Den ultimata presentguiden för gamers 

Att hitta en present till en gamer kan verka nästan omöjligt, åtminstone om du själv inte har någon insyn i spelvärlden. Men om du tänker utanför ramarna behöver det inte vara så svårt. Gamers uppskattar ofta allt som har med spel att göra – från enkla onlinespel till klumpiga konsoler. För att göra det enklare för dig har vi samlat några nyttiga tips och förslag som hjälper dig att hitta en eller flera presenter till gamern du håller kär, oavsett om det är din syster, kusin eller partner.

Vilka spel är av intresse?

Innan du börjar leta efter presenter måste du ta reda på vilken slags gaming personen håller på med och vilka spel som är av intresse. Var inte den personen som köper något helt irrelevant bara för att du vet att mottagaren är spelintresserad. Då finns det en risk för att presenten uppfattas som opersonlig. Med det menar vi att gaming är ett otroligt brett begrepp. Det innebär förvisso att spela virtuella spel, men det kan ske via flera olika enheter: konsoler, datorer, mobiltelefon och så vidare.

En vanlig missuppfattning idag är att gamers uteslutande är de som spelar PC-spel och lanar. Men så är inte alltid fallet. En gamer också kan vara någon som tycker att hasardspel är underhållande, och om de är över 18 år finns det många alternativ för dem idag. En webbplats som Goplay.se listar flertalet av dessa och vilka bonusar de erbjuder. Med detta vill vi säga att du inte ska ta för givet vad en gamer önskar sig utan att först ta reda på vilken typ av gaming den personen faktiskt ägnar sig åt.

De hetaste nya och kommande titlarna

Det största intresset kan vi dock säga ligger i olika PC- och konsolspel, med titlar som du säkerligen själv känner till, som Call of Duty, Modern Warfare, Overwatch och Minecraft. Att välja rätt present till en spelentusiast som har stenkoll på alla titlar är som att navigera i ett minfält av preferenser och redan ägda spel.

Som tur är har vi listat de senaste (och kommande) titlarna som är de hetaste på marknaden just nu. Troligtvis hittar du minst en titel på listan som gamern inte redan har lagt vantarna på! Samtliga spel finns, eller kommer finnas, att köpa i nätbutiker, vilket gör det enkelt att beställa hem den perfekta presenten.

Overwatch 2

Den 4 oktober släpptes den efterlängtade uppföljaren till succén Overwatch: Overwatch 2! Förstapersonsskjutspelet släpptes till flertalet olika plattformar – så se till att du får rätt utgåva. Overwatch 2 går ut på samma grundprinciper som originalet, men Blizzard har förbättrat spelet något fantastiskt. Nya nivåer och hjältar samt ett helt nytt “Push”-läge gör Overwatch 2 till ett ”måste ha-spel”!

Call of Duty: Modern Warfare 2

Oktober var en bra månad för gaming-världen. Infinity Ward och Activision släppte nämligen också COD6 för Microsoft Windows, PlayStation 3 och Xbox 360. Berättelsen följer samma grundläggande ramverk som sin föregångare, även om det finns några utmärkande skillnader. Ett multiplayerspel som blivit mer taktiskt, kombinerat med snygga grafiska detaljer, gör Call of Duty: Modern Warfare 2 till en titel som alla gamers vill äga.

Resident Evil 4 (Remake)

Den nya utgåvan av Resident Evil är en remake av originalet från 2005. Här har utvecklarna Capcom fokuserat på att kombinera essensen av originalet med en moderniserad utgåva för att bevara den ursprungliga handlingen och samtidigt erbjuda moderna spelare detaljerad grafik. Resident Evil 4 (Remake) förväntas släppas till Playstation 5 och 4, Xbox Series X/S samt PC den 24 mars 2023.

Assassin's Creed: Mirage

Under det kommande året (datum ej bekräftat) kommer Ubisoft att släppa den trettonde stora utgåvan i Assassin’s Creed-serien. Assassin’s Creed: Mirage har beskrivits som en något mindre titel i serien, där spelets längd förväntas vara omkring 15–20 timmar, i likhet med äldre utgåvor. Den kommer att släppas för en mängd olika konsoler, så se till att du får tag på rätt!

Tillbehör uppskattas alltid

Nu har du fått några speltitlar att välja mellan som garanterat kommer att göra gamern i ditt liv glad. Men du behöver inte begränsa dig till spel om han eller hon redan har alla titlar i sin spelportfölj. Du kan alltid köpa gaming-tillbehör, som varierar i all oändlighet och som alltid behövs bytas ut.

Det finns flertalet företag som i dag producerar gaming-tillbehör. Därav finns ett stort utbud att välja bland, och kvalité och priser kan skilja sig avsevärt. Kanske blir det ett helt nytt gaming-tangentbord med häftiga ljuseffekter? Då kan du räkna med att spendera allt från 200 kronor till 1000 kronor om du vill ge bort ett högkvalitativt sådant. Eller kanske något mycket mer påkostat än så, som en sprillans ny gaming-skärm med grym upplösning?

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan vi säga att gaming-världen är komplex att navigera i för en utomstående utan något som helst intresse för spel. Men när det gäller klappar och presenter finns det alltid något att ge till en entusiastisk gamer. Beroende på personens intresse och behov kan du antingen köpa ett sprillans nytt spel eller ett högkvalitativt tillbehör som passar din budget.

Av Beata