Hur man hittar de bästa erbjudandena på gamingmus

Det är ingen hemlighet att en datormus kan göra stor skillnad för ditt spel. Det kan förbättra din precision, hjälpa dig att landa det där knepiga huvudskottet, eller bara flytta markören snabbt, exakt och effektivt. Och när det kommer till alla PC-uppgraderingar, är förmodligen ett av de mest prisvärda sätten att förbättra din spelupplevelse.

Vi är alla olika, och vissa föredrar en gamepad eller en joystick och handkontroll, vissa anser att ett tangentbord och en mus är det bästa valet. Vi tror att det är en kamp som aldrig kommer att ha en vinnare, bara för att olika spel fungerar bättre med en mus och vissa med en gamepad.

Generellt sett kommer gamingmus att ge dig den nödvändiga noggrannheten och hastigheten som ofta krävs för bästa resultat i ett spel. Då menar vi i synnerhet förstapersonsskjutare, där noggrannhet och reflexer är nyckeln till seger.

Generellt sett är gamingmus en bra investering, men det är stora skillnader i kvalitet, funktioner och design. Vilket som passar dig beror oftast på vilken typ av spel du föredrar. Till exempel kommer den bästa musen för MOBA-spelare att vara något helt annat än den bästa musen för CSGO-spelare.

Valmöjligheterna är oändliga, vill du ha en trådbunden eller trådlös gamingmus, en som är lätt eller en som är tung eller en mus med ett dussin programmerbara knappar? Det kommer säkert att finnas en mus som passar dig och dina behov. Du måste bara veta var du ska leta.

Om du köper en ny gamingmus vill du naturligtvis para ihop den med det bästa speltangentbordet. På ReviewsBird har vi alla recensioner du behöver för att fatta ett välgrundat beslut.

Varför ska jag välja en gamingmus framför den genomsnittliga optiska musen?

Om du planerar att ta spelandet på allvar och är redo att konkurrera med andra spelare är det här ingen svår fråga att svara på. Det är säkert att du åtminstone en gång i ditt liv har upplevt att de du spelar med är mycket bättre och undrat varför det var så. Anledningen är inte alltid fusk, ja vissa spelare fuskar, men ofta handlar det om övning och förbättring över tid samt rätt utrustning, som en ordentlig spelmus.

Låt oss svara på frågan ändå, det är ganska enkelt. Sensorerna på gamingmus är designade för att reagera snabbare och mer exakt än någon vanlig mus kan. Tack vare utjämning och acceleration kommer du att kunna stanna precis där du vill. Du kan också få ut mycket mer av en gamingmus än vanliga på grund av deras programmerbara knappar och mångsidighet. Du har säkert sett gamingmus med många olika extraknappar som alla kan anpassas efter dina behov och har några funktioner du vill använda.

Är en trådlös mus bra för spel?

Det är en fråga som vi tror inte kan ge ett tydligt svar. Det kommer alltid att finnas någon som föredrar det, men tyvärr ser vi att det finns fler nackdelar än fördelar. Låt oss titta på fördelarna först och främst har vi den frihet som en trådlös enhet med inbyggd bluetooth ger. Ja, det är okej att tappa kablar, speciellt om det blir obekvämt för vissa speluppsättningar. En annan fördel riktar sig till dem som föredrar bärbara gamingdatorer. Med tanke på att sådana maskiner ofta flyttas runt och du kan sitta var som helst, även i badrummet och spelet, kanske en trådlös gamingmus är något för dig.

Nu när vi är klara med fördelarna är det dags att prata om nackdelar. Som regel är trådlösa gamingmus inte så populära på grund av anslutningen. Tyvärr ger det längre väntetid, det vill säga svarstid jämfört med en trådbunden anslutning. Detta kan göra att förseningar uppstår på en jämn basis i spelen. Detta är därför en av huvudorsakerna till att sådana gamingmus inte går bra med konkurrenskraftiga onlinespel.

Huruvida denna nackdel är viktig för dig eller inte är verkligen upp till dig. Professionella spelare har testat båda alternativen och märker inte alltid någon skillnad. Moderna trådlösa alternativ är designade för att minska denna fördröjning, men då pratar vi om de dyrare modellerna.

Sist men inte minst behöver den trådlösa musen laddas. Det var kanske ganska självklart, men det är klokt att ta hänsyn till detta. De flesta modeller kan fortfarande användas under laddning, men tänk på den dagen du är mitt i en onlinematch och gamingmusen börjar reagera dåligt och kabeln har tappat bort.

Vad ska jag leta efter i en gamingmus?

Vad mer är viktigt att ta med i bedömningen vid köp av en ny gamingmus? Vi tror att din prioritet bör vara att hitta en som passar din hand bra. Ute på marknaden finns det många storlekar, former och vikter som du kan överväga. Du kan ha den snyggaste musen med de mest praktiska knapparna, men om den inte är bekväm för dig kommer den tyvärr inte att vara det bästa valet. Fokusera istället på att hitta en mus med den perfekta formen och vikten, och naturligtvis en som passar din stil.

Professionella spelare rekommenderar vanligtvis lättare och enklare gamingmus med få knappar. Lättare gamingmus belastar din handled mindre och glider smidigt över musmattan, även vid höga hastigheter och långvarig användning. Det sägs att allt under 100 gram är generellt idealisk för en bra gamingmus för just tävling. Det ska dock också sägas att det är viktigt att vikten känns naturlig i handen.

Hur testar vi gamingmus?

Med tiden har vi använt tillräckligt många gamingmus för att ha en bra känsla för vilka vi föredrar. Och för den som jobbar med design är det viktigt att prioritera kvalitet, knapplacering och form. Det svåra med att testa gamingmus är förmodligen att analysera den andra delen av ekvationen: spårning av prestanda, jitter, vinkellåsning, acceleration och hastighet för perfekt kontroll och bestämma hur var och en av dessa aspekter påverkar upplevelsen av att använda en mus.

För att vara helt ärlig så finns det nog inget klart svar på vilken gamingmus som är bäst, det är upp till var och en av oss att bestämma. Vi har alla olika behov, prioriteringar, vi spelar olika spel och uppskattar olika funktioner. Om du vill kan du själv utföra ett test med applikationen som heter Mouse Tester.

Många där ute tittar runt i olika nätbutiker efter gamingmus, gamingheadset, gamingbord etc. Kom alltid ihåg att läsa recensioner innan du ge dig ut i onlinebutikerna för att köpa gamingmus.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare