1 företag

Appar

...

  Appar

  Så mobilappbetyg och recensioner är viktiga, men hur viktiga är de egentligen?

  Om betyg och recensioner påverkar hur din app visas i sökningar, och drygt hälften av apparna upptäcks genom sökning, så skulle vi säga att recensioner och recensioner här på ReviewsBird spelar en viktig roll för hur appar upptäcks. Betyg och recensioner hjälper inte bara att hitta appar, de har också en betydande inverkan på om din app laddas ner.

  Det är inte bara appbutiker som anser betyg och recensioner som viktiga för mobilappar. För de flesta av konsumenterna är stjärnbetyg en betydande del av deras betyg av en ny app. Det är vettigt, eller hur? När du tittar på en app i en av appbutikerna tittar du direkt på betyget och läser eventuellt några av recensionerna.

  De flesta av konsumenterna läser recensioner innan de laddar ner en app. Många anser att recensioner är trovärdiga eller mer trovärdiga än personliga rekommendationer. Men om du får en personlig rekommendation, betyder det inte att du specifikt har sökt efter appen som rekommenderades till dig? Så kan det vara så att alla appar som hittas genom sökning laddas ner baserat på recensioner?

  App Store-rankningen är en faktor som påverkar hur appar rankas i appbutikerna. Algoritmerna tar hänsyn till antalet och kvaliteten på din apps recensioner och betyg. De tar också hänsyn till antalet nedladdningar, antal installationer, användning och nyckelord. Även om vi inte vet den exakta formeln för hur appbutiker rankar appar, vet vi att betyg och recensioner spelar en viktig roll. Både App Store och Play Store lägger mer vikt vid betyg och recensioner än någonsin tidigare. Appar med högre betyg och recensioner rankas högre i sökningar. Om en app rankas högt har den större chans att hittas och laddas ner. Ju fler nedladdningar, desto högre kommer den att hållas i rankingen.

  Google följde efter 2018 och rensade upp Play Butik. Och deras tillkännagivande i år om betyg och recensioner visar deras avsikt att rensa upp i App Store och ge betyg och recensioner större betydelse än tidigare. Och det genomsnittliga betyget för de 100 bästa apparna i App Store är 3,94 och 4,32 i Play Store. Ta också en titt på hur många gånger den genomsnittliga iOS och Android topp 100-appen har betygsatts. Dessa siffror är betydande. Det finns inga överraskningar om varför de är bland de 100 bästa apparna i båda appbutikerna.

  Ur sunt förnuftssynpunkt är det sant att appar med högre betyg, högre kvalitetsrecensioner och fler nedladdningar bör ligga i toppen av rankingen. Detta är ett av de enda sätten att effektivt rensa upp appbutikerna och separera kvalitetsleverantörerna från problematiska och övergivna appar.

  Vilka är de bästa apparna för dig? Läs recensioner för att ta reda på vilka som är de bästa apparna.