Nätlån

Alla recensioner

Nätlån

100% Skulle handla här igen

Recensioner, upplevelser och omdömen i Sverige Skriv en recension

Läs recensioner, åsikter, erfarenheter och klagomål. Lämna din egen recension och betygsätt företaget du handlade från eller anlitade!

Alla recensioner (0)

  • Inga recensioner än!

    Vilka företag har du erfarenhet av? Bidra till en transparent marknad genom att lämna en recension och hjälp samtidigt företagen att förbättra sin tillförlitlighet.

Andra personer tittade också på

Nätlån

Att erbjuda krediter och lån är en bransch som är under stor utveckling. Idag är det inte bara de traditionella bankerna som lånar ut pengar - nu finns det även mängder av företag som tillhandahåller kredit-, och lånetjänster, framförallt online. Som lånetagare så är det i regel lättare att få lån hos dessa nya aktörer, även om du har tidigare betalningsanmärkningar men med simpliciteten kommer även en baksida som stavas ränta - räntorna är allt som oftast betydligt högre än hos den traditionella banken. Nätlån är en av dessa nyare aktörer - en tjänst som funnits sedan 2009. Här erbjuds små, enkla lån till den som är behov extra pengar snabbt.

Mer om Nätlån och vad de erbjuder
Nätlån ägs av Catalunia Capital AB och är en lånegivare som erbjuder mikrolån (korta lån, tidigare även kallade sms-lån). Små, snabba lån är kort och gott vad Nätlån sysslar med. Företaget vill vara transparenta med sin verksamhet och vad det kostar att låna pengar hos dem, på hemsidan beskriver de snabblån på nätet som "ett dyrt sätt att få tillgång till pengar" och att dett gäller att låna med gott omdöme. De beskriver också den stora anledningen till kostnaden med att det beror på att de helt enkelt måste ta betalt för de eventuella kreditförluster som kan uppstå.
Tjänsten som erbjuds är lån från 1000 kr upp till 10 000 kr. Låneansökan kan göras när som helst under dygnet och om kreditprövningen går igenom så kan du som lånetagare ha lånet på ditt konto efter en arbetsdag. Denna kreditprövning görs av Bisnode och påverkar inte kreditbetyg hos andra kreditupplysningsföretag. Ansökan om lån görs via tjänstens hemsida och signeras med Bank-ID. I och med att de erbjuder en lånetjänst så har de sedermera även tillstånd från både finansinspektionen och datainspektionen för att bedriva låne-, och inkassoverksamhet.

Tydlighet och transparens
På Nätlåns hemsida presenteras tjänstens lånekostnader utförligt och transparent med hjälp av en kalkylator där du kan räkna ut den exakta totalkostnaden och månadskostnaden på ett eventuellt lån innan det är ansökt.
Hur vet du om du kan ansöka? Det finns vissa grundpremisser, som du, vid intresse, kan ta del av via tjänstens välformulerade och matnyttiga 'vanliga frågor och svar-sektion'. Uppfyller du dessa premisser så tas, som nämnt ovan, även en kreditupplysning. Utöver det så utför företaget en individuell bedömning av varje nytt ärende. I och med denna individuella bedömning så kan du få lån även om du har har betalningsanmärkningar sedan tidigare, dock så måste alla betalningsanmärkningar vara äldre än 6 månader. 
Kundtjänst har öppet per telefon under helgfria vardagar mellan kl. 9 - 17. De nås även på mail, där du som konsument kan skicka dina frågor och funderingar dygnet runt.

Har du lånat pengar hos Nätlån?
ReviewsBird vill väldigt gärna ha dina åsikter om hur lånet har fungerat. Har lånet kommit in i tid? Har återbetalningen fungerat smidigt? Har transparensen varit så tydlig som företaget vill att den ska vara? Dela din recension med oss och hjälp oss hjälpa våra medmänniskor.