Vilken är den bästa Sony-kameran för video/fotografi att köpa just nu?

Vilken är den bästa Sony-kameran du kan köpa just nu? Sony har en enorm katalog med kameramodeller som spänner över alla kompetensnivåer, discipliner och prisklasser. Som sagt, vår bästa rekommendation för de flesta är Sony Alpha A7R IV. Utrustad med en superhögupplöst sensor som stöds av snabb och sofistikerad autofokus, är det en professionell kamera som kan gå tå till tå med medelformatmaskiner.

Som sagt, det kan finnas ytterligare en kamera på Sonys hyllor som bättre passar dina behov. Sony Alpha A7 IV, till exempel, är en fantastisk fullformats-allrounder som är mer tillgänglig än A7R III. En skicklig efterträdare till den populära A7 III, det är en hybridarbetshäst med en 33 MP-sensor, solid prestanda och autofokus i toppklass.

Om pengar är ingenting, ta en titt på Sonys banbrytande A1. Från blixtsnabb autofokus och seriehastigheter till en 50,1 MP-sensor (och den 8K-raw-video som den kan producera) är detta en kamera med superlativ. Dess fantastiska prestanda kommer med en prislapp som matchar.

Sony-kameror för vloggare

Sony ZV-1

är en av de bästa kompakta vloggkamerorna på marknaden som parar ihop en 1-tums sensor och klassledande autofokus med en formfaktor som är liten nog att ta med dig nästan överallt. Dessutom är den utrustad med ett praktiskt hot-shoe-fäste och mikrofoningång. För mer seriösa videofotografer är A7S III den bästa Sony-videokameran du kan köpa ur sitt filmsortiment.

De 5 bästa kamerorna

Vad du än letar efter från en Sony-kamera, hittar du ett alternativ som passar dina krav, listat nedan. Vi har täckt de senaste utgåvorna och utvalda alternativ, såväl som Sonys bästa kompakta premium- och APS-C-modeller, inklusive flaggskeppet A6600 och den mer prisvärda A6100. Dessutom håller vi den här guiden på ReviewsBird uppdaterad regelbundet med resultaten av våra senaste Sony-kamerarecensioner. Kom ihåg att läsa våra andra guider innan du väljer att köpa t.ex. en polaroidkamera eller någon annan kamera.

1. Sony A7 IV

Som efterföljare till den berömda A7 III har den senaste allroundmaskinen i Sonys spegellösa kameraserie i fullformat stora skor att fylla. Som tur är tar A7 IV batongen och springer iväg med den. Genom att introducera en skarpare 33 MP-sensor, kraftfull Bionz XR-processor och uppgraderade videofärdigheter (inklusive stöd för 10-bitarsinspelningar), är A7 IV en sann hybrid arbetshäst. Den drar också nytta av en förbättrad sökare, en ny vinklad pekskärm och en enorm buffert på 828 bilder för CFexpress-kort.

Som ofta är fallet kommer denna flexibilitet inte utan kompromisser: det finns ett stort antal 4K-inspelningar, och det är inte den lättaste kameran för nybörjare att använda. En prishöjning innebär att den inte har samma attraktionskraft på nybörjarnivå som sin föregångare, medan rivaler som Canon EOS R6 också erbjuder snabbare serietagningshastigheter - även om Sonys klassledande autofokusfunktioner gör mycket för att kompensera för detta. Sett som helhet är Sony A7 IV en värdig efterträdare till A7 III. Det är ett fantastiskt mångsidigt alternativ som kan vara allt Sony-kameran de flesta någonsin kommer att behöva.

Sony Alpha A7R IV

Sony är verkligen inte en som gör saker halvhjärtat när det kommer till ny kamerateknik. När du hoppar till hela 63 MP finns det få fullformatskameror (spegellösa eller på annat sätt) som kan skryta med den här typen av upplösning. Bilderna matas ut med stationära 61 MP, medan Sony hävdar att kameran kan leverera upp till 15EV-stops dynamiskt omfång från sensorn.

Du får även användbara funktioner som bildstabilisering inbyggd i kroppen, vilket ger dig 5,5EV-stoppkompensation tillsammans med Pixel Shift Multi Shooting för att skapa bilder i ännu högre upplösning. För att avrunda specifikationsbladet har vi 4K-videoinspelning, en utmärkt elektronisk sökare och en användbar tippbar pekskärm. I slutändan, om du vill ha den bästa kameran av de bästa - det är den här du ska satsa på. Om budgeten är snävare men du fortfarande längtar efter hög upplösning, håll ett öga på priserna på Sony A7R III, som fortfarande ger dig 42,2 MP.

3. Sony ZV-1

Sony ZV-1, helt enkelt den bästa kompakta vloggkameran på marknaden, har ett kraftfullt videoalternativ i fickan. Genom att låna de bästa bitarna från RX100-serien, parar den en skicklig 1-tums sensor med ett klassledande autofokussystem. Sonys realtidsspårning och Eye AF-system gör att du på ett tillförlitligt sätt kan spela in högkvalitativa bilder medan du är låst till ditt motiv, medan det ljusa 24-70 mm objektivet kan skapa vacker bakgrundsoskärpa. Bildstabilisering är mindre imponerande, men det är acceptabelt för att gå och prata.

En hot-shoe, 3,5 mm mikrofoningång och utfällbar LCD-skärm förbättrar alla mångsidigheten hos ZV-1 för vloggare - och även om pekskärmsmenyn inte är den lättaste att använda, balanseras den av en arsenal av funktioner. För att komplettera dess skarpa, detaljerade 4K / 30p-bilder, erbjuder ZV-1 ett användbart inbyggt ND-filter plus alla Sonys bildprofiler, inklusive HLG. Dess kompakta storlek resulterar naturligtvis i vissa kompromisser: Det finns ingen hörlursport eller sökare, och batteritiden är inte den bästa. Ändå har Sony ZV-1 fler kraft- och videofunktioner än någon annan fickkamera.

4. Sony A7S III

En favorit bland videografer och välbeställda YouTubers, Sony A7S III är den bästa videokameran utanför biografområdet. Dess huvudsakliga syfte är att vara den bästa 4K-kameran du kan köpa och detta uppnås genom att hålla sin upplösning låg och undvika frestelsen att gå upp till 8K. Tillsammans med enastående videokvalitet får du också möjligheten till 4K / 120fps för slo-mo-sekvenser, plus möjligheten att spela in 16-bitars raw via dess fullstora HDMI-port.

Det är också en rolig kamera att använda tack vare sin otroligt högupplösta 9,44-punkts OLED-sökare plus en helt ledad skärm med ett mycket förbättrat pekmenysystem. Som du kan förvänta dig för en professionell Sony-kamera är A7S III:s ljudkapacitet också stark med hörlurs- och mikrofonportar, plus kompatibilitet med Sonys XLR-K3M tillbehör för snabbsko för upp till fyra ljudingångar. Det är säkert dyrt, men Sony A7S III är fortfarande bäst på vad den gör.

5. Sony Alpha A6600

Sony-kameror som A6600 bevisar att Sony fortfarande är mycket bekymrad över sin APS-C-serie, som till stor del riktar sig till hobbyfotografer och vloggare. Du får en 24,2 MP-sensor parad med en A9-nivå BIONZ X-processor, som stöder användbara funktioner som 11fps-inspelning och 4K-videoinspelning. Det finns också ett mycket smart 425-punkts fasdetekterings-AF-system med hjälp av Real-time Tracking, Real-time Eye AF och Animal Eye AF, som är de bästa tillgängliga i denna prisklass.

Där A6600 skiljer sig från de billigare modellerna i Sony APS-C-serien är inkluderingen av femaxlig, sensorbaserad bildstabilisering, ett hörlursuttag (tillsammans med en mikrofonport) samt HDR-video och Real Time AF för filmer . Det finns också en bättre sökare och ett högkapacitetsbatteri som levererar (minst) 720 bilder enligt dess CIPA-betyg. Naturligtvis betalar du priset för all denna spännande teknik – A6600 kommer fortfarande inte billigt, trots att den kommer i slutet av 2019 – så om du har svårt att motivera priset, ta en titt på A6400 istället.

Psst! Ta och kolla in recensioner på olika nätbutiker innan du köper din nya Sony-kamera!

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare