Alla hjärtans dag: fina present- och pysseltips för ett lyckat firande

Alla hjärtans dag, eller Valentinsdag som det också kallas, är en dag då vi firar kärleken mellan människor. Det är en dag då vi visar våra kära hur mycket de betyder för oss genom att ge presenter, skicka hälsningar och göra pyssel. Men vad är egentligen kärlek och varför firar vi alla hjärtans dag?

Kärlek är en stark känsla av att vilja vara nära och ta hand om någon annan. Det är en känsla av att man trivs i någons närvaro, stå upp för den man älskar och att man är beredd att göra mycket för den personen. Kärlek är också en känsla av att man är accepterad och älskad precis som man är. Vad som är viktigt i kärlek kan skilja sig från person till person, men ofta handlar det om att känna sig förstådd och att man kan vara sig själv.

Alla hjärtans dag firas varje år den 14 februari och är en dag då man visar sin kärlek till någon annan. Det är vanligt att ge presenter som blommor, choklad eller smycken, men det kan också vara en dag då man gör något speciellt tillsammans, som att gå på bio eller äta middag på en fin restaurang. Hur man beskriver sin kärlek till någon kan vara svårt, men många väljer att använda citat om kärlek eller skriva kärleksbrev. I denna artikeln får du lära dig om alla hjärtans dag historia, fina citat om kärlek som du kan inspireras av, exempel på alla hjärtans dags hälsningar, presenttips och så klart romantiska filmer som du och din partner inte kan missa när ni firar alla hjärtans dag!

Den 14 februari: hur blev det kärlekens dag?

Alla hjärtans dag är den 14 februari eftersom det är en tradition som härstammar från antiken. Det har funnits i många hundra år och har sina rötter i den romerska festivalen Lupercalia. Festivalen ägde rum i mitten av februari och var en tid då man firade våren och förnyelsen. Under denna festival valde man slumpmässigt partners att umgås med under festivalen, och denna tradition ändrades sedan under medeltiden till att man valde en fast partner, ofta en person man var förälskad i.

Efter att kristendomen spred sig, försökte kyrkan ersätta denna hedniska tradition med en mer helig högtid. Därför valde man att fira helgonet Sankt Valentin den 14 februari. Enligt legenden var Sankt Valentin en präst som hjälpte till att förena kärlekspar under romarnas tid då det var förbjudet att gifta sig. Han blev därefter martyrer för sin tro. Med tiden blev Sankt Valentins dag mer och mer förknippad med kärlek och romantik, och blev en dag då människor visar sin kärlek och uppskattning till varandra genom att ge presenter och uttrycka sina känslor. Därav den 14 februari är alla hjärtans dag.

När kom alla hjärtans dag till Sverige?

Alla hjärtans dag kom till Sverige under 1800-talet och det var främst unga kvinnor som började fira dagen genom att skicka kärleksbrev och present till sina kära. Under 1900-talet blev alla hjärtans dag allt mer populär och det blev vanligt att ge presenter och skicka hälsningar till sin partner eller person man var kär i.

Vilka länder firar alla hjärtans dag?

Alla hjärtans dag firas i många länder runt om i världen, men det är främst i Nordamerika och Europa som det är vanligt att ge presenter och skicka hälsningar till sina kära. I USA och Kanada är det vanligt att ge presenter som blommor, choklad eller smycken, medan man i Europa ofta väljer att göra något speciellt tillsammans med sin partner. I länder som Mexiko och Brasilien är det vanligt att ge blommor och choklad. Alla hjärtans dag firas också i länder som Japan, Sydkorea och Taiwan, men det är inte lika vanligt som i västvärlden. Att ha tur i kärlek är viktigt för många människor och det är därför vanligt att man firar kärlekens dag.

Vad firar man på alla hjärtans dag?

På Alla hjärtans dag firar man mänsklighetens finaste ägodel och det är kärleken. På Alla hjärtans dag är det vanligt att ge presenter till sin partner, människor man älskar eller person man är kär i. Många väljer också att skicka hälsningar som kort eller brev för att visa sin kärlek och uppskattning. Det är en dag då man gör något speciellt tillsammans, som att gå på bio eller äta middag på en fin restaurang. För att visa kärleken till sin partner kan man också göra pyssel, som att skapa en personlig gåva eller skriva ett kärleksbrev till varandra. Alla hjärtans dag är en dag för att visa sin kärlek och uppskatta de viktiga personerna i ens liv.

Alla hjärtans dag pyssel för dig och din kärlek

Det finns många olika sätt att pyssla med på Alla hjärtans dag för att visa sin kärlek till någon annan. Här är några exempel på alla hjärtans dag pyssel:

 • Ett vanligt pyssel är att skapa en personlig gåva, som en handgjord kort eller en album med minnen tillsammans. Det kan också vara att skapa en dekoration för hemmet, som en hjärtformad tavla eller en kärleks dekoration.

 • Ett annat populärt pyssel är att skapa en presentkorg fylld med personliga föremål och presentkort. Det kan vara en presentkorg med godis och film, eller en presentkorg fylld med spa-produkter och en presentkort för en massage.

 • För de som gillar att baka och laga mat, kan man pyssla med att göra en speciell middag eller baka en kärlekskaka tillsammans. Det kan också vara en bra idé att göra en romantisk middag hemma, där man gör allt från maten till dekorationen tillsammans.

 • För de som gillar att skapa något tillsammans kan man pyssla med att skapa en kärleksgåva tillsammans, som en trädgårdsdekoration eller en träskulptur.

Det finns många olika sätt att pyssla med på Alla hjärtans dag, men det viktigaste är att det är något ni gör tillsammans och som visar kärlek och uppskattning. Alla hjärtans dag är en dag för att visa din kärlek och uppskatta de viktiga personerna i ditt liv. Så vad du än väljer att pyssla med, så se till att det är något som ni båda kommer att njuta av och skapa fina minnen tillsammans.

Vad ska man köpa i Alla hjärtans dag present?

Nu till den viktigare frågan vad ska man ge i Alla hjärtans dag present? Det kan vara en svår att komma på vad man ska ge i present till den speciella personen på den speciella dagen som alla hjärtans dag. Ett skepp kommer lastat med 10 presenttips! Att ge en present är ett bra sätt att visa att man tänkt på personen och vill göra dem glad. Men vad ska man ge? Kanske något inom mode? Eller köra på en present som är mer personligt? Här är några tips om uppskattade alla hjärtans dag presenter och roliga present idéer.

 • En romantisk middag: Bjud på en romantisk middag för två på en fin restaurang eller gör en hemmamiddag tillsammans.

 • Resa: Ge bort en helgresa eller en kort semester tillsammans för att skapa minnen tillsammans.

 • Blommor och choklad: En klassisk present som alltid uppskattas är blommor och choklad. Välj en bukett med personens favoritblommor och lägg till en chokladask för att göra det extra speciellt.

 • Personliga presenter: Ge bort något personligt som en fotografering, ett smycke eller en skulptur som representerar er kärlek.

 • Spa-upplevelse: Ge bort en spaupplevelse för två för att koppla av och njuta av tiden tillsammans.

 • Konstnärlig aktivitet: Gör något konstnärligt tillsammans, som att måla ett konstverk eller skapa en pottery, det kan vara en rolig och minnesvärd aktivitet.

 • Upplevelsepresent: Ge bort en upplevelsepresent som en ballongfärd, en seglats eller en bungeejump för en spännande och oförglömlig dag tillsammans.

 • Böcker: Ge bort en bok av en författare ni båda gillar eller en bok med romantiska noveller.

 • Musik: Skapa en spellista med låtar som är speciella för er eller ge bort en konsertbiljett för en kommande musikal eller konsert.

 • Kreativitet: Skapa något själv, som en scrapbook eller en video med minnen från er tid tillsammans.

Viktigt att komma ihåg är att det inte handlar om att ge den dyraste eller mest exklusiva presenten, utan det handlar om att visa kärlek och uppskattning till den personen. Det viktigaste är att tänka på vad personen gillar och vad som skulle göra dem glad. Var kreativ och tänk utanför boxen. Om du har funderat på att göra någon typ av överraskning för din partner då är den 14 februari dagen D!

10 tips om hur man kan skriva fina och personliga Alla hjärtans dag hälsning till någon som man tycker om

Innan du springer iväg och skicka kanske ditt livs viktigaste kärlekshälsning då bör du tänka på dessa 10 tips:

 • Var ärlig och öppen med dina känslor. Skriv ner det du verkligen känner och tänker om den personen.

 • Var specifik och ge exempel på saker som du uppskattar och gillar hos den personen.

 • Använd citat om kärlek eller dikter som du tycker passar din relation.

 • Dela minnen och speciella ögonblick som ni har haft tillsammans.

 • Skriv om vad personen betyder för dig och hur han eller hon påverkar ditt liv.

 • Var kreativ och använd din egen unika stil när du skriver.

 • Var personlig och använd innebördsfulla ord och uttryck.

 • Skriv om dina framtidsplaner och drömmar tillsammans med personen.

 • Avsluta med ett uttryck av hopp och förväntan för er relation.

 • Läs igenom och granska brevet innan du skickar det, för att se till att det är precis som du vill att det ska vara.

10 exempel på alla hjärtans dag hälsningar

 • Glad Alla hjärtans dag till mitt livs kärlek!

 • Jag önskar dig all kärlek och lycka i världen på denna speciella dag.

 • Du har mitt hjärta för evigt och alltid. Glad Alla hjärtans dag.

 • Jag är så tacksam över att ha dig i mitt liv. Glad Alla hjärtans dag.

 • Jag älskar dig mer för varje dag. Glad Alla hjärtans dag min kära.

 • Tack för att du får varje dag att kännas som Alla hjärtans dag. Jag älskar dig.

 • Sänder kärlek och kyssar till min söta Valentin.

 • Jag är den lyckligaste personen i världen som har dig som min Valentine.

 • Glad Alla hjärtans dag till den person som får mitt hjärta att slå ett slag.

 • Du är mitt allt. Glad Alla Hjärtans Dag min älskade.

Låt dig inspireras av dessa fina kärlekscitat

"Min kärlek till dig är som en blomma, den växer och blir starkare för varje dag."

"Du är min favoritplats, den plats där jag alltid vill vara."

"Jag kan inte tänka mig ett liv utan dig, du är min andra halva."

"Du är min bästa vän, min partner, min kärlek. Jag är så tacksam för att jag har dig."

"Jag älskar dig mer än orden kan beskriva, mer än jag någonsin trodde var möjligt."

"Du är min dröm som gått i uppfyllelse, min kärlek som aldrig dör ut."

"Jag är så lycklig att jag har dig vid min sida, du gör mitt liv fullständigt."

"Min kärlek till dig är evig, den kommer aldrig att dö ut."

"Du är den person jag vill dela min tid med, min framtid med, min allt med."

"Jag är så tacksam för varje dag jag får spendera med dig, min älskade."

Alla hjärtans dag är en dag då man får chansen att visa sin kärlek till någon speciell. En annan populär aktivitet på Alla hjärtans dag är att titta på en romantisk film tillsammans med din speciella person. Här är några rekommenderade Alla hjärtans dag filmer:

 • "The Notebook" (2004) - En klassisk romantisk film med Ryan Gosling och Rachel McAdams som spelar huvudrollerna. Filmen handlar om en ung kärlek som återförenas efter många år och deras kamp för att hålla kärleken levande.

 • "Titanic" (1997) - En annan klassisk romantisk film med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna. Filmen handlar om en ung kärlek som utvecklas på Titanic under dess sista färd.

 • "The Fault in Our Stars" (2014) - En romantisk dramafilm med Shailene Woodley och Ansel Elgort i huvudrollerna. Filmen handlar om en ung kärlek mellan två tonåringar som har cancer och deras kamp för att hålla kärleken levande.

 • "The Vow" (2012) - En romantisk dramafilm med Rachel McAdams och Channing Tatum i huvudrollerna.

Vi på ReviewsBird önskar dig en fin Alla hjärtans dag och må din kärlek blomma och blomstra! Innan du springer iväg och köpa Alla hjärtans dag presenter se till att läsa recensioner om de produkter och tjänster först, för att säkerställa att din present är precis som du har förväntat dig! Läs kundupplevelser om nätbutiker här. Glad alla hjärtans dag!

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid är en e-handelsspecialist & konsumentvarukonsult specialiserad inom handelsrätt och konsumentbeteende. Hon har erfarenhet av supply chain-konsultverksamhet och produktutveckling samt har arbetat... Läs vidare