Vilken typ av speldator behöver jag?

Vilken typ av speldator behöver jag?
Nätbutiker

Att bygga en PC är tillräckligt enkelt, men det kan vara skrämmande för nya PC-spelare och frustrerande för spelveteraner som inte vill hantera leveransförseningar på enskilda komponenter. I motsats till vad många tror, ​​betyder en avancerad grafikprocessor som Nvidia GeForce RTX 3090 inte automatiskt att din nya dator med spelsystem är den bästa. Det som spelar roll är CPU:n och hur mycket RAM och minne din konfiguration har. Trots allt är även en äldre GTX 1660 Super eller RTX 2070 fortfarande kapabel att köra krävande triple-A-titlar.

Både gaming- och kontorsdatorer använder antingen Intel- eller AMD-processorer och kompatibla komponenter, och Intel brukade vara det klart bättre valet. Dock med de nya Ryzen 6000-processorerna och GPU:erna har AMD bevisat att de är kapabla till seriös prestanda. Om du vill veta mer om de olika CPU:erna som finns tillgängliga för speldatorer kan du kolla in våra partners med de bästa spel-CPU:erna.

Hur väljer jag den bästa gamingdatorn?

När du köper den bästa gamingdatorn i dessa tider måste du bestämma dig för vad du vill ha. Tidigare hade det varit 100% korrekt att börja om från början och bygga din egen enhet, för du skulle ha lärt dig mycket och kanske till och med sparat lite pengar. Idag är det dock osannolikt att du kommer att kunna hitta delarna, och även om du gör det kommer du att betala mycket mer för dem än din genomsnittliga systembyggare.

Officiella systembyggare som Corsair, Alienware, HP och Lenovo har mycket bättre chans att få en viss CPU eller GPU, oavsett hur tidigt du än kommer i kö. Därför är de färdiga PC-datorerna förmodligen ditt bästa alternativ för att köpa en kraftfull, modern speldator utan att behöva vänta månader på en enda del eller betala orimliga summor till återförsäljare.

Systemen erbjuder en bra balans mellan pris och prestanda, alla med sina speciella egenskaper och fördelar. Helst kommer din speldator att ha ett av de bästa grafikkorten och processorerna för spel, men oavsett om du letar efter 4K-spel eller ett anständigt 1080p-system för konkurrenskraftigt spel, så finns det något för alla.

För att hålla dig uppdaterad om de senaste uppdateringarna och produkterna har nätbutiker ständigt de senaste speldatorerna från de flesta stora märken och tillverkare där det går att se vem som är snabbast, erbjuder den bästa byggkvaliteten och ger den bästa servicen. Vi har till och med lagt märke till våra föredragna konfigurationer på modeller som erbjuder flera SKU:er.

Ska jag köpa en färdig gamingdator?

En av de största fördelarna med att bygga din egen dator är möjligheten att själv välja varje komponent i systemet. Detta gör att du kan leta efter erbjudanden på din fritid och hitta den perfekta kombinationen av delar som passar din budget och behov av prestanda.

Nackdelen för de flesta oerfarna byggare är att hela denna process kan ta lite tid och kan leda till en hel del huvudvärk om något går fel. Du får bara garanti på de enskilda komponenterna, inte på din färdiga PC. Då man bygger en dator blir det även en stationär gamingdator, vilket betyder att om man vill ha en bärbar får man köpa en färdigbyggd.

Är färdigbyggd gamingdator bra valuta för pengarna?

När du betalar extra för att installera eller köpa en färdigbyggd PC, betalar du för mer än bara delarna. Du betalar också för garantiservice, support och försäkran om att ditt system har satts ihop av proffs. Det här är några av de saker vi lägger stor vikt vid när vi väljer det bästa spelsystemet PC. Vi är också medvetna om andra unika försäljningsargument som design, uppgraderingsmöjligheter och allt annat du inte kan göra när du bygger det själv.

Förbyggd vs. hemmabyggd gamingdator

En av de viktigaste faktorerna som skiljer datorer från konkurrenterna är design. Förbyggda system som Alienware Aurora R11 eller Corsair One använder unika interna höljesdesigner som du inte skulle kunna köpa om du byggde den själv. Du kan trösta dig med att dessa system är designade och byggda specifikt för din gaming setup för pc även om det kan vara lite krångligt att uppgradera senare.

När vi valde våra bästa förbyggda speldatorer tittade vi på nästan alla stora tillverkare och systemintegratörer för att hitta den bästa kombinationen av värde, tillförlitlighet, kundfeedback, design och prestanda för olika budgetar och behov. Här på ReviewsBird kan du också kolla in olika nätbutiker för andra tillbehör som gamingheadset och gamingmus samt få tips på gamingdatorer som är billiga.

Mer Nätbutiker