Maxa din gaming upplevelse med dessa speldatorer. Välj rätt gaming PC!

Att köpa en gaming dator behöver inte vara en tröttsam upplevelse, även om det kan verka så ibland. Motivationen kommer säkerligen att vara det faktum att du väljer en maskin som är anpassad efter dina önskemål och behov och kommer att ge dig den ultimata spelupplevelsen. Om du väljer att välja en förbyggd konfiguration från märken som HP, MSI eller Alienware kan du få ut det mesta av din speldator. Du kan också läsa mer om detta på ReviewsBird.

Att bygga en PC är faktiskt inte så svårt, men det kan vara skrämmande för nya PC-gamer och frustrerande även för spelveteraner som inte vill hantera leveransförseningar på enskilda komponenter. Tvärtemot vad många tror betyder en avancerad GPU som en Nvidia GeForce RTX 3090 inte att din nya speldator automatiskt är den bästa. Det som spelar roll är CPU:n och hur mycket RAM och minne din konfiguration har. Trots allt är även en äldre GTX 1660 Super eller RTX 2070 fortfarande kapabel att köra krävande triple-A-titlar. Här handlar det mer om vilken riktning du väljer att gå och vilka spel du vill spela.

Det är så att både spel och vanliga kontorsdatorer använder antingen Intel- eller AMD-processorer och kompatibla komponenter, och Intel brukade vara det klart bästa valet. Men med de nya Ryzen 6000-processorerna och GPU:erna har AMD bevisat att de är kapabla till seriös prestanda på en helt annan nivå. Om du vill veta mer om de olika CPU:erna som finns tillgängliga för speldatorer, kolla in våra partners med de bästa spelprocessorerna.

Hur väljer jag den bästa gaming PC?

När du är redo för en uppgradering och letar efter den bästa gaming datorn idag måste du först vara tydlig med vad du faktiskt behöver. Det är viktigt att tänka exakt på behov och inte vad som är det allra senaste eller bästa på marknaden. Vissa av oss väljer den starkaste maskinen eftersom spelen vi väljer verkligen kräver det. Detta kan gälla både online- och offlinespel. Skjutspel, racingspel, moderna RPG:er kan snabbt kräva dyrare delar, 4K-upplösning och utrustning att köpa på de högsta inställningarna. Väljer du strategi, tyst lågtempo eller äldre spel kan du spara mycket genom att välja billigare delar.

Officiella systembyggare, inklusive Corsair, Alienware, HP och Lenovo kommer att ge dig en mycket bättre chans att få just den CPU eller GPU du vill ha. Därför är de förbyggda PC:erna förmodligen det bästa alternativet för att köpa en kraftfull, modern speldator utan att vänta månader på en enda del, betala stora summor till olika återförsäljare eller kämpa för att bygga allt för hand. .

Båda alternativen: att bygga själv eller köpa en färdig maskin har både för- och nackdelar, så det är helt upp till dig vad du föredrar och prioriterar. Ibland kan vissa delar för konstruktion kosta både mycket och lite, det kan bero på återförsäljare, prisskillnader, försäljning och mycket mer. Att vänta på alla delar kan också ta mycket tid, speciellt om du beställer från olika webbplatser. Om du ska köpa en som är redo för spel på en gång, hit kan du också gå både billigt och dyrt. Om du har tur kan du hitta ett fantastiskt erbjudande och spara mycket. Du beställer allt på en gång och väntar bara på en återförsäljare - du sparar tid. Men får du en PC som täcker alla dina behov då? Tänk om en av delarna inte är riktigt vad du ville ha? Det är mycket att tänka på och vi hoppas att du lyckas göra rätt val och blir nöjd i slutändan.

Kom ihåg att tekniken ständigt utvecklas. Vi ser nya modeller hela tiden, starkare, snabbare, bättre. Det är klokt att följa denna utveckling, speciellt för oss som vill göra en ordentlig investering i våra erfarenheter som kommer att hålla länge och vara relevanta i många år. Det enklaste sättet av allt är att följa de senaste modellerna som finns tillgängliga i nätbutiker.

Ska jag köpa en förbyggd gaming dator?

Som tidigare nämnt finns det både fördelar och nackdelar med alla alternativ. Vissa fördelar eller nackdelar är mer eller mindre viktiga för var och en av oss. Den verkliga frågan här är: vad förväntar du dig av den perfekta speldatorn?

Om du inte vill lägga tiden på att leta efter enskilda delar och sedan bygga den själv, kommer en färdigbyggd PC att passa dig bäst. När det kommer till pris finns det priser för alla sorters budgetar. Som vi har sagt tidigare kommer prislappen att bero på ditt val av spel och dina förväntningar på prestanda.

Allt du behöver göra är att göra en prioriteringslista. Det är viktigast att förstå exakt vad du letar efter. Så fort du har bestämt dig kan du börja titta på de olika modellerna på marknaden. Vi kan inte utesluta att du hittar en modell som fungerar perfekt, men kanske är du inte helt nöjd med priset, eller så är en av funktionerna eller delarna inte precis vad du vill ha. Om detta händer måste du förmodligen förbereda dig för att göra en kompromiss.

Är förbyggda speldatorer bra valuta för pengarna?

När du betalar extra för att installera eller köpa en förbyggd speldator eller bärbar dator, betalar du för mer än bara delarna. Du betalar även för garantiservice, kundsupport och försäkran om att systemet satts ihop av proffs. Det här är några av punkterna vi betonar när vi väljer det bästa spelsystemet PC. Vi är också medvetna om andra unika försäljningsargument som design, uppgraderingsmöjligheter och tillval och allt annat du inte kan göra när du bygger ditt eget.

Förbyggd VS hemmabyggd speldator

En av de viktigaste faktorerna som skiljer datorer från andra konkurrenter är ofta design. Förbyggda system som Alienware Aurora R11 eller Corsair One använder unika interna höljesdesigner som du inte skulle kunna köpa om du byggde din egen maskin. Men det är bra att komma ihåg att dessa system är designade och byggda specifikt för din konfiguration, även om det kan vara lite krångligt att uppgradera senare.

Vi förstår att det blir en överväldigande lista att tänka på, men vi råder dig att tänka noga innan du gör ett val. Du kan prioritera och välja en speldator baserat på prestanda och kraft, värde och design, tillförlitlighet och feedback från andra nedan, och givetvis utifrån din egen budget. Du kan även kolla nätbutiker efter andra tillbehör som spelheadset och gamingmus.

Här på ReviewsBird kan du också kolla in olika nätbutiker för andra tillbehör som gamingheadset och gamingmus samt få tips på gamingdatorer som är billiga.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare