6 företag

Appar

...

  Appar

  Recensioner och betyg för mobilappar är viktiga, men hur viktiga är de egentligen?

  Vi vet att nästan hälften av iOS-användare upptäcker appar genom att söka i App Store, och drygt hälften av Android-användare upptäcker appar genom att söka i Play Store. Om betyg och recensioner påverkar hur din app visas i sökningar, och drygt hälften av apparna upptäcks genom sökning, skulle vi säga att betyg och recensioner här på ReviewsBird spelar en ganska viktig roll för hur appar upptäcks. Betyg och recensioner hjälper dig inte bara att hitta appar, de har också en betydande inverkan på om din app laddas ner.

  Det är inte bara appbutiker som anser att betyg och recensioner är viktiga för mobilappar. För nästan alla konsumenter är stjärnbetyg en viktig del av att utvärdera en ny app. Logiskt, eller hur? När du tittar på en app i en av appbutikerna ser du direkt betyget och kan läsa några av recensionerna.

  En majoritet av konsumenterna recenserar och betygsätter en app innan de laddar ner den. Nästan hälften anser att recensioner är pålitliga eller mer pålitliga än personliga rekommendationer. Men om du får en personlig rekommendation, betyder det inte att du specifikt sökte efter appen som rekommenderades till dig? Så kan det vara så att alla appar som hittas genom sökning laddas ner baserat på recensioner?

  App Store Rank är en faktor som påverkar hur appar rankas i appbutiker. Algoritmerna tar hänsyn till antalet och kvaliteten på appens betyg och recensioner. De tar också hänsyn till antalet nedladdningar, antal installationer, användning och nyckelord. Även om vi inte vet den exakta formeln för hur appbutiker rangordnar appar, vet vi att betyg och recensioner spelar en viktig roll. Både App Store och Play Store lägger större vikt vid betyg och recensioner än någonsin tidigare. Appar med högre betyg och recensioner rankas högre i sökningar. Om en app rankas högt har den större chans att hittas och laddas ner. Ju fler nedladdningar desto högre kommer det att hållas på topplistan.

  Ur sunt förnuftssynpunkt är det sant att appar med högre betyg, högre kvalitetsrecensioner och fler nedladdningar bör ligga överst på topplistan. Detta är ett av de enda sätten att effektivt städa upp appbutikerna och separera kvalitetsleverantörer från problematiska och övergivna appar.