Bemz

Alla recensioner

Bemz

100% Skulle handla här igen

Recensioner, upplevelser och omdömen i Sverige Skriv en recension

Läs recensioner, åsikter, erfarenheter och klagomål. Lämna din egen recension och betygsätt företaget du handlade från eller anlitade!

Alla recensioner (0)

  • Inga recensioner än!

    Vilka företag har du erfarenhet av? Bidra till en transparent marknad genom att lämna en recension och hjälp samtidigt företagen att förbättra sin tillförlitlighet.

Andra personer tittade också på

Logo Home-Tex
Home-Tex

Hemtextiler finns i nästan alla rum i hemmet, men vart ska men egentligen vända sig om man är ute efter nya handdukar eller lakan? S...

Logo Homeroom
Homeroom

För att få en hemtrevlig känsla hemma finns det många faktorer att tänka på men möbler och belysning &au...

Logo AliExpress
AliExpress

För många är shopping en av de roligaste sakerna som finns men om man shoppar online, då vill man väl inte spendera v&au...

Logo Inredningsvaruhuset
Inredningsvaruhuset

Alla ska vi kunna trivas i våra hemma. Man ska känna sig både trygg och säker hemma man man vill även känna sig bek...

Bemz

Det svenska möbelföretaget Bemz tillverkar skräddarsydda överdrag till IKEA möbler, främst soffor och fåtöljer. Bemz är grundat år 2005 och huvudkontor samt showroom finns i Stockholm.

Bemz har en webbutik som verkar i mer än 40 länder och säljer skräddarsydda överdrag och nya ben till IKEA-möbler. Bemz har överdrag även för produkter som inte längre produceras, så även om Ikea inte längre har din soffa eller överkast till den i sitt sortimen, kan du från Bemz få nya överkast.

Utbytbara överdrag istället för helt nya möbler
Med Bemz produkter kan du förnya din gamla IKEA-soffa med ett skräddarsytt överdrag istället för att köpa en helt ny soffa. Det är både kostnadseffektivt och klimatsmart. Bemz satsar på smart och hållbar konsumtion i sin verksamhet.

Bra IKEA-möbler ska inte slängas bara för att original tyget är trasigt eller slitet, eller om dess färg inte längre behagar eller matchar de senaste trenderna. Med Bemz överdrag får IKEA soffor, fåtöljer och andra möbler ett helt nytt liv, ett nytt individuellt utseende och de håller längre.

Enligt en rapport från Naturskyddsföreningen från år 2021 är det betydligt klimatsmartare att kläo m en soffa än att skaffa en ny soffa. Det är ett faktum att möbelindustrin påverkar miljön negativt och bidrar till klimatkrisen. Det uppstår utsläpp från transporter, och stora mängder naturresurser används vid produktionen, när exempelvis metaller bryts, bomull odlas och skog avverkas.

Produktionen av Bemz produkter
Bemz överdrag till IKEA-möbler är handgjorda och kan tvättas i maskin. Överdragen produceras av noggrant utvalda, slitstarka tyger. De sys på en fabrik i Europa av ett pålitligt företag som satsar på hållbar utveckling och har goda produktionsmetoder.

Alla överdrag tillverkas på beställning. Bemz har inga stora lager utan alla produkter är handsydda på den europeiska fabriken efter att de får in en beställning.

Hållbarhet, etik och transparens är ledord för Bemz inom sin produktion. Bemz ser att det värdefullaste med de skräddarsydda produkterna är det arbete som sätts ner för att sy varje enskilt skräddarsytt överdrag, och det kunniga och professionella produktionsteamet som möjliggör detta är viktiga kuggar i företagets hjul. Det tar cirka 3-6 månader för en nykomling på Bemz att lära sig hur överkasten mallas ut, klipps och sys.

Materialen som används för överkasten är av 100% naturliga material och av hög kvalitet. Därför kan Bemz erbjuda alla sina produkter en 3-års kvalitets garanti. Bemz breda tygkollektion innehåller bomull, linne, sammet och återvunnet material. Tyger i 100% linne klipps noggrant för hand, anpassat efter tygets naturliga textur, medan bomullsväv och sammetstyger klipps i maskin.

Överdrag till nya och gamla IKEA-modeller
För att kunna göra ett bra beslut och välja rätt i Bemz stora urval av tyger kan du beställa gratis tygprover hem. Det finns hundratals olika tygalternativ, som alla kan användas för att producera överkast till nästan alla IKEA-soffor, stolar och fotpallar.

För att göra valet enklare kan du gratis beställa upp till 5 provtyger gratis, så att du kan bekanta dig med tygets utseende och material i ditt eget hem innan du väljer.

Att kunna upprätthålla en hög kvalitetsnivå tar tid och därför är leveranstiden för produkterna cirka 3-5 veckor från beställning.

Bemz breda produkturval
IKEA har ett mycket stort urval soffor, och Bemz sofföverdrag speglar IKEAs sortiment och inkluderar även kodeller som inte längre finns att få hos IKEA. Bemz urval finns överdrag i många olika former. Du hittar sofföverdrag och fåtöljöverdrag samt armstödsskydd till soffor och fåtäljer. Det finns också stolsöverdrag och sängramsöverdrag samt överdrag till sänggavlar. Det finns även andra textilier och möbelfötter som är kompatibla med Ikea-möber.

Överdragen finns att få i modeller som passar de flesta produkterna hos Ikea. Detta gäller både produkter som idag finns i sortimentet och sådana vars produktion redan har avsultats. Modellerna är bland andra Ektorp, Karlstad, Söderhamn, Kivik, Allerum, Ängby, Backa, Backbro, Vimle, Stocksund, Landskrona och många andra.

Om du vill ha en ny look till din soffa eller säng, och har uppgraderat looken med ett nytt överkast så kan du även byta ut fötterna på din möbel. Bemz har ett urval fötter som är anpassade för Ikeas soffor och sängar. Dessa kan du beställa online precis som överkasten. I sortimentet finns också tyg som metervara, kuddfodral och gardiner.

Att förnya dina kuddfodral är ett enkelt och billigt sätt förnya din inredning. De är lätta att byta ut och går enkelt att plocka fram och undan. Nya textilier som kuddfodral och gardiner kan snabbt förvandla hur ditt rum och din inredning ser ut. När du har ett sofföverdrag från Bemz finns det i urvalet kuddfodral och gardiner i samma tyg som ditt nya överkast.Bemz kuddfodral kan användas till innerkuddar från de flesta möbelförsäljarna. Också Ikeas innerkuddar passar och de finns att köpa i ett flertal storlekar. Med individuella kuddfodral från Bemz kan du uppgradera looken hemma, både i med nya kuddar i soffan och med nya kuddfodral för kuddarna på sängen. Kanske du vill uppgradera de kuddar du redan har med nya fodral från Bemz för en mer modern, fräsch stil?
 

Hur beställer du ett överdrag från Bemz
Du beställer ditt överdrag på bemz.se och kan betala din beställning med de vanligaste betalningsmetoderna inklusive kreditkort (MasterCard, Visa) eller via Klarnas olika betalningsmetoder.

Leveranstiden förbeställningar är cirka 3-5 veckor. Leveransen sköts av PostNord/DPD. Paketet levereras och du får du ett sms med information om upphämtning. Fraktkostnaden för en beställning med leverans i Sverige är 100 - 150 kr beroende på paketets storlek.

Du har rätt att returnera produkterna om du vill. Alla produkter har 14 dagars returrätt efter mottagandet av beställningen. Du kan aturligtvis också göra en reklamation om produkterna inte var av den kvalitet de skulle vara eller om du stött på andra problem med din beställning. Alla Bemz produkter har en 3-års kvalitets garanti. Garantin förutsätter att när produkterna används i vanlig hemmiljö och tas väl hand om enligt Bemz föreskrifter.

Ta en titt på recensioner för Bemz för att bekanta dig med vad andra har att säga om Bemz sofföverdrag och övriga produkter! Har du själv beställt från Bemz? Skriv då en recension, ge ditt omdöme och hjälp andra att bekanta sig med Bemz och beställa.

Se gärna också vilka andra nätbutiker som finns på våra sidor.