Uppgradera din gaming setup! Upptäck de bästa gamingtangentborden.

För att nå den ultimata spelupplevelsen behöver du ett speltangentbord som är lyhört och pålitligt. Om du är intresserad av coola färger och färgeffekter kan du välja en som har RGB-belysning. Naturligtvis skulle mediakontroller, volymhjul, tangentbordslock och extra omkopplare inte heller vara fel.

Det finns ingen guldstandard för ett speltangentbord då preferenser varierar från spelare till spelare. Idag får vi ett ganska brett urval av antalet olika alternativ för speltangentbord och det kan vara överväldigande. Även de underliggande nycklarna finns i oändliga varianter av färger och typer och det finns många små företag som producerar unika mönster för nycklar gjorda av olika material med skräddarsydda design. Ta reda på mer om de bästa mekaniska nycklarna om du vill fatta ett välgrundat beslut.

Om du väljer en 60 % bricka eller en TKL kommer du att ta tillbaka värdefullt skrivbordsutrymme, eller satsa på ett tangentbord i full storlek med massor av mediakontroller. Om du fortfarande är osäker på vad du vill ha kan vi hjälpa dig att hitta rätt tangentbord för dig.

Oavsett om du gillar Cherry Red eller Razer Green tangentbord eller ingetdera, finns det alltid något för dig. Vi har testat allt från dyra och avancerade till budgetvänliga tangentbord.

ReviewsBird kan du läsa mer om olika gamingtangentbord och gaming generellt.

Vad är det som är så bra med mekaniska nycklar på speltangentbordet? Diskussioner om mekaniska switchar kontra membranomkopplare kan vara oändliga, men i slutändan handlar det om personligt val. En speciell egenskap som gör mekaniska omkopplare objektivt överlägsna är deras livslängd. De tål mycket mer och fortsätter att svara lika snabbt långt efter att en membranomkopplare har gett vika.

Switchtypen är förmodligen det viktigaste valet du måste göra när du ska välja ett nytt speltangentbord. Mekaniska nycklar till Cherry är de vanligaste och mest kända på marknaden, men det finns ett antal alternativ, samt ett antal dyra och unika nycklar att välja mellan.

Trådlöst eller inte

Precis som gamingmus och gamingheadset finns det även trådlösa speltangentbord. Om du väljer en eller inte är upp till dig. Idag är det ganska vanligt att enheter som är trådlösa generellt sett blir mer och mer populära bland konsumenterna. Men frågan är: trådlösa tangentbord lika praktiska som andra enheter?

Svaret är både ja och nej, det beror mer på dina behov än något annat, men vi lutar mest åt "nej", de är inte lika praktiska. Låt oss först titta på fördelarna du får genom att välja ett sådant tangentbord. Först och främst släpper man kablarna som i vissa fall kan komma i vägen, de kan irritera och störa när vi fokuserar. Trådlösa alternativ kommer också att ge din speluppställning ett renare utseende, vilket är viktigt för vissa av oss. Och slutligen, med ett trådlöst tangentbord har du möjlighet att använda det tillsammans med vissa konsoler. Det är särskilt praktiskt för de som inte vill sträcka ut kabeln över hela vardagsrummet när man sitter i soffan och konsolen bredvid TV:n, de kablarna är vanligtvis inte så långa heller.

Låt oss nu titta på nackdelarna, för tyvärr finns det ganska många av dem. Det är uppenbart att alla trådlösa enheter antingen måste laddas eller använda batterier. Dessa batterier håller ofta inte för länge, och det kan vara särskilt irriterande om du är mitt uppe i ett onlinespel och att pausa spelet inte är ett privilegium. Just detta kan redan vara irriterande nog om du använder en trådlös mus eller spelheadset. Dessa enheter är bra på att få slut på ström när vi minst anar det, är du redo att oroa dig för ännu en enhet som behöver laddas?

På tal om strömförbrukning, fundera på hur avancerade speltangentbord kan vara. Deras funktioner, inte minst RGB-belysning, kan tömma batteriet på kort tid, vilket leder till konstant laddning och tar bort dyrbar speltid. Naturligtvis följer vanligtvis en kabel med ditt tangentbord, och du kan ladda det medan du använder det. Ändå, om du planerar att ha ett trådlöst tangentbord inkopplat konstant, är det någon mening med det? De kostar vanligtvis mer än vanliga tangentbord, men valet är ditt.

Slutligen vill vi påminna dig om något du redan vet. Jämfört med gamingmus och spelheadset är ett speltangentbord en av dina enheter som kräver minst rörelse. Oavsett om tangentbordet är inkopplat eller inte, tvivlar vi på att du kommer att märka skillnaden. Istället för att spendera extra pengar på ett trådlöst tangentbord kanske du kan investera i en av de andra enheterna för den bästa upplevelsen?

Är dedikerade mediekontroller en nödvändighet för speltangentbord?

Vi kan bara gå så långt med våra rekommendationer, eftersom bara du kan bestämma vilket tangentbord som är rätt för dig. Ändå kan vi hjälpa dig att göra ett välgrundat val. Om du föredrar multitasking bör du välja något som gör att du enkelt och snabbt kan växla mellan funktioner och utföra mediehantering.

När du spelar, tänk på vilka funktioner du använder mest, vilka du saknar att ha

en tillgänglig? Att förstå dina behov hjälper dig att göra rätt val. Som sagt, om multitasking är en del av din upplevelse, eller om du är en som streamar, kan mediakontroller vara ett bra val.

Vilken storlek ska jag välja för speltangentbordet?

Storleken på tangentbordet kan vara en avgörande faktor för vissa. Naturligtvis erbjuder stora tangentbord de flesta funktioner och ett numeriskt tangentbord, men de kommer också att kräva mer utrymme på bordet. Det finns många bra kompakta tangentbord och de kan vara ett bra val om du inte bryr dig om extrafunktioner.

Fortfarande intresserad av ett speltangentbord? Då ska du kolla in olika nätbutikerna där du även kan hitta andra tillbehör som gamingmus, gamingheadset och mycket mer.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare