ExpressVPN

Alla recensioner

ExpressVPN

100% Skulle handla här igen

Recensioner, upplevelser och omdömen i Sverige Skriv en recension

Läs recensioner, åsikter, erfarenheter och klagomål. Lämna din egen recension och betygsätt företaget du handlade från eller anlitade!

Alla recensioner (0)

  • Inga recensioner än!

    Vilka företag har du erfarenhet av? Bidra till en transparent marknad genom att lämna en recension och hjälp samtidigt företagen att förbättra sin tillförlitlighet.

Andra personer tittade också på

ExpressVPN

VPN är kort och gott förkortningen av Virtuellt Privat Nätverk. Att använda en VPN-tjänst som konsument gör att din internettrafik hålls privat. Hur går då detta till? Jo, utan att gå in på tekniska detaljer så fungerar det som så att du ansluter till en VPN-server som i sin tur fungerar som en krypterad tunnel där ingen kan se in eller följa din aktivitet. En VPN-tjänst gör alltså konsumentens internetanvändning helt privat eftersom ingen kan komma in i den här tunneln, vare sig myndigheter, internetleverantörer eller ens hackare. När du använder VPN så ändras din IP-adress (Internet Protocol Address), vilket är den unika sifferkombinationen som identifierar dig och din plats i världen. I den krypterade tunneln får du en ny IP-adress som får det att se ut som om du befinner dig på positionen av den server du ansluter till, vilket kan vara precis vart som helst i världen där VPN-leverantören har servrar utplacerade. ExpressVPN är en av många VPN-tjänster som finns tillgängliga på marknaden.

Detta är ExpressVPN
Företaget grundades 2009 och är idag en av världens största VPN-leverantörer. De har sin bas på de Brittiska Jungfruöarna, med lokala distributionsteam spridda över hela världen. Sedan 2021 så är ExpressVPN en del av Kape Technologies, vars huvudmarknader främst är inom integritet-, och säkerhetsfären.
ExpressVPN utvecklar mjukvara, i form av appar och webbläsartillägg, till de allra flesta operativsystem (Mac, iOS, Windows, Linux, Android m.fl) och har sina säkra servrar utplacerade på 160 olika serverpositioner i 94 olika länder. Företaget är även en aktiv förespråkare kring frihet och integritet på internet och ger finansiellt stöd till ideella organisationer som arbetar med just dessa frågor (Electric Frontier Foundation, OpenMedia m.fl).

Vilka tjänster erbjuder företaget?
Förutom företagets kärntjänst, som byggs på utplacerade servrar och mjukvara kopplad till dessa servrar, så erbjuder ExpressVPN även en stor mängd information. Företagets hemsida fokuseras mycket på supporttjänsten, i form av en live-chat, som är tillgänglig dygnet runt, hela året. Till supporttjänsten kommer också ett stort hjälpcenter och artikelarkiv. De underhåller dessutom en blogg med ett stort antal artiklar i ämnet. Om du som konsument är helt ny inom begreppet VPN, hur det fungerar och vad det används för så fungerar företagets hemsida som ett bra läromedel och informationscentral.
Hur tjänar då företag som ExpressVPN några pengar? Jo, det gör de genom att erbjuda prenumerationstjänster till den mjukvara som ansluter till VPN-servrarna. ExpressVPN erbjuder 3 olika abonnemangstyper, uppdelade med olika tidsfrister - 1 månad, 6 månader samt 12 månader. Det går att betala med de flesta betalkort men även med Bitcoin eller med hjälp av betalningslösningar såsom Paypal. Eftersom tjänsterna som de erbjuder är helt digitaliserade så behövs inga fraktlösningar.

Kundomdömen och recensioner
Har du använt dig av ExpressVPN's tjänster? Hur tycker du att det har fungerat? Du kanske har egna åsikter kring den befintliga mjukvaran eller upplevelser av företagets kundtjänst. Hur din upplevelse än ha varit så vill vi på ReviewsBird gärna att du skickar in ditt omdöme i en recension. Tillsammans sprider vi kunskap och hjälper varandra. Tack!