Så hittar du bästa erbjudandena för en gamingmus

Så hittar du bästa erbjudandena för en gamingmus
Nätbutiker

I den stora debatten om gamepad vs. tangentbord och mus tar den dynamiska duon nästan alltid kronan. Hastigheten och noggrannheten är oöverträffad, särskilt i förstapersonsskjutare, där reflexer och noggrannhet i rad är nyckeln.

Så en datormus är en bra investering, men det är stora skillnader i kvalitet, funktioner och design. Den bästa musen för MOBA-spelare kommer att skilja sig från den bästa lättviktsmusen som till exempel en CSGO-spelare kan använda. Oavsett om du letar efter en trådbunden eller trådlös mus, en lätt eller tung mus, eller en mus med ett dussin programmerbara knappar, finns det en mus som passar dig. Du måste bara veta vart du ska vända dig.

Om du köper en ny gamingmus vill du naturligtvis para ihop den med det bästa gaming tangentbordet. På ReviewsBird kan du läsa de senaste recensionerna.

Varför ska jag välja en gamingmus framför den genomsnittliga optiska musen?

För det första är sensorerna på gamingmöss designade för att svara snabbare och mer exakt. Tack vare den justerbara (eller avsaknaden av) utjämning och acceleration håller du dig på målet. Gamingmöss är mer tillgängliga än traditionella möss på grund av deras programmerbara knappar och mångsidighet.

Är en trådlös mus bra för spel?

Tidigare var svaret alltid nej. Även om den trådlösa anslutningen var bekväm, lade den till fördröjning jämfört med en trådbunden anslutning, vilket innebar att ingångsfördröjning var "en sak" i spelet. Som en påminnelse anses detta också vara en "mycket dålig sak" i konkurrenskraftiga onlinespel.

Dock har den moderna datormusen som är trådlösa bevisat sig vara riktigt bra, särskilt de trådlösa 2,4 GHz-anslutningarna, har ingen märkbar skillnad i latens jämfört med en vanlig trådbunden anslutning. Blindtester utfördes med professionella spelare med hjälp av trådbundna och trådlösa möss, och om de känsligaste spelarna inte märker skillnaden är vi säkra på att du inte kommer att göra det heller.

Bluetooth-anslutningar kan fortfarande orsaka oönskade inmatningsförseningar i en spelsituation, så det är bäst att undvika det. Med moderna trådlösa spelmöss används Bluetooth bara som ett energibesparande backupalternativ.

Vad ska jag leta efter i en gamingmus?

När du väljer en mus till datorn bör du prioritera att hitta en som ligger bra i handen. Det finns många storlekar, former och vikter som du bör tänka på. Du kanske har den snyggaste musen med de mest praktiska knapparna, men om den inte är bekväm för dig kommer du inte att kunna spela bra med den.

På senare år har de flesta gamingmöss också mycket höga DPI-sensorer (eller snarare, CPI), så även en billig mus kommer sannolikt att prestera bra. De flesta av dessa sensorer kan hantera extremt höga DPI-värden på upp till 20 000 DPI, medan du realistiskt sett kommer att spela med mycket lägre känslighet - vanligtvis under 2 000 DPI. Konsensus är att du inte ska oroa dig för mycket över detta nummer. Fokusera istället på att hitta en mus med den perfekta formen och vikten, och naturligtvis en som passar din stil.

Professionella spelare rekommenderar generellt lättare, enklare möss med få knappar för att komma i vägen. Lättare möss tröttnar inte på handleden och glider smidigt över musmattan, även vid höga hastigheter. Allt under 100 gram är ofta idealiskt för tävlingsmöss. Det ska också dock sägas hur stark du känner dig vid rodret på en fin, tung mus.

Hur testar vi gamingmöss?

Vi har använt tillräckligt många gamingmöss för att ha en bra känsla för byggkvalitet, knappplacering och form. Vår åsikt om dessa aspekter av musdesign är naturligtvis subjektiv, men den är också sund. Den svåra delen av att testa gamingmöss är att analysera den andra delen av ekvationen: spåra prestanda, jitter, vinkellåsning, acceleration och hastighet för perfekt kontroll, och bestämma hur var och en av dessa aspekter påverkar upplevelsen av att använda en mus.

För detta är applikationer som Mouse Tester mycket användbara.

Gaming mus acceleration

Acceleration är förmodligen det mest utskällda och mest studerade problemet med mussensorer för spel. När en mussensor har acceleration, ju snabbare du flyttar musen, desto snabbare rör sig markören. Detta anses ofta vara dåligt eftersom att flytta musen långsamt över en musmatta flyttar markören annorlunda än om du flyttar musen snabbt över samma avstånd. Detta leder till fluktuationer som kan vara svåra att förutse.

Perfekt kontrollhastighet eller felfrekvens avser den hastighet med vilken musen kan röra sig utan att förlora sikte. De flesta spelmöss spårar extremt exakt vid låga hastigheter, men spelare med låg CPI flyttar ofta sina möss över långa avstånd över musmattan i mycket höga hastigheter. Vid höga hastigheter, särskilt vid höga CPI:er, kan inte alla mussensorer behålla sin spårningsnoggrannhet. Den punkt då sensorerna slutar spåra musen varierar exakt beroende på CPI-nivån.

IPS mäter tum per. sekund, och den effektiva maximala spårningshastigheten för en given sensor utvärderas också. Ej att förväxla med spelskärmstypen med samma namn. Ju högre IPS en mus har, desto bättre kan den hänga med i snabba rörelser och bibehålla noggrannheten.

Lift-off distans är fortfarande ett populärt mål i musei-entusiaster, även om det inte påverkar de flesta spelare. LOD hänvisar till höjden en mus måste lyftas innan sensorn slutar upptäcka ytan. Vissa som håller på med gaming föredrar en mus med väldigt lågt lyftavstånd eftersom de spelar med väldigt låg känslighet och ofta måste lyfta sin mus från dynan för att få den i en position där de kan fortsätta smeka. Med en låg LOD kommer inte markören att röra sig okontrollerat när musen lyfts.

Många där ute tittar runt i olika nätbutiker efter gamingmöss, gamingheadset, gamingbord etc. Kom alltid ihåg att läsa recensioner innan du gör ett köp.

Mer Nätbutiker