Varför det är viktigt för dig att ha ett bra spelbord

Det bästa spelbordet är inte bara ett stativ för din speldator och andra enheter. Ett spelbord är i första hand en investering och en biljett till en bättre spelupplevelse. När det kommer till ergonomi tar spelstolar det mesta ansvaret, men tänk bara på vad du kan åstadkomma genom att kombinera ett bra bord och stol. Komfort och stöd, låter inte detta bra?

När du börjar fundera på att köpa ett bord för spel bör du fundera på om du vill sitta, stå eller kunna både och. Att kunna variera sin position under lång tid har större fördelar än man tror. Därför kan ett elektriskt ståbord eller ett konvertibelt skrivbord vara bättre för dig.

En viktig faktor vid planering av att köpa ett gamingbord är såklart utrymme, hur mycket av det har du? Det finns både stora och små, det finns de som kan bygga ut vid behov. Det finns de som har speciella hål för att organisera alla kablar. Du kommer alltid att kunna hitta spelbord som erbjuder ett antal kvalitetsfunktioner, men då får du oftast betala mer för dessa funktioner. Det är upp till dig vad du väljer, då vi alla har olika budgetar och prioriteringar, men det skulle ändå rekommenderas att välja ett bord av bra kvalitet, och inte ett som kollapsar och drar med sig all utrustning.

Vad du ska leta efter i ett spelbord

Om du tidigare använde ett gammalt skrivbord eller spelbord vid matbordet, men nu är redo att uppgradera till ett spelbord, är vi här för att hjälpa dig. I princip borde det inte vara så svårt att hitta den perfekta versionen speciellt för dig. Du får många alternativ, i alla möjliga prisklasser, det enda du behöver göra är att välja.

Om du undrar var du ska börja din sökning är svaret: behov. Fundera på vad du vill ha ut av ditt spelbord. Vilka funktioner som kan vara användbara och relevanta för dig, och vilka är onödiga. Vissa av modellerna är designade för att tåla mycket vikt, vissa har praktiska portar, vissa har kabelorganisationslösningar och vissa är helt enkelt enkla. Om du vet vad du behöver och vad du inte behöver kan du börja förkorta din lista med alternativ och komma ett steg närmare ditt val.

Men du är inte riktigt där än, låt oss prata lite om rymden. Hur mycket yta behöver ditt set och hur mycket utrymme har du tillgängligt i rummet? Ska du ha en modell som låter dig justera höjden eller är det bra för dig att det är som det är? Planerar du att köpa mer utrustning i framtiden och behöver ett bord som ska kunna ge plats och överblick för allt du behöver? Har du funderat på hyllor eller lådor för förvaring? Behöver du plats för mat och dryck, som snacks och energidrycker när du spelar? Kolla även in ReviewsBird för annan intressant information.

Typen av material och dess kvalitet är oerhört viktiga. Spelbord av glas, men är det något vi skulle rekommendera? Nej. Det är opraktiskt och mycket farligt. Tänk på all vikt som läggs på ett sådant bord, och om det kollapsar kan din spelutrustning förstöras.

Sammantaget handlar det inte bara om konstruktion, pris, funktioner och utseende. Du bör också vara uppmärksam på storlek, höjd, material, ergonomi och utbyggnadsmöjligheter. Om du tar hänsyn till allt detta kommer du garanterat att hitta det perfekta skrivbordet för dig i slutändan.

Behöver jag ett sittande/stående spelbord?

Det pratas alltid mycket om hur vår alltmer stillasittande livsstil kan vara skadlig för vår hälsa. Om du tillbringar en stor del av din arbetsdag sittande och sedan sitter i timmar på kvällen och spelar dina favoritspel, kommer du förmodligen inte att träna mycket, vilket är dåligt för dig och din hälsa.

Men betyder det att man absolut måste ha ett stående skrivbord då? Inte riktigt. Om din budget tillåter kan det vara en bra investering för dig. Men om du inte vill lägga en massa pengar måste du se till att ha god självdisciplin och komma ihåg att ta pauser varje timme för att röra på dig lite.

Är ett spelbord värt det?

Alla är vi unika och har olika behov, men vi skulle säga att det generella svaret på denna fråga är ja. Om du planerar att spendera många timmar bakom skärmen varje dag kommer du förmodligen att vara tacksam mot dig själv om du väljer att satsa på ett spelbord. Att vara bekväm och ha möbler som stödjer ryggen bidrar till en förbättrad upplevelse.

Däremot kan dedikerade spelbord vara användbara då de har kabelhantering för kringutrustning och strömkablar samt har plats för en hel musmatta. RGB på ett spelbord? Nåväl, från och med nu är det upp till dig, vi hoppas att du med hjälp av rätt möbler lyckas skapa en fantastisk spelmiljö hemma. Det finns många nätbutiker som säljer både spelbord, spelstolar, speltangentbord etc., efter dina behov. Det finns många nätbutiker som säljer både gamingbord, gamingstolar, gamingtangentbord med mera beroende på dina behov.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare