet du måste göra när du ska välja ditt nya gamingtangentbord. Körsbärsmekaniska strömbrytare är de vanligaste och mest kända, men det finns ett antal alternativ samt ett antal dyra specialbrytare att välja mellan.

Är dedikerad mediekontroller en deal-breaker på gamingtangentbord?

Det är bara du som spelare som kan bestämma, men vi vill tipsa om att du åtminstone har möjlighet att växla mellan funktioner och mediehantering på översta raden – det skulle vara vårt val. Ett diskret volymhjul kan dock vara mycket användbart.

Vilken storlek gamingtangentbord ska jag använda?

Storleken på tangentbordet är en avgörande faktor. Stora tangentbord brukar erbjuda flest funktioner och ett numeriskt tangentbord, men om du inte har utrymme är allt extra du betalat för värdelöst. Tenkeyless boards (utan numeriskt tangentbord) och kompakta tangentbord kan också vara ett bra val om du inte bryr dig om alla extra ringklockor och visselpipor eller inte behöver alt-koder (hur barbariskt!).

Aktiveringspunkt: Den nivå till vilken en tangent måste tryckas ned innan en ingångssignal aktiveras och skickas till en enhet.

Clicky: En omkopplare som gör ett hörbart klick varje gång den trycks ned, vanligtvis vid den exakta punkten där den trycks ned.

Avvisa: En teknik som säkerställer att endast en inmatning detekteras varje gång en knapp trycks ned.

Hus: Skalet som omger de interna komponenterna i en switch.

Hysteres: Resultatet när aktiveringspunkten och återställningspunkten för en omkopplare inte är korrekt justerade. Detta innebär generellt att en knapp måste lyftas längre än normalt innan den kan aktiveras igen.

Linjär: En omkopplare som rör sig direkt upp och ner, vilket vanligtvis ger en mjuk tangenttryckning utan brus eller taktil återkoppling.

Mekaniskt tangentbord: Ett tangentbord som består av individuella omkopplare för varje tangent snarare än ett membran monterat på ett kretskort.

Membrantangentbord: Ett tangentbord där alla tangentbordslock är monterade på ett membranhölster. När en tangent trycks in trycker en gummikupol mot hylsan och kretskortet nedanför och aktiverar nyckeln.

Stam: Komponenten i en strömbrytare på vilken tangentkåporna är monterade på ett mekaniskt tangentbord.

Switch: Den fysiska komponenten av ett mekaniskt tangentbord placerat under tangentbordet på ett mekaniskt tangentbord. Omkopplaren bestämmer hur en tangent trycks ned, om den ger hörbar eller taktil återkoppling vid varje tryckning och mer.

Optisk omkopplare: Detta är en typ av mekanisk omkopplare som använder ljus istället för en fysisk metallomkopplare för att mäta när den trycks ned. Dessa omkopplare är också mer konfigurerbara när det gäller mångsidighet, vilket tillåter inte bara på- och av, utan även analoga konstruktioner och till och med dubbla åtgärder för en enda knapp beroende på hur långt omkopplaren är nedtryckt.

Taktil: En omkopplare som ger en "bump"-feedback varje gång den trycks ned.

Tenkeyless (TKL): Ett tangentbord som saknar rätt numeriskt tangentbord.

Är du också kanske intresserad av ett trådlöst tangentbord? Kolla då in de olika nätbutikerna där du även kan hitta gamingmus, gamingheadset mm.

Mer Nätbutiker