Pizza lovers se hit! Så här gör du fantastisk och läcker pizzadeg!

Var och en av oss har ätit pizza i våra liv. Om inte, nu är det dags att prova en av de mest populära delikatesserna i världen. Pizzan har en lång historia och kräver vissa ingredienser samt tips för att den ska fungera som den ska. Att göra en utsökt pizza själv är möjligt och kan göras hemma utan några större investeringar. I den här artikeln kommer vi att hjälpa dig göra en läcker pizza till din familj eller vänner varje gång.

Använd ingredienser av hög kvalitet till din pizzadeg

Läckra pizzor- och pizzadegar är gjorda av högkvalitativa ingredienser. Pizzabotten är enkelt att laga. Först pratar vi om mjöl. Pizzamjöl brukar kallas 00-gradigt mjöl. Detta är mjöl gjort av kärnan, högre än 00 kvalitet betyder det att mjölet har en kornskorpaaa. Detta mjöl är därför en mycket ren kornkärna och indikerar inte mjölets strävhet.

Vad mer pizzadeg behöver utöver mjöl är jäst. Jäst spelar också stor roll för vad pizzadeg blir. Jäst kommer i olika sorter såsom färsk jäst och torrjäst, samt att det är möjligt att kalljäsa pizzadegen. Ju mindre jäst som används desto mer magvänlig blir pizzadegen. Förutom jäst, höjdläget. Faktum är att jäst inte alltid behövs utan det går utmärkt att tillreda en pizzadeg utan jäst, med till exempel bakpulver istället. Andra råvaror är vatten, salt och olivolja. Vissa degar använder inte alla ingredienser utan kombinationer av olika ingredienser. Det finns ett brett utbud av recept tillgängliga online från äkta och originell italiensk deg, och du kan välja mellan vad du vill, så länge du investerar i det och gör det noggrant.

Blandningen av ingredienserna i pizzadegen har stor inverkan på resultatet av pizzan, så det är en bra idé att hitta det bästa blandningsförhållandet av alla ingredienser så att pizzan håller sig saftig men också skapar en viktig krispighet för pizzan . Högkvalitativa råvaror finns på många ställen och behöver inte alltid beställas direkt från Italien. Till exempel har Matsmart nätbutiken

Bearbeta pizzadegen innan jäsning

Innan du jäser degen är det viktigt att hantera pizzadegen ordentligt. Detta görs genom att knåda degen för hand till en fast massa eller använda en matberedare. Det finns vissa regler för att använda en matberedare, speciellt för italienare. Maskinens rotationsriktning måste vara korrekt och inställningen jämnt långsam.. Vid knådning får degen luft samt koldioxid, vilket främjar och orsakar aktiveringen av jästen.

När degen har bildat en fast massa är det dags att höja den. Lyftet kan börja under en fuktig handduk i rumstemperatur. En fuktig handduk förhindrar att pizzadegen stelnar. Detta första lyft är vanligtvis ett par timmar långt. Degen kan sedan jäsa i minst fyra timmar till. Å andra sidan kan pizzadegen även jäsa i kylen och lyftet kan ta upp till två dagar. Att jäsa i kyla kräver mindre jäst och skapar en mycket formbar och fast pizzabotten.

Den långa jäsningen gör pizzadegen god och det är inte värt att kompromissa med tiden. Pizzadeg förblir också frusen. Om degen är fryst kan den användas senare, så att den är klar att användas direkt efter upptining.

Trimma pizzadegen

När pizzadegen är klar ska den formas till en rund form. Pizzabotten och pizzadeg kan också pimpas för att göra den lite mer god och annorlunda. Genom att kavla pizzadegen något större än önskat kan kanterna fyllas med till exempel ost. Att lägga osten på kanten och vända kanten över osten skapar en saftig ostbård. Du kan även välja andra fyllningar innanför kanten.

En viktig ingrediens i pizza förutom ost är tomatsås, pizza utan är ingenting. Tomatsåsen kan ligga direkt ovanpå botten eller innan dess kan man även lägga osten under såsen. Detta kommer att förhindra att bottnet blir för blöt. Degen kan även trimmas efter önskemål i tillverkningsskedet, till exempel genom att tillsätta honung eller lite mer salt. På så sätt blir degen lite godare.

Olika pizzabotten

Bottnet kan också göras av olika ingredienser. Även om dessa inte resulterar i en traditionell napolitansk pizza, är användningen av andra ingredienser tillåten. Om så önskas kan pizza göras glutenfri. En glutenfri pizzabotten görs enkelt genom att använda glutenfritt mjöl och i övrigt följa traditionella riktlinjer. Pizzabotten kan även göras kolhydratfri. Det är möjligt när man gör den så kallade Fathead pizzabotten. Denna pizzabotten innehåller mozzarellaost, mandelmjöl och psyllium. Basen blir lite annorlunda än den traditionella basen gjord på mjöl, men ändå riktigt god.

Pizzapålägg

Många gånger i Italien läggs bara tomatsås, ost och örter till pizzan. Andra pålägg används, men det brukar vara en återhållsam rörelse med dem, eftersom basen spelar en viktig roll i pizza. Pizzafyllningar behöver inte heller vara dyra. Pizza har alltid varit en billig mat och lämpliga råvaror. Om din matbudget är knapp kan du hitta billiga ingredienser till din pizza på Smart Food- webbplatsen. Det finns mindre i pizza och mer kreativitet. Många klassiska pizzor och deras instruktioner finns på nätet. Du kan också applicera och använda din egen fantasi med fyllningarna.

Om kreativiteten inte verkar hittas kan du få idéer från andra användare. Du kan kolla andras erfarenheter om ämnen inom mat och dryck ReviewsBird webbplats. Vid tillverkning av pizza är det tillåtet att ta idéer från annat håll och ansöka. Pizzadeg kan också göras av många andra ingredienser och du bör prova olika varianter. Pizza är en enkel och rolig maträtt som säkerligen kommer att passa varje måltid. Så ta alla tips du läser i den här artikeln och kolla in andra tips online.

Av Frida